Шефът на МОК дава леко заден: Трябват нови методи за тестовете на спортистите

Томас Бах обсъди скандалния боксов мач с Джорджа Мелони
Обновена: 2 авг 2024 16:01 | 2 авг 2024 16:00, Петър Бойчев
132
Шефът на МОК дава леко заден: Трябват нови методи за тестовете на спортистите
Снимка БГНЕС

Президентът на Международния олимпийски комитет - Томас Бах заяви, че трябва да има подобрения в научните методи относно тестовете на спортистите. Бах каза това след среща с италианския премиер Джорджа Мелони, с която обсъди боксовия мач между Анджела Карини и Имане Хелиф (Алжир).

Хелиф бе изключена от Световното през миналата година, защото не мина теста за полова идентичност, тъй като в пробата му бяха открити мъжки и женски хромозоми. Въпросният Мондиал през 2023 г. в Ню Делхи бе под егидата на Международната боксова асоциация, която бе отстранена от МОК заради руския си президент Умар Кремлев.

Хелиф бе допусната до участие в женския турнир, без да й бъдат правени тестове, въпреки завишените нива на тестостерон. От МОК заявиха, че "щом на паспорта пише жена, това е достатъчно за тях".

"Разбрахме се с Мелони да останем в контакт, за да подобрим научната база, за да получим по-голяма яснота в такива ситуации, тъй като Хелиф е жена и участва в международни състезания от шест години. Ние споделяме мнението, че е необходимо изясняване и подобряване на научната база", каза Бах.

Хелиф и Ю-Тин Лин от Тайван се състезаваха на последните Игри в Токио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Участието на мъже в женски състезания носи началото си от времената на СССР, когато дори беше държавна политика! Напишете в Гугъл: Ярмила Кратохвилова, да видите какво ще ви излезе?! Въпросния г-н от Чехословакия, става световен рекордьор на 800 метра ПРИ ЖЕНИТЕ, през далечната 1983г., като до днес рекорда му не може да бъде подобрен! Като го видите, ще разберете защо!
66
0
 
18
 
! Отговори
МОК преди 1 месец
ДО 66/ ЧЛЕНОВЕТЕ НА МОК СМЕ НЕСМЕНЯЕМИ И АКО НЕ НИ ПОДГОНЯТ СЪС ТОЯГИ ЩЕ СИ ПРАВИМ КВОТО СИ ИСКАМЕ ДОТОГАВА!
65
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 66, a когато същите брадати мъже правеха съвсем същото, само че наистина, а не като шега, в Израел на 7.10.2023г., вие копейките бяхте изключително доволни от тая работа?!?
64
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
лол този превърна оримпиядата в пълно позорище, брадати мъже танцуват върху трупове на християни и деца и сега като го натиснаха вика ама аз не съм. оставка и съд
63
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДНК метод за хромозомите е най-точен.
62
0
 
21
 
! Отговори
Дико Сашев преди 1 месец
Иска нови методи, които ще вземат един мъж и ще го изкарат жена. Сегашните методи не правят това и затова не му харесват. Не дава заден, а напротив ... Жалко, че след два дни българка ще трябва да се изправи срещу един от тези мъже ...
61
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагам меката китка разрешил гаврата в женския бокс да се боксира той с "женските" боксерки !
60
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъжете не могат да бият жени но изглежда, че травеститите могат.
59
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тестовете ги има мноооого отдавна. Проблемът е единствено в правилата на МОК, според които само паспорт е достатъчен. Биологични мъже нямат място в женския спорт. Каквото и да шикалкави тоя, нищо не променя факта, че се отнесоха несправедливо.
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви нови методи да свалят гащите и МОК да гледат мъж ли е или жена.
57
1
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
тАЗ АЛЖИРКА дори няма гърди :D
56
0
 
20
 
! Отговори
На ринга преди 1 месец
показват домашно насилие на живо.
55
2
 
18
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 месец
Да сваля гащите и ако има дръжка да му я отрежат
54
0
 
20
 
! Отговори
3 кила косми преди 1 месец
Да напвят на Майк Тайсън женска лична карта за 1 месец и да го пуснат в сградата на МОК, тогава да видят как бие уж жена боксьорка .... ..... йхаххаха ще хвърчат ла.на от МОКОВЕ.....
53
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този мъж трябва да не е у ред с главата за да се бие със жени .Само тежък комплексар , може да иска да бие жени на ринга .Защо не дойде да се изправи срещу мен , малко не съм му в категорията , но и не съм професионален боксьор .Само един ще му отперя и ще му наместя чакрите .
52
3
 
3
 
! Отговори
До една жена преди 1 месец
Аз съм биологически жена,онзи ден имах спор със съсед ,който се опита да ме бутне,въпреки,че съм по-висока и едра от него,леко отскочих.Не че не върнах.Има значение хормонален баланс,тегло,мъжка сила,тласък.Не можеш на база ръст и тесен ханш да даваш подобни оценки.За алжирчето поне.Виж,притеснява ме китайката/цът ,с който ще се бие нашето момиче евентуално,за там имам съмнения.Но ,дали италианката е била драматична ,изненадана,Имането вероятно е хормоно-хаотична!Естроген,моля!
51
3
 
1
 
! Отговори
Ши дава я преди 1 месец
Овчаря, що пасе овцете до пропастта? Кът ги напъне на ръба, те сами се натискат назад.
50
2
 
11
 
! Отговори
Тъй де! преди 1 месец
Аз пък не гледам телевизия и съм далеч от тези драми. Спортът е умрял от момента, в който в него са се намесили парите!
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мажки момичета!!!
48
1
 
18
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
И за какво се дават милиарди за подготовка на ОИ? За да се опорочи накрая всичко? И ще ми казвате, че западняците са големата работа. Това не е просто пропуск от тяхна страна, а подигравка с едни най-обикновени правила. Е щом пренебрегваме правилата, къде сме тръгнали тогава? Значи руснакът изхвърля тази "жена" Халиф от световно първенство, а евроджендърнята си затваря очите за участието й/му на ОИ...

Спонсорирани публикации