Организаторите на Париж 2024: Християни, наистина съжаляваме!

Сцената от "Тайната вечеря" не целяла обида, а възхвала на толерантността
Обновена: 28 юли 2024 14:52 | 28 юли 2024 14:50, Петър Бойчев
589
Организаторите на Париж 2024:  Християни, наистина съжаляваме!
Снимка БГНЕС

Организаторите на олимпийскити игри в Париж 2024 се извиниха в неделя на католици и други християнски групи, разгневени от сцената по време на церемонията по откриването на най-високия спортен форум, която пародира произведението на Леонардо да Винчи "Тайната вечеря".

Сегментът, който пресъздава библейската сцена на Исус Христос и неговите апостоли, споделящи последното хранене преди разпятието, включва драг кралици, транссексуален модел и гола певица, гримирана като гръцкия бог на виното Дионис, и предизвика бурна реакция от Католическата църква, съобщи БТА.

„Ясно е, че никога не е имало намерение да се покаже неуважение към която и да е религиозна група. Церемонията по откриването се опита да отпразнува толерантността на общността. Вярваме, че тази амбиция беше постигната. Ако хората са се обидили, наистина съжаляваме", каза говорителят на Париж 2024 Ан Декамп на пресконференция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


589
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
3
 
40
 
! Отговори
абе преди 1 месец
То и простотията трябва да има някакви граници. Но това правило очевидно не се спазва напоследък. Особено от западните геюве - "либерали".
267
1
 
31
 
! Отговори
koko преди 1 месец
Ще бъдат възнаградени подобаващо всички които се подиграват и хулят Христянството.
266
8
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
До Иван Тва някаква шиз я ли е? Запада бил "умрял" ама той пише от Амстердам!
265
3
 
33
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Поздрави от Амстердам!Теглих му чертата,просто запада умря с тази пеерастия!
264
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една от най-големите телекомуникационни компании в САЩ, C Spire, обяви решението си да оттегли рекламата си от Олимпиадата в Париж след трансджендър пародия на Тайната вечеря по време на церемонията по откриването, заявявайки, че служителите й са шокирани от изпълнението. Бяхме шокирани от подигравката с Тайната вечеря по време на церемонията по откриването на Олимпиадата в Париж. C Spire ще изтегли рекламата си от Олимпиадата, се казва в изявление на компанията.
263
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-жа,г-н трюдо макрон там ли е ?
262
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След всички тези критики от бантустаните се замислям... дали пък французите не са наред, пък всъщност логовото на Дяволка да се намира тук случайно? Франция е 6-та икономика (все още) в света и с колосално голям размер на БВП. България е последна дупка на кавала и зад мини държавата Оман.
261
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гузен негонен бяга! Явно такива са франсетата... нещастници.
260
0
 
34
 
! Отговори
Гаро преди 1 месец
Зад всяка злина се крие ухилената физиономия на тия с големите уши,с хитрите очички и увисналите джуки.....
259
1
 
24
 
! Отговори
охобохо преди 1 месец
*** франсета. Малко ги стреляха в Варли като осмиваха исляма. Сега какво очакват - християните да ги думнат. Или са супер прости и постоянно търсят някаква канфронтация с нещо, или да мижитурки и марионетки и правят каквото им каже някой.Не е далече денят, когато ще съжеляват.И без това Франция се е превърнала в клоака
258
25
 
3
 
! Отговори
Развеселен преди 1 месец
След като разбрахме, че руските другаре са силно възмУтени от тези "сатанински игри", оттук нататък ще настъпи пълно спокойнствие, тъй като така или иначе няма да ги гледат :)))) На осатаналите, приятно гледане на епични състезания :)))
257
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Папата какво каза по въпроса? Или и той е за толерантността? Франция уж католическа държава била. Лани си запалиха Нотр дам, сега сатанизъм и богохулство, предрешени като толерантност?!?
256
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз пък се хилих. Голям цирк. И оная Селин Дион пищеше все едно я кастрират..Какъвто президентът, такава и олимпиадата- ненормални!!!!
255
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пробваха габра с мюсюлманите, не им се получи, много пострадаха. А отколешната им мечта да смажат християнството си я постигат стъпка по стъпка, но започна да им гори и на главите, защото няма как да си унищожиш вярата, която те крепи векове и да не пострадаш. Сега им дойдоха мюсюлмани, африканци и араби стотално друга култура и мога да кажа, че връщане няма и Европа ще е съвсем друга след 50 години, точно като ориента, както е сега някои места
254
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В града на лУбоФта всякакви сатании и адови изчаддия ще ви таковват такованката на вази и родителката ви. Че и безплатни презервативи и лубриканти им раздадоха. Не излизайте, ако ви е мила халката.
253
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези забравиха много бързо какво се случи след поругаването на пророка Мохамед със нелепи карикатури!
252
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макарона, я кажи сега вие що ядете жаби хахахахахаха
251
2
 
39
 
! Отговори
Размисли преди 1 месец
Направиха огромна грешка с тази гавра с известното произведение на изкуството и със символите, които то отразява. Сгрешиха също и като допуснаха този гей парад да сложи началото на Олимпиадата. Освен ако скритата цел на организаторите не е била да стимулират надигащите се крайнодесни настроения в цяла Европа. Ако това е била целта им, постигнаха я.
250
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гнус! А хората гледащи семейно с децата си?!? Що за наглост и пошлост?! Защо нямаше червена точка на екрана?!? Грозота!! Самата грозота и дъно!!
249
1
 
55
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 1 месец
Каква толерантност на общността бе?!? Това е олимпиада - апогей на феърплейя и мерене на силите в спорта, не във войната. Програмата си беше жива вакханалия, разгул на пошлостта и извратеността. Френска арт импотентност. Трябваше тотален бойкот на тази абсурдност.

Спонсорирани публикации