Организаторите на Париж 2024: Християни, наистина съжаляваме!

Сцената от "Тайната вечеря" не целяла обида, а възхвала на толерантността
Обновена: 28 юли 2024 14:52 | 28 юли 2024 14:50, Петър Бойчев
589
Организаторите на Париж 2024:  Християни, наистина съжаляваме!
Снимка БГНЕС

Организаторите на олимпийскити игри в Париж 2024 се извиниха в неделя на католици и други християнски групи, разгневени от сцената по време на церемонията по откриването на най-високия спортен форум, която пародира произведението на Леонардо да Винчи "Тайната вечеря".

Сегментът, който пресъздава библейската сцена на Исус Христос и неговите апостоли, споделящи последното хранене преди разпятието, включва драг кралици, транссексуален модел и гола певица, гримирана като гръцкия бог на виното Дионис, и предизвика бурна реакция от Католическата църква, съобщи БТА.

„Ясно е, че никога не е имало намерение да се покаже неуважение към която и да е религиозна група. Церемонията по откриването се опита да отпразнува толерантността на общността. Вярваме, че тази амбиция беше постигната. Ако хората са се обидили, наистина съжаляваме", каза говорителят на Париж 2024 Ан Декамп на пресконференция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


589
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
29
 
4
 
! Отговори
Libre comme air преди 1 месец
Френските нрави са много демократични и малко хора ти разбиран!!!Преди много години за пръв път се появи френси филм който с учястието на Луи дьо Фьонес пародираше френската полиция...но никой не се обиди!!!
287
2
 
35
 
! Отговори
мак преди 1 месец
До Обективен. Знаят, че нищо няма да им се случи, затова си позволяват такава гавра.Лицемери.
286
1
 
39
 
! Отговори
Лицемери преди 1 месец
Да съжаляваш е едно, да се извиниш е съвсем друго. Не става ясно дали съжаляват за това, че обидиха 2 милиарда души или съжаляват християните, които не са разбрали "гениалния" им замисъл. Сатанизмът не трябва да се бърка с Просвещението, скъпи франсета. Жан Жак Русо, Волтер и Монтескьо не са били сатанисти.
285
1
 
22
 
! Отговори
Украинец: преди 1 месец
И на нас да се извините за тоа синьожълт брадатпеераст в средата!
284
3
 
29
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Организаторите да последват съдбата на ония 12 души от Шарли ебдо ,които се подиграха с мюсюлманите преди години.
283
1
 
27
 
! Отговори
ердЖан Клод-Вандал преди 1 месец
Не ве невежи, нищо не разбирате. Това не са олимпийските игри. Това по скоро е артистичен вариант на параолимпиада за гейзери. На стандартната параиолимпиада участват хора с физически увреждания а на тази - с тежки психически. Анадънму
282
1
 
35
 
! Отговори
Димитров преди 1 месец
Тези ,може би хора, нямат никаква толерантност, а целта им е да се подиграват над християните, защото са единствените, които ги търпят ! Те не се болят за сноите права,защото никой не им ги отнел, а отнемат правата на нормалните хора!
281
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така става, като се даде свобода на левите р.езби. Качват ти се на главата. Тоя "спектакъл" 100% е измислен от ляв. Затова толерантност, но с ограничени права. Да си живуркат, но да стоят настрана от нормалните и да не пречат на обществения живот.
280
4
 
20
 
! Отговори
Даскалицата преди 1 месец
Мисля си, че тази прекалена толерантност към подобни извращения по никакъв начин не помага на гей и подобни общности. Напротив, само ще доведе до отвращение и омраза. Всяко нещо трябва да бъде с мярка.
279
2
 
25
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Съжаляват, друг път. Точно това са искали, да се подиграят. Защо да не опитат да се смеят над ис-ляма или над лгбнещоси? Нали са толерантни, нали искат разнообразие и щом могат да се гаврят с вярата на голяма част от населението по света, да постъпят така и с други, тогава ще има мечтаната от тях равнопоставеност. Чудя се, защо още няма протести от спортисти, че им накърняват чувствата.
278
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тя затова репетицията за откриването беше тайна и оградена с бодлива тел. Те са знаели какво правят и какво ще последва. Всичко е умишлено с цел вдигане на шум. Е, постигнаха си целта.
277
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой от нормалните хора няма никаква необходимост от демагогските "извинения" на тотално пропадналите гнусни и отвратителни сатанински извратеняци! Да си *** и да се сгромолясват в ада,където им е мястото на всичките джендъроизтрещялници! Хубавото на тази порнография е,че се разкриха с "целия си отвратителен блясък",та и последните заблудени наивници в "европейските ценности"нагледно да видят как изглеждат те! СРАМ и ПОЗОР за този панаир на покварата и моралното разложение!!! Да бъдат проклети!
276
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей нищо не им стига на тези. Първо откраднаха дъгата от децата, после олимпийските игри и тайната вечеря. Душата им е толкова празна,че с нищо не могат да я запълнят.
275
1
 
39
 
! Отговори
никой преди 1 месец
Това е гавра...тотална гавра с ценностите и религията ни.От друга страна от францизите неможе се очаква нещо нормално, там всичко вече е изродено и сбъркано,като започнеш от президентът им който се ожени за баба и стигнеш до сбърканите и неориентираните сексуално "същества".Сбъркана и деградираща държава.
274
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
трябва да се приключи с тая криво разбрана толерантност. Толернтност има но не трябва да се обиждат християните, именно това става в момента и чуствата на християните се засегнати дълбоко. трябва да се прекрати това безобразие.
273
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отмени невежия и простака с мълчание.
272
1
 
22
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
То можеха в сценария да оставят и ковчезите ,дето един български шофьор изтърси пред Триумфалната арка. Даже да е пълно шоуто,можеха да сложат вътре и труповете на тия наемници ,дето руската армия изби преди няколко дни.
271
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Снощи голямо спиране на тока в Париж и други градове. Причината неизвестна. Да видим тази нощ как ще е
270
0
 
44
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Ха-ха , церемонията по откриването е свалена от сайта на МОК ,под предлог,че " нямали лиценз за излъчване" .....ха-ха . ИзвратеHa работа.
269
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 260 Това няма да го допуснем. Но защо трябва да стане по трудния начин?

Спонсорирани публикации