Четвърто място за грациите ни на Олимпиадата!

Шампион стана отборът на Китай
10 авг 2024 17:09, Инна Ангелова
296
Четвърто място за грациите ни на Олимпиадата!
Снимка: LAP.BG

Националният ансамбъл на България не успя да спечели медал от Олимпийските игри в Париж. Родните грации бяха предпоследни след първата част на финала, след което се представиха страхотно при второто си съчетание, но това им стигна само за четвърта позиция.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева събраха 67.800 точки за двете си композиции.

Момичетата на Весела Димитрова получиха оценка от 34.100 точки за съчетанието си с пет обръча, като се наредиха на предпоследно място в класирането. Във втората ротация с лента и топки, „перлите” постигнаха резултат от 33.700 точки.

Вчера ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели първо място в квалификациите, като представи отлично двете си композиции.

Българският отбор показа характер и се вдигна за втората част от финала. Златните момичета бяха без грешки в съчетанието с 3 ленти и 2 топки и получи резултат, който 33.700, който бе най-силен от всички осем ансамбъла. Сборът на България обаче бе 67.800 и остана на 0.300 от този на италианките, които взеха бронзовия медал.

Изненадващ шампион стана ансамбълът на Китай, който бе безгрешен и триумфира с 69.800. На втора позиция се наредиха гимнастичките на Израел с 68.850.

Така България приключва турнирът по художествена гимнастика със сребърен медал на Боряна Калейн в индивидуалната надпревара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
3
 
10
 
! Отговори
Кевин Костнъров преди 1 месец
Не разбирам от гимнастика, това, което видях са кичозните екипи и лошото излъчване по лицата на българките.
202
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вън ционистите Израел от Олимпиадата !
201
1
 
12
 
! Отговори
Много преди 1 месец
важно дали сме взели медали или не. Първата функция на държавата е да осигури образование, стабилно здравеопазване и социална обезпеченост. Какво като сме пред Швейцария по медали ...
200
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не беше Китай щяха да дадат на Израел грозници златото. Но нямаше как. Продажната макаронена фолимпиада на позора !!!
199
1
 
14
 
! Отговори
Хейт преди 1 месец
И не на последно място сте виновни тъпите ***! Да, точно вие! По всички новини бълвахте простотии в стил "диамантените момичета" и т.н. Като че ли има диамантен медал? Помпахте свръх високи очаквания към обикновени деца и то в спорт, където всичко е ала-бала и зависи от личната преценка на съдиите. Та сега четвъртото място изглежда като загуба.
198
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хора, видяхте ли колко много контестации имаше днес? Доколкото видях нито една контестация на никой отбор не бе уважена. Всичко е пресметнато до плюс, минус 4 стотни. Уверихте ли се, че много подпряха Израел,за да си вземат медалите? Друг път не сме виждали толкова много контестации в нито едно състезание. Общо 6 отбора имаха претенции за промени в оценките, а някои дори по 2 показателя искаха разглеждане. Всички бяха порязани заради Израел. Евреите имат голямо лоби в МОК.
197
1
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
До неразбрал що предния път на деска румци го пререди, тоя път даже е в париж, и не се е и пробал
196
0
 
15
 
! Отговори
Упс преди 1 месец
ПРЕГРЯХА ОТ ВАШИТЕ/ НАШИ. ОЧАКВАНИЯ. СЪЩОТО СЕ СЛУЧИ И СЪС СТИЛИЯНКА.
195
0
 
4
 
! Отговори
Рейчъл преди 1 месец
Стоянов преди това представляваше Северна Македония в индивидуалната програма.Майка и е от Северна Македония.
194
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СЛАБАЧКИ
193
1
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Три днидва дни говедоидите по националните вестници само дето на челна стойка не станаха да скатаят некъде че първия "ни" златен медал е дело на украински емигрант, който се състезава за цска. ти чекай да не праат наколенки на сиракова и нспп
192
1
 
2
 
! Отговори
Кожената шейна преди 1 месец
По кожената писта да се лъзга яко
191
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо трриете за критика към ционистите Израел ?
190
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ ХАТИДЖЕ ОСМАН
189
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До грациан и великите сили, и много се пръзая.
188
1
 
11
 
! Отговори
Знае ли някой преди 1 месец
колко милиони потънаха в джоба на Илиана Сиракова? Или отидоха за покриване на дълговете на жалкия подуенски отбор? Милиони всяка година от държавата,от спонсори! А къде скриха онова дребното,дето го напомпаха да говори и да се държи като голяма? Пълна пародия! Срам! Сега до следващата Олимпиада-никакво държавно финансиране! Плащаме данъци ,за да имаме пътища,улици,училища -а не Сиракова да си пълни гушата...
187
0
 
15
 
! Отговори
Три дни преди 1 месец
Коментаторките по БНТ 1не спряха да ни повтарят,че двигателят за всички в художествената ни гимнастика е Илияна Раева.Къде се скри сега?
186
0
 
18
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 1 месец
Дано поне сега родните медии ни оставят на мира ,че от половин година крадливата старица Илияна обикаля студията да ни натрапва глупотевините си...
185
3
 
3
 
! Отговори
грациан преди 1 месец
квартирите , храната и съблекалните са причината за лошия резултат , а и ссср ни обяви за вражеска държава
184
0
 
2
 
! Отговори
Разтеглива преди 1 месец
Kаtерица

Спонсорирани публикации