Рецептата Dnes: Японски чийзкейк

Вкусен десерт
6
Рецептата Dnes: Японски чийзкейк
Снимка: Istock

Продукти:

  • 7 с.л. масло
  • 100 г крема сирене
  • 130 мл прясно мляко
  • 8 яйчени жълтъка
  • 60 г брашно
  • 60 г царевично нишесте
  • 13 големи белтъка
  • 130 г гранулирана захар
  • гореща вода
  • пудра захар
  • 300 г ягоди за сервиране Загрейте фурната до 160°C.

Приготвяне:

  • В малка тенджера на среден огън разбийте заедно маслото, крема сиренето и млякото, докато се разтопят и станат гладки.
  • Свалете от котлона и оставете да изстине.
  • В голяма купа разбийте жълтъците до гладкост, след това бавно налейте сместа от крема сиренето, като разбърквате, докато се комбинират равномерно. Пресейте брашното и царевичното нишесте, като разбърквате, за да сте сигурни, че няма бучки.
  • В друга голяма купа разбийте белтъците с ръчен миксер, докато се образуват меки върхове.
  • Постепенно добавете захарта, като продължавате да разбивате, докато се образуват твърди върхове.
  • Сипете около ¼ от белтъците и в жълтъчната смес, след което повторете с останалите белтъци, докато сместа стане равномерна.
  • Намаслете дъното на кръгла форма за торта с размери 23 x 7,5 см, след това покрийте дъното и стените с хартия за печене. Ако използвате тава с пружина, не забравяйте да увиете дъното и страните изцяло във фолио два пъти, за да предотвратите изтичане.
  • Изсипете тестото в съда и разклатете, за да освободите всички големи въздушни мехурчета.
  • Поставете тавата в по-голяма тава за печене, постлана с 2 парчета кухненска хартия на дъното. Те гарантират, че топлината се разпределя равномерно по дъното на съда.
  • Напълнете по-голямата тава с височина около 2 см с гореща вода.
  • Печете 25 минути, след това намалете котлона до 140°C и печете още 55 минути, докато тортата стане почти двойно по-голяма от първоначалната си височина.
  • Извадете от фурната и внимателно обърнете тортата с по-силната си ръка и отлепете хартията. Бъдете много внимателни, тортата ще бъде гореща. Можете също така да обърнете тортата върху чиния.
  • Поръсете горната част на тортата с пудра захар, след това нарежете и сервирайте с ягоди, докато е още топла! 105 ми

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: кексдесерти
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 2 - 8 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Сладкар преди 1 седмица
Ама мноого Японски ми звучи този,, ЧИЙЗКЕЙК "........ да ви го начукам и на Японския и на Английския и на,и на...итн..... след десет години и следа няма да остане от този хилядолетен език.Няма друг такъв народ наяма.
2
3
 
5
 
! Отговори
Заложете на Мръвката преди 1 седмица
това е Отрова!
1
1
 
2
 
! Отговори
... преди 1 седмица
izglejda liubopitno .