Борисов ще предложи кабинет на малцинството, иска избори като при гърците

Той все пак ще отиде да вземе мандата от Радев
Обновена: 24 юни 2024 10:02 | 24 юни 2024 09:58, Нели Христова
319

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бойко Борисов няма да е кандидат за премиер на това правителство.Той ще отиде да вземе папката с първия мандат, но като придружител на кандидата на ГЕРБ. 

"Нашите избиратели, когато са ни сложили с 11% преднина, не са искали пак за премиер да получават Денков. Разбира се, при тази избирателна система, която взе депутати от ГЕРБ и ги прехвърли в по-малките партии, ни постави в невъзможност да съставим стабилно правителство. Разбира се, носим си отговорността и ще предложим правителство, най-вероятно след като разговаряме и с другите колеги и то ще бъде на малцинството", заяви той. "По този начин ще понесем отговорността си за победители."

"Единственото, което казах след изборите, че аз съм бил три пъти премиер и четвърти ще е в повече", обясни Борисов защо няма да е премиер.

Той очаква подкрепа от всички отговорни хора, които не искат да ходят на седми избори. И предложи:

"Другият вариант е да сменим избирателна система".

Като пример за нова изборна система той даде тази в Гърция.

Изборите свършиха, а всички са в предизборна капания, никой не го интересува стабилността в България, България е донор на ЕС. Вие отчетохте ли, че България е донор, ние даваме повече пари, отколкото вземаме. Това, че имаме 1% усвояване и 3,7 по другия план, не е тема, има ли значение кой ще стане премиер, когато милиарди са безвъзвратно загубени, подчерта Борисов. Как да подкрепим например предпоследния? Това ще е крайно нестабилно, уточни лидерът на ГЕРБ. Сега, когато е предпоследен Трифонов, иска да доминира, според мен трябва да се успокоим, имаме 1-2 седмици, изборите са лошо решение. Но да се върнем крачка назад ако искат да има правителство, каза още Борисов.ГЕРБ като първа политическа сила трябва да има премиер, отбраната и външно министерство. Не сме предопределяли нищо, но ако и затова някой трябва да ни каже кой трябва да бъде, по-добре да отиваме на избори, посочи още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от Избори 2024
Рашидов за Пеевски: Зад тази осанка на този грамаден българин стои един разумно мислещ човек
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
10
 
3
 
! Отговори
Нора преди 2 седмици
Дали Борисов ще излезе от политиката ще го кажат само и единствено от ГЕРБ и народа Никой друг! Големи са мераците на всички мошеници,некадърници но няма да им се случи това удоволствие По скоро те ще изчезнат рано или късно Живота си знае работата Ритате срещу волята на Господ ,защото властта си е и Божа работа и накрая ще бъдете наритани точно от Господ,а той рита яко
113
2
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ некадърници преди 2 седмици
На Борисов всяко второ изречение е плюене по ПП-ДБ и рев как алчните за власт ПП-ДБ не искат да са във властта!
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До фен на Бойко От силното слънце напоследък ще да ти е .
111
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Започва се още от платения паркинг с поне 3 леа на час , после чдър+шезлонг струва колкото каже мутрата . Цените на храната и напитките са като в Монако , на улицата се продава дрога , музиката дъни цяла нощ . Затова ходят в Гърция , от зор , не от келешлък .
110
9
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
До Вьзмутен === 12 години яде постна пица при ГЕРБ, пък после като дойдоха ПП/ДБ, Славуцата и БСП и тая последната сглобка, начело с Денков и Кокорчо и Парапетов зад гърба си какво яде? Само салам "Народен", да ти е по-блажно на душичката. Явно сегашните цени са по-добри от тези дето ГЕРБ ПОДДЪРЖАХА без никакви амплитуди нагоре-надолу, с нулева инфлация цели 12 години :))) Кажи бе, другарю Олиг :))))
109
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кабинетът е готов.6 *** от Величие са за 121.
108
14
 
3
 
! Отговори
фен на Бойко преди 2 седмици
Г-н Борисов е единственият истински държавник за последните 34 години! Само той може да поведе нацията напред и да ни направи просперираща европейска нация. Пълна подкрепа за ГЕРБ!
107
2
 
