Нов скандален запис на Василев, Петков и Бориславова за "кеш в торби", но от ПП обясниха контекста му

Пред 2023 година партията трудно сабирала средства за кампанията си
Обновена: 21 май 2024 07:18 | 21 май 2024 07:00, Нели Христова
446
Нов скандален запис на Василев, Петков и Бориславова за "кеш в торби", но от ПП обясниха контекста му
Снимка: БГНЕС

Запис с гласовете на Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Николай Денков беше публикуван от сайта "Афера" малко след 17 часа вчера. Според изданието, което вече няколко пъти разпространява аудио файлове с разговори между политици, става дума за партийна среща по време на последните парламентарни избори през 2023 година.

Около 2 часа по-късно - малко преди 20 часа, от "Продължаваме промяната" потвърдиха достоверността на записа, като го качиха на официалната си страница във Фейсбук. Разликата между двете публикации е в трактовката на съдържанието.

От "Афера" извеждат извън скоби върху цитати като "ние неофициален кеш имаме", "ако има кеш в торби" и "още един милион и половина за кампанията", което според изданието е реплика на Кирил Петков към бизнесмена Пламен Бобоков.

Според "Продължаваме промяната" пък записът свидетелства, че на изборите през 2023 не са успявали да съберат пари, за да си финансират кампанията. "Сега положението е същото, затова и сме обявили дарителска кампания. Другият извод, който се налага, е че българските служби ни следят и подслушват. Това може да ви обясни и защо ГЕРБ и ДПС водиха такава люта битка, за да ги запазят в този вид", добавят от ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
6
 
3
 
! Отговори
ОТ АФЕРА ЦИТАТ преди 3 месеца
И затова искали да сменят шефовете на служби. Как са искали търпение, ще чуете нататък медните им гласчетаИначе, драги ни ПП, забавлявам се искрено като бързате, ама бързате сами да се нахакате в капана.Не, службите, простоидиоти, а аверът ви, аверът ви Алексей Петров ви е подслушвал и следил, и то професионално!Дааа, вашият авер Алексей Петров, дето ви сглоби и дето се кълняхте в него, пък като го убиха не посмяхте и дума да обелите и онемяхте.Който не познаваше истински Алексей Петров, точно като вас, простоидиоти, той не знае кой точно е Алексей и как точно действаш
230
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изобщо няма да гласувам този път. Ако ще и 5 милиона да съберат и похарчат за предизборна кампания. Това вече е отвратително. Хората събират капачки за ковьози и линейки, а тия звънят на мафиота Бобоков да им дадял още един милион. Срамота!
229
5
 
4
 
! Отговори
ОТ АФЕРА ЦИТАТ преди 3 месеца
Идиотското найотициново обяснение и оправдание е на практика абсолютно признание за автентичността на записа.Набирали били дарителска кампания, хахаха, пак прочетете извадката от скандалния запис за незаконния неофициален кеш, на искането от Бобоков за милион и половина още, на схемата на Асен Василев как ще стигнат три милиона и половина, и на ПростотоКиро важното е кеш да имаИзводът от записа бил, че българските служби ни следят и подслушват, пишат простоидиотите.
228
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 230 Те и руснаците ходеха за гъби щото имали договор с руския диктатор, че ако те не се интересуват от политика, той ще им осигури благоденствие и няма да ги закача, а сега умират на фронта в нападателната му война, а самите те са подложени на какви ли не ограничения и репресии. С други думи, това не е решението.
227
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ... "На Бойко магистралите са най-евтините в цяла Европа!" Заинтересува ме. Я дай отчета за цената на километър на магистрала Струма. Реално платената, не на хартия.
226
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ей затова избощо не гласувам от 15 години.
225
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Все невинни как и да ги изловиш, те невинни. Като няма проблем с оня петчасовия запис и с този запис, защо те не си ги качват първи а ги качват винаги след като обществото ги разбира от Афера. СРАМЧ И ПОЗОР ТОВА НЕ Е ПРОМЯНА А СМРАД.
224
1
 
