ГДБОП започна проверка на черните списъци на учители на "Възраждане"

Случаят е възложен на Районната прокуратура във Варна
10 сеп 2024 09:29, Петър Бойчев
55
ГДБОП започна проверка на черните списъци на учители на "Възраждане"
Снимка БГНЕС

Районната прокуратура във Варна е образувала проверка по преписката за черните списъци, които местната структура на "Възраждане" направи на учители, обявили се против промените в Закона за предучилищното и училищното образование, станали известни като ЛГБТИ-промените. Проверката е възложена на ГДБОП, съобщава "Сега".

ГДБОП проверява дали има данни за извършено престъпление. Ако има такива, трябва да бъде образувано разследване.

Казусът със списъците, които хората на Костадин Костадинов направиха с призиви да се търси сметка от учителите, обявили се против закона, възникна в последните дни на август. Хората на Костадин Костадинов определяха подписалите се учители като "джендъри", които "паразитират" в училищата.

Законовите промени по руски модел, инициирани от "Възраждане" и прокарани с помощта на ГЕРБ, срещнаха недоволството на гражданското общество и Съвета на Европа, а Европейската комисия поиска обяснения от България. След като стана публично известно, че феновете на "Възраждане" публикуват списъци на учителите, възпротивили се на промените, Окръжната прокуратура във Варна се самосезира и образува преписка. След броени дни обаче горещият картоф беше  прехвърлен към по-долната - районна, прокуратура, тъй като окръжните магистрати прецениха, че няма данни за престъпления от тяхната компетентност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от Общество
Средновековни стенописи са открити при разкопки в Мелник
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Копейките са национални предатели
50
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Забраната за путинската руска партия *** Какво правят в Сърбия на шести септември ??? Какво правят в Москва ? Путин ни обяви за неприятелски страна
49
7
 
35
 
! Отговори
Велес преди 6 дни
Партия "Възраждане" не е правила никакви списъци на никого... Списъците си ги изготвиха самите учители, за да докажат колко са много, и как твърдо държат за евроджендърските постулати! Възраждане само ги публикува за да видим какви *** се готвят да манипулират децата ни! Позор за тези псевдоучители...Позор!!!!
48
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Хайде Петър Бойчев дето е работил по публикацията да изясни кое е това гражданско общество дето е недоволно?Защото българските граждани масово подкрепят закона.
47
16
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 6 дни
ААААхахахаааа......... Бум на операции за смяна на пола в Индия..... :))))))))))))))))))))) Айде копейкиииииииии, Всички в БРИКС-а :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
46
8
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 6 дни
...........През 2014 г. третият пол официално беше признат от правителството на Индия. Принадлежащи към хиджра - кастата на недосегаемите, са около пет милиона кастрати, транссексуални и хомосексуалисти...... БРИКС :))))))))))))))))))))))))))
45
8
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 6 дни
..............Операцията за смяна на пола в Бразилия ще се плаща от държавната система за здравеопазване......... Айде на БРИКСА..... по Здравна каса :)))))))))))))))))))))))))
44
5
 
35
 
! Отговори
Нормален преди 6 дни
Шепа грантаджии не са "гражданското общество", никой нормален човек не е възразявал срещу подобен закон.
43
7
 
27
 
! Отговори
ТЕЗИ "УЧИТЕЛИ&q преди 6 дни
ВСИЧКИТЕ ДО ЕДИН ТРЯБВА ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ И ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ ДА НЯМАТ ПРАВО ДА РАБОТЯТ В МОН
42
23
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Факт е, че в Индия и Бразилия, където иска да ни прати тоя ***, има повече обратни, от колкото в Германия и Франция!
41
34
 
10
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 седмица
Копейкин е типичен пример за поддал се на ЛГБТ движението но се прави на хомофоб за да гласуват за него другите копейки.
40
46
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Костя Копейкин е морален изр0д и руска п0дл0га. По-добре да се провери каква е неговата сексуална ориентация и да не се окаже, че крадец вика дръжте крадеца.
39
34
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Хахахаааааа, ама верно ли най - много смяна на полът има в БРИКС?!? Копейката пак в ступор!!!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
38
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хайде пак с параноидните новини за игричките на прокуратурата! Списъците не са на Възраждане. Възраждане само даде гласност на това, какви и кои хора са били против предлаганотоот тях и прието изменение на закона. В което няма нищо престъпно. Да, срамно е да си в този списък - лъсва ти посоката на подчиненост, наведеност и източник на доход, но това е положението - като си си дал г.за под наем е така.
37
48
 
9
 
! Отговори
Свобода преди 1 седмица
Ето го лицето на злото, Възраждане иска да пороби отново България, като ни предаде в ръцете на Кремълския режим. Няма да се дадем! България над всичко и най-вече над Русия!
36
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Списъците са полезни според мен. Добре е да знам кой от преподавателите е гей-педофил. Не мислите ли че е добре да знате ако сте родител да знаете дали някой от даскалите няма да опъне детето ви. Така де освен теория да не вземе и да преподава практика?
35
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В КОНСТИТУЦИЯТА НА БРАЗИЛИЯ Е ЗАПИСАНО ПРАВОТО НА БЕЗПЛАТНА ОПЕРАЦИЯ ЗА СМЯНА НА ПОЛА- А ТЕ СА В БРИКС!
34
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НАЙ МНОГО ПЕЕРАСИ ИМА В РУСИЯ И СЛЕД КАТО ЮЛИ 2023Г КРЕМЪЛ ЗАБРАНИ ОРГАНИЗИРАНЕТО ИМ, ГЕЙ БАРОВЕ И ДР ПОДОБНИ- ТЕ ВЕЧЕ НЕ СА ПЕЕРАСИ ЛИ?
33
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Представете си учител, който казва на децата, че законът за движението по пътищата е неправилен или че наказателният кодекс е неправилен
32
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Прокуратурата що не разследва реални престъпления? Възраждане взели един публичен списък с лица, които са дали съгласието си вътре и го споделили...голям праз.