Борисов ще предложи кабинет на малцинството, иска избори като при гърците

Той все пак ще отиде да вземе мандата от Радев
Обновена: 24 юни 2024 10:02 | 24 юни 2024 09:58, Нели Христова
319

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бойко Борисов няма да е кандидат за премиер на това правителство.Той ще отиде да вземе папката с първия мандат, но като придружител на кандидата на ГЕРБ. 

"Нашите избиратели, когато са ни сложили с 11% преднина, не са искали пак за премиер да получават Денков. Разбира се, при тази избирателна система, която взе депутати от ГЕРБ и ги прехвърли в по-малките партии, ни постави в невъзможност да съставим стабилно правителство. Разбира се, носим си отговорността и ще предложим правителство, най-вероятно след като разговаряме и с другите колеги и то ще бъде на малцинството", заяви той. "По този начин ще понесем отговорността си за победители."

"Единственото, което казах след изборите, че аз съм бил три пъти премиер и четвърти ще е в повече", обясни Борисов защо няма да е премиер.

Той очаква подкрепа от всички отговорни хора, които не искат да ходят на седми избори. И предложи:

"Другият вариант е да сменим избирателна система".

Като пример за нова изборна система той даде тази в Гърция.

Изборите свършиха, а всички са в предизборна капания, никой не го интересува стабилността в България, България е донор на ЕС. Вие отчетохте ли, че България е донор, ние даваме повече пари, отколкото вземаме. Това, че имаме 1% усвояване и 3,7 по другия план, не е тема, има ли значение кой ще стане премиер, когато милиарди са безвъзвратно загубени, подчерта Борисов. Как да подкрепим например предпоследния? Това ще е крайно нестабилно, уточни лидерът на ГЕРБ. Сега, когато е предпоследен Трифонов, иска да доминира, според мен трябва да се успокоим, имаме 1-2 седмици, изборите са лошо решение. Но да се върнем крачка назад ако искат да има правителство, каза още Борисов.ГЕРБ като първа политическа сила трябва да има премиер, отбраната и външно министерство. Не сме предопределяли нищо, но ако и затова някой трябва да ни каже кой трябва да бъде, по-добре да отиваме на избори, посочи още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
7
 
! Отговори
ови преди 3 месеца
нали можехте да имате кабимет след ротацията,ама сега не можете ..смях
88
2
 
13
 
! Отговори
Фактите не лъжат! преди 3 месеца
Бойко Борисов не го интересува стабилността на България! Интересува го Той да завладее всички служби и Той да управлява, Той да разпределя парчетата от баницата на неговия кръг от хора!
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така и не ви стана ясно , че ДПС съботира всичко в държавата и е по скоро престъпна организация отколкото партия . Затова Бългаия изглежда като азиатска , а не като европейска държава .
86
2
 
14
 
! Отговори
Чудя се преди 3 месеца
Е какьв кабинет на герб -като почнат протести на -тези -80% които не гласуваха , пак ли ще ги бият и душат под колонитеКакьв е смисала на подобен хаос който ще сьздадеш в дьржаватаНови избори и масово гласуване за да има легитимност някаква сглобка
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще си вземе сепутати от Величие , вижте колко време мълчат .Николай Марков се оказа лъжец .
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредната далавера на ДПС разкрита в сайта Афера , дребна работа за техните мащаби , но после се чудим защо доходите в България са такива , защо пенсионната възраст расте , защо се гледа да се дават предимно минималните пенсии , защо ДДС на всичко е 20 % , защо цените в другите държави са наполовина по ниски , а заплатите много по високи , защо няма магистрали а плащаме винетки и още много много други неща .Прочетете в Афера , а това е само капка ......
83
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Иска му се да е като в Гърция, да вземе бонус и да се намърда пак за 10 години. Няма да стане тази. Кабинет има как да се направи - от ГЕРБ и ДПС. Нищо не ги спира да напазаруват няколко депутати и да управляват 4 години ако искат. ГЕРБ обаче искат смокинов лист, да скрият ДПС зад него. Е, този път няма как.
82
1
 
