Борисов ще предложи кабинет на малцинството, иска избори като при гърците

Той все пак ще отиде да вземе мандата от Радев
Обновена: 24 юни 2024 10:02 | 24 юни 2024 09:58, Нели Христова
319

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бойко Борисов няма да е кандидат за премиер на това правителство.Той ще отиде да вземе папката с първия мандат, но като придружител на кандидата на ГЕРБ. 

"Нашите избиратели, когато са ни сложили с 11% преднина, не са искали пак за премиер да получават Денков. Разбира се, при тази избирателна система, която взе депутати от ГЕРБ и ги прехвърли в по-малките партии, ни постави в невъзможност да съставим стабилно правителство. Разбира се, носим си отговорността и ще предложим правителство, най-вероятно след като разговаряме и с другите колеги и то ще бъде на малцинството", заяви той. "По този начин ще понесем отговорността си за победители."

"Единственото, което казах след изборите, че аз съм бил три пъти премиер и четвърти ще е в повече", обясни Борисов защо няма да е премиер.

Той очаква подкрепа от всички отговорни хора, които не искат да ходят на седми избори. И предложи:

"Другият вариант е да сменим избирателна система".

Като пример за нова изборна система той даде тази в Гърция.

Изборите свършиха, а всички са в предизборна капания, никой не го интересува стабилността в България, България е донор на ЕС. Вие отчетохте ли, че България е донор, ние даваме повече пари, отколкото вземаме. Това, че имаме 1% усвояване и 3,7 по другия план, не е тема, има ли значение кой ще стане премиер, когато милиарди са безвъзвратно загубени, подчерта Борисов. Как да подкрепим например предпоследния? Това ще е крайно нестабилно, уточни лидерът на ГЕРБ. Сега, когато е предпоследен Трифонов, иска да доминира, според мен трябва да се успокоим, имаме 1-2 седмици, изборите са лошо решение. Но да се върнем крачка назад ако искат да има правителство, каза още Борисов.ГЕРБ като първа политическа сила трябва да има премиер, отбраната и външно министерство. Не сме предопределяли нищо, но ако и затова някой трябва да ни каже кой трябва да бъде, по-добре да отиваме на избори, посочи още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от Избори 2024
Рашидов за Пеевски: Зад тази осанка на този грамаден българин стои един разумно мислещ човек
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
2
 
9
 
! Отговори
Национален въпрос! преди 6 дни
ПП отвориха канал за внос на индийци в България. В аутсорсинг сектора масово вече работят индийци ,заплатите паднаха от 2500 лв на 1100 лв на месец. Обиновенно индийците дават по 20 000$ на трафиканти за място в контейнер за нелегален канал до ЕС или САЩ . Сега идва със самолети в Бг. 10 милиона са желаещите да работят в Бг. на всякаква работа със заплата над 100$ на месец. В резултат за имот се конкурираме с милионери бандити дето перат краденото, а за работа с милиони индийци от нисшите касти!
195
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
иска подарени гласове
194
20
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 дни
Единственият доказан държавник е Борисов.Другото е аморфна шлакообразна маса.
193
2
 
7
 
! Отговори
до 195 преди 6 дни
Гърция върна бонуса за депутатски неста, който през 2016 бяха премахнали.С новата избирателна система, ако първата политическа сила спечели поне 25 процента от валидните гласове, ще получи бонус от 20 депутатски места, а останалите 280 ще бъдат разпределени пропорционално на гласовете. За всеки 0,5 процентни пункта над 25 процента първата партия ще получава един допълнителен депутат. Максимален бонус от 50 места ще се получава за 40 и повече процента от гласовете
192
2
 
6
 
! Отговори
Пурко преди 6 дни
Е защо жълто-паветник е цензурирано.
191
5
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 дни
Български предатели ще искат да провалят и това правителство. Не им стига ,че провалиха България , но имат желание за пълното и унищожение. Има ли още г-лу-паци да се връзват на захаросани приказки?
190
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
При смяна на избирателната система като в Гърция ще се заздрави управлението на страната. Гърците когато изпаднаха в същото положение въведоха закон за получаване на 50 бонус депутатски места на партията спечелила изборите. Така се стабилизира управлението, като не се налага да се правят безмислени коалиции с компромиси, които са опасни за държавата. Но гърците премахнаха този бонус и сега новото е, че гласуват 17 годишните, заради ниска избирателна активност. Това ли иска Борисов? Не разбрах.
189
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Товаговедо кога ще поети софийския затвор, а не президентството. Разтури сглобката за да не отиде при бай Ставри, но каквото и да преви рано или късно ще отиде със свинеподобнито там където им е мястото.
188
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Възраждане никога няма да управлява! Спрете с тези избори!
187
4
 
17
 
! Отговори
123 преди 6 дни
Все за нещо ще намери, да се начумери ту му млякото горещо, ту пък друго нещо.
186
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Признавам ти едно нещо Баце, оцеляваш винаги и си нагла мутра, много хора биха се притеснили на твое място :))
185
7
 
