Фестивалът "Синелибри" ще премине под мотото "Поезия безкрай"

Ще се провежда паралелно в София и в още шест града
8 окт 2024 14:15, Анисия Иванова
1

Десетото издание на Международния кино-литературен фестивал "Синелибри", който тази година ще се състои в интервала 10 октомври - 3 ноември, е под мотото "Поезия безкрай". Най-новите кинематографични шедьоври и необозримият свят на литературата филмовият форум ще покаже паралелно в София и в още шест града.

"Реферираме към емблематичния филм на Алехандро Кодоровски, решихме да празнуваме поезията, тъй като отбелязваме няколко големи годишнини тази година - Пабло Неруда, Труман Капоти, Кичкох. Всички тях ще отбележим с литературни и кино вечери в рамките на фестивала", каза Юлия Владимирова в студиото на "България сутрин".

"Това е един филм, в който Паоло Сорентино за пореден се обяснява в любов на любимия Неапол - един от най-вдъхновяващите градове. Ще видите едни и романтични кадри от остров Капри. Другият ни ключов филм е на церемонията по награждаването на 25 октомври, когато тук ще бъде международното жури на "Синелибри". Тогава те ще кажат кой е най-добрият филм от тазгодишната състезателна програма, но филмът е на Педро Алмодовар - "Съседната стая", добави Владимирова в ефира на Bulgaria ON AIR.

На фестивала има и руски филм, който е предизвикал полемики в Русия заради политическите участия на режисьора.

Фестивалът ще се пренесе в Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Шумен, Русе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Русия
Киев и Москва водят преговори за мир, но каква цена ще плати Украйна?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Тая русата е от Благоевград и е много нахална

Спонсорирани публикации