Руският отговор за Курск: Нашите танкове могат да стигнат до Райхстага

Москва въведе режим на "Антитерористична операция"
10 авг 2024 06:50, Петър Бойчев
714
Руският отговор за Курск: Нашите танкове могат да стигнат до Райхстага
Снимка БГНЕС

Нови руски танкове могат да стигнат до площада пред сградата на Райхстага в Берлин в отговор на появата на германска бронирана техника в състава на украинските части, нахлули в Курска област. Това предупреди заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Агенцията отбелязва, че думите му са в отговор на публикация в германския вестник „Билд“, която съобщава за новата поява на германски танкове на руска земя 80 години след Втората световна война.  

Русия въведе рано тази сутрин режим на антитерористична операция в три погранични с Украйна области, съобщиха руските осведомителни агенции, като се позоваха на представители на властите.

Регионални губернатори и Националният антитерористичен комитет бяха цитирани да казват, че извънредните мерки ще засегнат Курска област, където силите на Москва водят боеве с нахлули на руска земя украински подразделения, и Белгородска и Брянска, посочва Ройтерс.

В съобщението на руските власти се посочва, че решението за въвеждането на режима е взето от Александър Бортников, ръководител на руската разузнавателна служба ФСБ, в отговор на "безпрецедентните опити на Украйна да дестабилизира обстановката в редица области".

Според агенция РИА Новости въведеният особен режим включва мерки като възможно временно преместване на местни жители към безопасни райони, ограничаване на транспорта в определени зони, засилване на охраната около чувствителни обекти и следене на телефонни и други комуникации.

Медведев окачестви публикацията, „в която с гордост се съобщава за завръщането на германските танкове на руска земя“, като реваншистка. „В отговор ще направим всичко, за да доведем новите руски танкове на Площада на републиката (пред сградата на Райстага в Берлин)“, написа той в социалната мрежа „Екс“.

Вестник „Билд“ съобщава, че в украинското нахлуване в Курска област се използват бронирани машини „Мардер“. Засега германските власти нито са потвърдили, нито са отхвърлили официално тази информация, а председателят на комисията по отбрана на Бундестага Маркус Фабер каза, че не вижда проблем в използването на германски оръжия в нападенията на руска територия, включително и на танкове „Леопард“.  

Масираната атака от страна на украинската армия в Курска област започна на 6 август. На територията на областта няколко пъти беше обявяван сигнал за въздушна тревога.

В резултат на обстрелите и нападенията са били убити най-малко петима и ранени над 60 души, сред които девет деца, съобщи ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още по темата: КурскРусиярайхстага
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
495
4
 
27
 
! Отговори
Атомен Человек преди 1 месец
Ми ся, кво шъ прайм? Медведев и Путин ще фърлят атома връз Мацква. Боже, каква нечувана трагедия са русожопите мyндapи. Смех отвсякъде! Остава им последното - да подпалят океаните чрез супер-дупер оружия като у Sci-Fi ченълите.
494
3
 
25
 
! Отговори
ПУТИН-ВОР! преди 1 месец
ЩЕ СТИГНАТ АМА ДРУГ ПЪТ МИЗЕРНИЦИ!СПРЕТЕ ВОДКАТА И СМЕНЕТЕ ДИЛЪРА!ДВЕ ГОДИНИ НИЩО УКРАЙНЦИТЕ ВИ СКРИХА ТОПКАТА НАПРАВИХА ВИ СМЕШНИ БЕДНЯЦИ!КРАЯТ НА ТЕРОРИСТ НОМЕР ЕДНО В РУСИЯ И ЦЕЛИЯТ СВЯТ И ШАЙКАТА ПИЯНИ И ДРОГИРАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОКОЛО НЕГО Е БЛИЗО! ДА МУ МИСЛЯТ ПРЕДАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ СЛЕД НЕГО!
493
6
 
27
 
! Отговори
Пророк Пригожин преди 1 месец
Казах ли ви!? Който премине границата на Русия, никой не може да го спре по пътя към Москва.
492
2
 
21
 
! Отговори
До 516 преди 1 месец
Той пътува към Берлин и няма време да отговори за Крим.
491
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато в панталоните имаш фамилията си а нямаш топки само заплашваш и се криеш в бункера Жалка работа
490
5
 
21
 
! Отговори
СеСеСеРейската бляд преди 1 месец
се напъва с все сила. По-кротко, друзя! Мирише не само от джуджетното куфарче.
489
21
 
6
 
! Отговори
Запада иска да преди 1 месец
Унищожи Руските Християнски ценности които пречат за ограбване на земните ресурси с които разполага.За това се опитват да направят вътрешни конфликти да се избият и после да се блажат като мазните данайци с Тракийската култура.
488
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе стига с този запад бе. Русия се самоунищожи. Все търсите под вола теле. Другия път си сложете начело някой, който не е карал такси Лада.
487
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в Русия решиха ли къде ще е мавзолея на хипофизния Цезар ???
486
2
 
13
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Какво стана с онзи ручки ***, дето обясняваше за контранастъплението?
485
9
 
4
 
! Отговори
Запада иска да преди 1 месец
Унищожи Руските Християнски ценности които пречат за ограбване на земните ресурси с които разполага.За това се опитват да направят вътрешни конфликти да се избият инппсле да се блажат като мазните данайци с Тракийската култура.
484
2
 
18
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Тези 300 войници, дето бяха изгорени, трябваше да отидат към Москва, да си потърсят сметката. Поредните жалки нещacтници, умрели за кефа на дърти джуджета.
483
3
 
18
 
! Отговори
До Българин преди 1 месец
В момента вашият Пyтьo е на пангала
482
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Друго си е да гледаш кадрите с горящата колона от руски военни камиони край Курск! Жалко за обречените от ид*ота Путин! А Райхстага има да чака руски танкове ...
481
3
 
19
 
! Отговори
Do Ifor преди 1 месец
Руснята никой вече не я бръсне за слива. Ко стана? Спряхте ли "вероломното нападение" на Украйна, че вашата Масква е само на 350 км. Къде ви изчезнаха великите солдати?
480
4
 
20
 
! Отговори
дедо Груйо @ Поморие преди 1 месец
За съжаление Русия много го закъса в момента. Сляп да си, виждаш положението е дроб. 80 км за 3 дни не е малко. По-добре да преговарят. Путин е чао.
479
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А другарката Захарова няма ли да се изкаже по- въпроса или водка има в устата Наздраве другарко Захарова
478
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой го *** какво иска Русия ве батко. Виж какво каза Шолц - "интересите не Русия не ни интересуват. Имаме готовност да влезем 800 хил пехота в Русия". Това е моето момче. *** ще се самоубива в бункер.
477
13
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Колкото укро фашагите мърдат ,толкова по навътре си го вкарват,мобилизация в Русия ще означава край на самостоятелна Украйна
476
3
 
10
 
! Отговори
Курски руснак преди 1 месец
Отивам да си харча заплатата от 3000 евро. Добре, че не съм руснак вече. Мадамите ми се лепят, русофилите ме плюят. Ставам красив като ме плюят.

Спонсорирани публикации