27
 
! Отговори
БОЛЕН ЧОВЕК преди 6 дни
Само болен човек като ББ може да ръси такива алогизми.Плюеше по ПП+ДБ,за да може да ги унищожи.Хората се хванаха на приказките му и не гласуваха за тях.Задачата на ББ беше изпълнена.Да,но не взе 80 депутати както му даваха социолозите и сега се обръща към тези,които е ругал 9 м.Затова никой не иска да се хваща с него,защото знае как ще бъде руган.Не може да смяташ,че ти е позволено да тъпчеш по най-долен начин противника и да искаш отново с него да работиш.Това е болен човек и му трябва лекар.
184
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
197 СТИГА ЛЪГА БЕ, ГЛАВАНАКА НАЛИ Е НА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА ВЯРНА ХАНЪМА? ОТ ПОЛОВИН ГОДИНА УПРАВЛЯВА ГРОБ И ДАЖЕ В НАЙ ФАЛШИФИЦИРАНИТЕ ИЗБОРИ С ИСТОРИЯТА НИ ПАК НЕ УСПЯ ДА СЪБЕРЕ И 10% ПОДКРЕПА. ЦЕЛИЯТ НАРОД ДРУЖНО НАПРАВИ ПУБЛИЧНА ЕКЗЕКУЦИЯ НА ПРОДАЖНАТА ЕРДОГАНОВА КАДЪНА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА, САМО ТЯ НЕ Е РАЗБРАЛА,ЧЕ Е ПУБЛИЧНО ИЗРИТАНА ОТ ВЛАСТТА.
183
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
197 ПОСЛЕДНОТО РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО БЕШЕ ИНТИМНА СГЛОБКА В КОЯТО УЧАСТВАШЕ И ГРОБ. ЗАЕДНО ГЛАСУВАХА, МИНИСТРИ ИМАХА. ВЪВ ВЛАСТТА БЕШЕ И КАКТО ВИЕ САМИТЕ КАЗВАТЕ, БЕЗ ГРОБ, ПеПетата, НЯМАШЕ НИЩО ДА НАПРАВЯТ. КАКВО ПАК ЛЪЖЕШ, ЧЕ ОТ 4 ГОДИНИ НЕ УПРАВЛЯВА, КАТО ШОСЛЕДНАТА ГОДИНА И НЕЩО НЕ Е ИЗЛИЗАЛ ОТ ВЛАСТТА? ЛЪЖЛИВА ГЕРБЕРОКАДЪНА?
182
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Баце толкова години управляваше с патерици малцинство, сега си търси нови изкупителни жертви :)))
181
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
БОРИСОВ НЕ УПРАВЛЯВА ВЕЧЕ ЧЕТВЪРТА ГОДИНА КОГАТО ЛЪЖЕТЕ ПОМНИТЕ ЛИ СЕ ДОТЕГНА МИ ОТ ТАКИВА КАТО ВАС ЛЪЖЦИ МИСЛЕЩИ СЕ ЗАНЯКАКВИ
180
3
 
12
 
! Отговори
Антон преди 6 дни
Е не му върви на човека... Пашата, Маргините и другите му шефове го нарекоха Тиквата, щото паркираше колите им накриво, когато си организираха купони... Варненци го нарекоха с гальовното Буци, а сега, след 5 пъти "бия ги наред", май се чува за Буци Неможача... Не дай Боже някой да се сети за Буци Ибр.икчията...
179
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ДА БОРИСОВ ДА УПРАВЛЯВА ТОВА Е ОЧЕРНЯЩИТЕ ТОВА Е ШАРЛАТАНИТЕ РАЗРУШИХА БЪЛГАРИЯ А ВИЕ ДРАСКАЧИ ПРОДЪЛЖАВАТЕ АЗ НЕ ИСКАМ ДА ПРАВЯ ОПРЕДЕЛЕНИ БОГАТИ НАПРИМЕР ХАЗАРТА ВОЛГИН ИЦО ЛОДКАРЯТ КИРО НА МИРО НА ЛЕНА 30 % ИНФЛАЦИЯ ПЛАЩАМ АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО ОБЕЗЦЕНИХА СЕ ПАРИТЕ А ШАРЛАТАНИТЕ СИ НАПЪЛНИХА БАНКОВИТЕ СМЕТКИ С МИЛИОНИ А АЗ
178
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До 167 И Борисов и Раята му поклонници гласуваща за него Не стават!!!Най доброто е ГЕРБ да се Саморазпусне!!
177
4
 
17
 
! Отговори
Радослав преди 6 дни
До 185: ти на какви наркотици си? 92% от народа се изхрачи мазно в сурата на тиквата ти за пореден път! 92% са твърдо против гроб и тиквите и калинките им! Даже от твърдото ядро на зависими и купени гробари почти 150 хиляди казаха НЕ на тиквата ти!