7
 
! Отговори
До-Турцизация - НЕ! преди 3 месеца
Ало,много бързо забрави тройната коалиция с бсп+дпс и целувките на съсела с местан на Орлов мост.
81
6
 
10
 
! Отговори
Вьзмутен преди 3 месеца
Еми пред нов герб кабинет предпочитам изгнание в чужбина12 г бльсках и ядох постната пицаОт ядене на евтини некачественни храни -зьби и здраве не ми останаха вече
80
6
 
4
 
! Отговори
а Крим върнаха ли? преди 3 месеца
Въпросът не е в изборите, въпросът е какво става с контранастъплението? Върнаха ли Крим? Щото ако не върнат Крим и не победят Русия тогава ЕС се разпада, и всичко отива на кино.
79
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Myтро, освободи България от себе си, харчи си милиардите на спокойствие.
78
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ние винаги ще сме донор на ЕС . Нали някой трябва да плати евродупитатските заплати . ЕС само в началото дава повече а точно тогава герб бяха на власт и дъержаха заплатите ниски та парите от усвояването да отидат в няколко джоба . През 12 годичното иправление на герб МРЗ и пенсиите бяха 300 лв . Ква икономика може даима а ко в потребителите няма пари за да може усвояването да отива в няколко джоба . герб не трябва да се връща на власт а и цялото поколение на главчевците тиквите и тагаревци също
77
2
 
9
 
! Отговори
Мда преди 3 месеца
Бацето добре поработиТрябваше да се отегли преди годиниОще преди снимките с кеша и златото , преди да се разприказват разни бизнесмениКогато цареше истинска герб диктатура и никой не смееше дори да просьска срещу бацко и шиши
76
5
 
2
 
! Отговори
Гей Компромат преди 3 месеца
На една от снимките Радев лъска на Бойко
75
5
 
15
 
! Отговори
Право на мнение! преди 3 месеца
Бойко Борисов се изчерпа! Заседнал е като *** коркова тапа пред развитието на България и се инати и тропа с крака :" Аз пък ще управлявам и никой друг!" Вижда че е блокирал и 4-те милиарда, които чака България по Плана за възстаноняване и развитие, но трепери от страх да приеме законите, които ЕС чака от нас, за да ни ги даде. Бойко просто го е страх да не бъде осъден за престъпното си 12-годишно управлание по тях! Няма как престъпници да ни правят законите, те не исщат да бъдат съдени!!!!
74
2
 
14
 
! Отговори
Ицо преди 3 месеца
хехе пак излезе най-хитрия Тиквоний. кабинет на "малцинството" .. въобще не му трябва да е в официална коалиция с дпс, те така и така неговите министри, ще изпълняват поръчките на ДПС. А разликата от 5 депутата, все ще накупи, я от величие, я от възраждане, итн, та може и от пп.
73
2
 
17
 
! Отговори
силно замислЕна преди 3 месеца
С този тен на мляко и кафе, може и да мине, за човек от малцинството.......
72
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато мафията си назначава гл.прокурор , висш съдебен съвет , следствието , прокуратура и съд , тогава няма разделение на властите и се създават недосегаеми личности . Затова имаме усещането за живот в две различни Българии .Има хора от последните 34 години които си имат нотариален акт на държавата , а всичко останали са просто материал които обитава територията .Така напредък никога не може да има .
71
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя вместо да се замисли какви политики га предложи на избирателите, иска нови далавери с процедурни хватки! Толкова си може и наесен ще види резултата с още минус 100 000 гласа.
70
2
 
8
 
! Отговори
Референдум преди 3 месеца
Бойко крал , влади горанов ковчежник на новото кралствоКраля може да сьставя сам кабинета с своите сьветници