Василев: ГЕРБ са малко шизофренични, плюха ни, сега искат подкрепа

ПП-ДБ категорично остават в опозиция
Обновена: 19 юни 2024 12:26 | 19 юни 2024 12:23, Нели Христова
293
Василев: ГЕРБ са малко шизофренични, плюха ни, сега искат подкрепа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Продължаваме промяната – Демократична България" ще бъде ясна проевропейска опозиция, където ще се борим за всичко, което е пътят на България към Европа и срещу всичко, което е корупционно. Всяка кражба, която видим ще осветяваме и няма да разрешим България да се върне в старите времена, които си спомняме в недалечното минало.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков на извънреден брифинг в Народното дъбрание.

Петков призова Бойко Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии.

"Той е първа политическа сила в момента. Заявяваше през цялата кампания, че ще бъде водеща стабилна партия на управлението на България. Сега трябва да демонстрира, че зад тези думи е имало някакъв смисъл. Следващия път, когато събори поредното правителство и не си спази уговорката, да има предвид, че създаването на правителство е много по-трудно, отколкото неговото разрушаване", допълни Петков.

Петков обеща да бъдат абсолютно предвидими пред своите избиратели.

На свой ред Атанас Атанасов заяви, че коалицията е "сплотена и обединена", напук на "всички заклинания".

"Ще бъдем изключително ефективна опозиция", заяви той.

"Мисля, че ГЕРБ са малко шизофренични. Плюха ни един месец, че сме вкарали държавата в криза, а сега искат от нас подкрепа за правителство. Най-малкото, това е несериозно. А значително по-лошо е, че след като сътвориха хаоса, сега не могат да сложат ред. Не на последно място, това е изключително безотговорно към българските граждани", каза Асен Василев.

Той изрази надежда, че ГЕРБ няма да ни пратят отново на избори. След това Василев представи накратко законодателната програма, която ПП-ДБ искат да бъде приета от 50-ото НС дори и да не се сформира кабинет. Става дума за четири закона.

"Първият е Законът за съдебната власт. Законът е минал е обществено обсъждане, подготвен е от кабинета на акад. Денков, мина съгласуване и с Еврокомисията. Той гарантира честни и прозрачни конкурси в съдебната власт", обясни Василев. "Вторият закон засяга около 1 милион българи. Става дума за Закона за личния фалит. „България е единствената държава в ЕС, която няма закон за личния фалит. Той беше заложен още през 2022 в Плана за възстановяване и устойчивост и е в интерес на 1 млн. българи. Третият закон се нуждае от поправка и засяга хората, които подават сигналите за корупция. Този закон беше върнат от Еврокомисията, защото нарушаваше европейската директива."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от Избори 2024
Политолози: Ще има компромис при избора на председател на НС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Асене, мачкай ги бе, мачкай ги тия Тикви и Прасета от коалицията ГЕРБ-ДПС
202
7
 
7
 
! Отговори
Иван Асен преди 1 седмица
То пък вие не сте спрели да плюете. Вашето цели храчки си бяха. Един дол дренки сте всичките юнаци там, тъй че избирайте Райчето, че поне цял ден ще гледате хубави очи, а не някой кроку зъбел изваден от нищото.
201
7
 
7
 
! Отговори
Майната Ви преди 1 седмица
Кокорчо е шизофреник защото си мисли, че сме забравили за делата му в чужбина, за кражбите у нас, за ареста на Мухобойко и пускането му, за това ка се местят пари от една сметка в друга и изчезват, за това, че за да преразпределят баницата се коалираха с ГЕРБ, как искат да разделят 50/50 всичко с тях.
200
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как се нарича следната ситуация? Партия А плюе партия Б и се коалира с всички, само партия Б да не е на власт. След това партия А се коалира точно с партия Б. Ами шизофрения е. Но остава да видим коя точно е партия А. Като гледам ППДБ подхожда много точно на това описание.
199
8
 
13
 
! Отговори
Хаха преди 1 седмица
Ама то и вие размахвахте юмруци като ги бихте на първите избори и щяхте да ги измитате, а после направихте коалиция с тях. Има някой шизофреничен.
198
7
 
6
 
! Отговори
Еврозона, 2023 г. преди 1 седмица
Хайде Сретане. Спаси ни от политическите ни лидери. А пък, ние ще викаме за Сърбия на европейското. Силно ще викаме. Дори и ще ограбим БНБ. За да им вземем парите и златния резерв.
197
3
 
11
 
! Отговори
@202 преди 1 седмица
В ППДБ се мятат четири палачинки в един тиган. БСП два пъти вади палачинката Нинова от тиганя и пак я слага да се пържи от същата страна и накрая тиганя прегоре и е за изхвърляне. ИТН ту слагат палачинка ту не слагат на тиганя но без пуснат котлон. Възраждане вместо палачинка слагат блиньй със картошки и поливат с квас. Такива ми ти работи. Хо хо.
196
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кокорчо и сие се оказаха освен шарлатани но и измамници. Тиквата е свикнал да послъгва, но с Тея си намери майстора.
195
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Баце е шизофренен по природа. Сутрин едно, слвдобяд - друго. И затова вече никой не иска с него. Не знаеш кога ще извърти палачинката.
194
9
 
9
 
! Отговори
карибско питие преди 1 седмица
Асенчо се изказа и отиде при Спецов да се успокои! И да му каже къде да ревизира?
193
13
 
15
 
! Отговори
до Кокорчо преди 1 седмица
Малко ти е да те ПЛЮЯТ.....трябва да те заринат с храчки !!!!
192
5
 
9
 
! Отговори
Lina преди 1 седмица
Гледам А.В завидял за чантата на с.Колтуклиева. Кав*али
191
3
 
5
 
! Отговори
Вресличие преди 1 седмица
.... приемаме оферти
190
5
 
3
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 седмица
асен(иЯ), мила, ситуацията е следната : ще се съгласите! Както бяхте в Сглобария 1. Така ще ви направим втори номер. Трябва ни евро жендерско оравителство. На ина най най на славуца, няма как да разчитаме. По - здрави. Кака ви галка :)
189
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Рундьовите шарлатани или макаците на Боко тиквата - в това е въпроса.
188
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каквото Бойко Борисов сам си направи, и Делян Пеевски не може да му го направи. Затуй тpoлчетата на ГЕРБ-ДПС тъй са изплискали в коментарите. А ПП-ДБ кефят.
187
3
 
15
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 седмица
ВЕЛИЧИЕ ЗА ДВА ЧАСА ЗАГУБИ ПОЛОВИНАТА СИ ИЗБИРАТЕЛИ !
186
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП-ДБ ме кефят.
185
5
 
4
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 седмица
ОЧАКВАМ ВАШИТЕ ОБАЖДАНИЯ! СМУЧА ЛИ ЖА ДУ ХАМ И ДАВАМ!
184
4
 
15
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 седмица
ЗА КРАТКО ВРЕМЕ ВАЗРАЖДАНЕ СТАНА НАИ ОТВРАТИТЕЛНАТА ПАРТИЯ ПРДНЯ !