10
 
! Отговори
СПОКО БОКО, преди 2 седмици
ОТЦЕПВАТ СЕ СЛУЧАЙНО 6 ДЕПУТАТА ОТ НАПОЛЕОН БОНАПАРТ И ИМАШ ТОНЧНО 121 ДЕПУТАТА! АЙДЕ СЕГА ТЕАТРИ... ПРЕДИ ЛЮБО НЕЙКОВ СЕ ПРАВЕШЕ НА ТЕБ, СЕГА ТИ СЕ ПРАВИШ НА ЛЮБО НЕЙКОВ!
106
3
 
10
 
! Отговори
Леманс преди 2 седмици
Българският народ казва на народните представители и на пъртиите, че не ви одобрява!!!Омръзнахте на хората с мръсните си интриги, с грозните обвинения и оплювания един към друг, с просташкото си говорене, с безмислените събаряния на редовни правителства, с отвратителните манипулации, с лъжите, с надменността ви, с измамите ви, със саботажите, които са във вреда на България, с хаоса и беззаконието, в което хвърляте страната ни, в липсата на законност и справедливост.....
105
2
 
14
 
! Отговори
Днес защо преди 2 седмици
Не публикува думите на бившият Главен прокурор Гешев,че има доказателства за изнасяне на чували с пари с. държавния самолет за Ливан?Много го пазите тоя Лойко.
104
2
 
12
 
! Отговори
МУТРОС преди 2 седмици
Мутрата хем се хвали,че е първи с голяма преднина,хем се оправдава с другите,че не може да направи правителство.Какво ли не изрече по адрес на ПП+ДБ.Сега те пак са му виновни.Всеки провал,който претърпи мутрата е все заради някой друг.12г.затъвахме заради него при спокойна,мирна световна обстановка-нито Шенген,нито Еврозоната.Регулаторите са все с негови хора,отдавна им изтече мандата и никой не се вълнува.Да оставим,че прокуратурата съвсем се скри.Мутрата е най-вредният човек в д-вата.
103
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И сега като всички са толкова отговорни политици, кой по-точно ще поеме отговорността, че няма пари по ПВУ и, както се вижда, няма и да има? Кой ще понесе наказание, че не си е свършил работата? Никой. Защо? Защото никой не е получавал задание да направи нужното, за да получим тези пари. Защо? Защото само и единствено наши хора трябва да ги усвоят.
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Докато нахвали себе си Буци няма да му стигне времето за консултации на всички партии .
101
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бойко , хората ходят в Гърция , защото нашето черноморие е опасано от бариети и платени паркинги и човек трудно може да стигне до морето , нощувките са по скъпи , храната е по скъпа , мутри , а морето малко мирише *** л...а , затова годят в Гърция от немотия , не от много пари . Цяла година заделят хората пари за 5 дни в Гърция , но на истинска почивка , отколкото 5 дни в България
100
1
 
13
 
! Отговори
Чери преди 2 седмици
"има ли значение кой ще стане премиер, когато милиарди са безвъзвратно загубени, подчерта Борисов" и в същото време: "ГЕРБ като първа политическа сила трябва да има премиер, отбраната и външно министерство" Какво да си мисли човек за човека с тези противоположни позиции изказани в едно изказване.
99
2
 
9
 
! Отговори
А,ха преди 2 седмици
И малцинството е .... ГЕРБ и ДПС.По гласуването ще ги познаете И ме изтриха.Какво обидно съм написал?
98
1
 
8
 
! Отговори
седларов преди 2 седмици
А защо не предложи Шведска изборна система ?!Само Гръцката ли го кефи? Защо ли?!
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Уникат , 11% преднина , ама не обелва дума , че от 30 % гласоподаваемост , кво му пречи да се праи на луд , кат народа е луд .
96
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аутистите пепе да не се кефят! Паралелно от Наполеон Велики се отцепват 5-6 депутато, точно колкото трябват на мутрата за 121 депутата.
95
5
 
10
 
! Отговори
Ицо преди 2 седмици
Добре бе... тея където гласувате за ГЕРБ по съвест, а не по прнинуда или срещу пари. Не ви ли пречи че на практика гласувате за ДПС? Смисъл как ви тече мисълта? Демек вие сте българи които сте ЗА връщане на турското робство, в нова мафиотска форма? Макарче Пеевски така или иначе управлява от години, така че може би "връщане" не е думата.