Шефът на МОК дава леко заден: Трябват нови методи за тестовете на спортистите

Томас Бах обсъди скандалния боксов мач с Джорджа Мелони
Обновена: 2 авг 2024 16:01 | 2 авг 2024 16:00, Петър Бойчев
132
Шефът на МОК дава леко заден: Трябват нови методи за тестовете на спортистите
Снимка БГНЕС

Президентът на Международния олимпийски комитет - Томас Бах заяви, че трябва да има подобрения в научните методи относно тестовете на спортистите. Бах каза това след среща с италианския премиер Джорджа Мелони, с която обсъди боксовия мач между Анджела Карини и Имане Хелиф (Алжир).

Хелиф бе изключена от Световното през миналата година, защото не мина теста за полова идентичност, тъй като в пробата му бяха открити мъжки и женски хромозоми. Въпросният Мондиал през 2023 г. в Ню Делхи бе под егидата на Международната боксова асоциация, която бе отстранена от МОК заради руския си президент Умар Кремлев.

Хелиф бе допусната до участие в женския турнир, без да й бъдат правени тестове, въпреки завишените нива на тестостерон. От МОК заявиха, че "щом на паспорта пише жена, това е достатъчно за тях".

"Разбрахме се с Мелони да останем в контакт, за да подобрим научната база, за да получим по-голяма яснота в такива ситуации, тъй като Хелиф е жена и участва в международни състезания от шест години. Ние споделяме мнението, че е необходимо изясняване и подобряване на научната база", каза Бах.

Хелиф и Ю-Тин Лин от Тайван се състезаваха на последните Игри в Токио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
7
 
! Отговори
До 1 жена преди 1 месец
Жено мъ, той и шурка има биля...дан ти излезе у тъмнуту
46
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми то по тая логика да махнат и ограничението за килограми. Ще дойде някоя "кака здравка" 120 кила 180 см висока която блъска от малка във фитнесът а също е и фенка на кикбокс и кеч ще му разбие тиквата на интер-транс-мулти сексуалният като обяви че се индетифицира като 50 килограмова балерина. същата работа като с половете. вижда се че е мъж.ама той се чувствал като жена. като параход не се ли чувства?
45
1
 
23
 
! Отговори
една жена преди 1 месец
Ако погледнете момента, когато съдията определя победителя, разликата е очевидна. Мъжът е по-висок, с по-широки рамене, без талия и с по-тесен таз. И без тест е ясно, че е мъж.
44
0
 
11
 
! Отговори
До Мимо от Дания преди 1 месец
Нещо гнило има в Дания - Ешек Спиро. А инак единствено определят пола хромозомите - хх, ху, женско- мъжко, тва е положението, другото е плява под дъгата. Но не ти пречи да си блееш под дъгата, тя става все по-шарена
43
1
 
11
 
! Отговори
МУНЧО МУНЮС преди 1 месец
ВИДЯХТЕ ЛИ, КАКЪВ Е БАХ?
42
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За мен това вероятно е мъж, или поне със завишени мъжки хормони, НО това не променя факта че италианката откровено се лигавеше - двата удара които уж понесе, всъщност не бяха нищо особено, и даже почти не я улучиха, тъй като тя успешно се дръпна... Има жени дето ще я блъскат много по-здраво! Ясно е че си беше наумила да разиграе този театър още предварително
41
2
 
4
 
! Отговори
Zohan преди 1 месец
Например колоноскопия!
40
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето го, призна си МОК -МБА го хвана ли високи нива на тестостерон и ХУ, ама от МОК - не го тествали? Кой е везел подкупа да не ги тестват. Помните ли какво стана с щангите ни, плуването хванеха един и после по няколко теста месечно за всяко състезание и забрана за години. Ами колоездача, Армстронг - за допинг му взеха и старите титли. Та пак въпроса - какво е различното тук, че да не се тества и следи провинил се в друга федерация спортист, че и да се допусне до участие на такъв голям форум?
39
0
 