1
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
До Анонимен. 225 Много по-добре ще е да ги мотивират да започнат да се интересуват от политика и да ЧЕТАТ платформите на кандидатите, да ГЛАСУВАТ ПРЕФЕРЕНЦИАЛНО, за да избутват нагоре отговорни и кадърни хора, а не политически мижитурки на ясла, и да гласуват за хора, които стоят зад обещаното и с тях има ОБРАТНА ВРЪЗКА. Ако гласувате "пак" за "другите" не чакайте "друг" резултат.
223
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички симпатизанти на ПП-ДБ трябва да дарят минимум по един кашон Бейкролс за кампанията!!
222
5
 
6
 
! Отговори
... преди 3 месеца
На Бойко магистралите са най-евтините в цяла Европа! Лъжа е , че са наляли много пари! Още разправят , как Борисов вървял, и крал/пълнел джобовете/ с асфалт? Най-големият лот по Тракия е строен от фирма на Черепа! От него ли е крал? И като хлюеш пътищата на Бойко ,с кои ги сравняваш! С построените преди него,или след него?
221
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези байганЮфски ДС компромати със сигурност ще мотивират още повече хора да гласуват за ППДБ
220
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ... "По Северна дъга потокът се движи с такава скорост, за която и на Запад биха се учудили!"Къде къде? Приятел, мини по една магистрала (защото Северната дъга на практика е това) в Германия, Австрия и пр. и виж какво значи ТРАФИК. Северната дъга няма и 1/5 от трафика на сериозните пътища на Запад, но е в безобразно състояние, въпреки изливащите се в нея средства.
219
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Простокирието вече изтрезня и вижда главния си герой- дребен моошеник и далавераджия, който патологично си лъже и сам определя кое важно от законите и кое не за да го спазва...
218
5
 
7
 
! Отговори
СЛАВИ ТРИФОНОВ преди 3 месеца
БОЙКО---ЗАМИНАВАЙ ЗА САМОРАНОВО ДОБРОВОЛНО, ДА НЕ ИДВАМ АЗ ДА ТЕ ВКАРАМ В КАМИОНЕТКАТА, ....ХОТЕЛА Е ЗА ТЕБ ПОСТРОЕН .
217
4
 
5
 
! Отговори
... преди 3 месеца
По Северна дъга потокът се движи с такава скорост, за която и на Запад биха се учудили! Южната дъга през Горубляне е уникален строеж! Метрото продължава с пълна сила, до 50 км! А ако някой върви и търси някоя плочка да се спъне, проблемът си е негов! Да ходи със мис Бони! Те за всяка крива плочка пускаха донос да Брюксел!
216
2
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
До Ха ха, И е така и не е така: въпросите тук са два: 1) колко качествено е построеното и 2) колко е скъпо. По въпрос едно мога да напиша роман, но и без роман знаем какво е качеството (метрото протече няколко пъти, мотрисите са руски, естествено, с нагласен конкурс и т.н.), новопостроеното му текат 7ми ремонти на ремонтите, материалите са под всякаква критика. За второто - в София се изляха ГИГАНТСКИ средства от ЕС. Ефективността ни е пълна пародия. Бойковите магистрали и пътища са "златни"
215
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Малко извън темата тук ,но -"Мястото, където стана катастрофата с колата на НСО с Кирил Петков и загина човек,е прясно асфалтирано преди два-три дни.Това става ясно от снимки от групата "Виждам те - КАТ Варна".Вижда се голяма кръпка върху стария асфалт." Явно е останал доста от "кеша" ...<p>Пътят не е с дупки и е интересно и странно какво е наложило толкова скоростно и избирателно подновяване.
214
1
 
8
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 месеца
Значи ако нямаш пари никога няма да припариш до власта.Как в такъв случай да създадем функционираща държава?Тия дето са похарчили пари за кампании на политиците,после си ги искат двойно,тройно повече!
213
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вече тотално отписах ПП-ДБ като вариянт за гласуване. Съжелявам ги.
212
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Голям глад ги гони ПП-ДБ. Бейкролс им е като биткойн. От всякаде кеш трябва да пада.