7
 
! Отговори
36 преди 1 месец
Аде без жендераска пропаганда ако ти е удобен
38
10
 
8
 
! Отговори
Хоп! преди 1 месец
Напишете в мрежата заглавието "Олимпийска шампионка ... или олимпийски шампион? История отвъд границите на пола". Оказва се, че е имало подозрения, че не само СССР, но и други държави от Източния блок са пращали мъже да се състезават в женски дисциплини. Пише и как е реагирал чичкото с мустачките, когато една спортистка се правила на мъж.
37
4
 
0
 
! Отговори
31 преди 1 месец
Остава да кажеш кой си да знаем кой квадрат да кръстосваме. То ясно че от Варна някъде, ама то там сте няколко на тоз акъл. Що така не знам. Сигурно откак Варна е кръстена Сталин, оттогава никнат тез семена
36
21
 
0
 
! Отговори
Асен преди 1 месец
Добре, Имане Хелиф не се състезава от вчера, на олимпиадата в Токио също беше, защо ревете сега? Всичките сте големи фенове на бокса, тогава не защо не се отказаха срещу нея и не реваха. Като е мъж, как има 9 загуби от 51 мача, това не е впечатляваща статистика и е напълно невъзможна, ако е мъж боксьор в женска дивизия. Мъж срещу жени обаче има само 1 сребърен медал от световно и това е, нищо не е спечелил този мъж и това е втора олимпиада.
35
18
 
1
 
! Отговори
Момичето от Дания преди 1 месец
Забавни коментари има тук, но никой не се е постарал да изясни какъв е казусът. А всъщност става дума за интерсекс хора, определени при раждането с женски пол и възпитавани по съответния начин. Така че те не са нито транссексуални, нито хомосексуални, нито травестити, или пък някакви още по-екзотични предположения. Подобен беше случаят с Кастер Семеня, за която също се установи, че е интерсекс. Според различни сведения такива са 0,3% -- 0,5 % от човешката популация.
34
0
 
14
 
! Отговори
Закриване на преди 1 месец
БНТ, Министерство на Спорта, ***, Излизане от СЗО и МОК, Затваряне на НЗОК и връщане Парите на Хората - а ако Мафията в Бели Престилки не може да ги върне - Конфискация на цялото им Имущество и разликата ще я Заработят в Затвора като правят нощни шкафчета за Износ към Северна Корея! Това ми е Програмата - бихте ли Гласували за мене?!
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Требе да има категория хемо фродити
32
1
 
9
 
! Отговори
... преди 1 месец
Да ви кажа, някой доста лев е изкарал от този залог.
31
0
 
14
 
! Отговори
до 28 преди 1 месец
ако Гласувате за Мене - 1вото Нещо, което ще НаПравя е НЕ Просто Закриване на БНТ, а пращане в Белене на Всички тези Хрантулници, дето Пият като Вампири Кръвта на Българският ДанъкоПлатец - те са се СамоЗабравили!!
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До С нашитеНяма нужда БНТ да плаща за излъчването на подобни събития.Игрите могат да се стриймват на стрийминг услугата Max
29
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо да са ,копейки,Вие,извисен Мосю,говорите за ,участвал алжирец,.Т.е,използвате мъжки род.Всички,които мислят,че нещата излизат леко от точката на търпимост и добрия тон са задължително от варненскитйе партии ,тъй ли.А решението за биологично същи пол ако е вярно, хора,които имат само хормонален дисбаланс към него,е ***.Дано онези от МОк,макрони,го разберат да дадат шанс за една честна надпревара.Хормоналното лечение не е само за възрастови изменения,но дай да лаем и да правим скандал!
28
1
 
24
 
! Отговори
С нашите преди 1 месец
Пари БНТ е пратила репортери, оператори, коментатори, екипи. Не знам колко са, но знам че от данъците ни им плащат. И дума не обелват по скандала обаче. Полит коректни. Бах ти и боку луците, не горни

Спонсорирани публикации