Проф. Маринов: Пеевски се намира в безизходица

Попадна по странен начин в политиката
1 авг 2024 16:21, Инна Ангелова
29
Проф. Маринов: Пеевски се намира в безизходица
Снимка: БГНЕС

Президентът няма нищо общо с това, което се случва с ДПС, а Делян Пеевски се хвърля като разярен глиган, сподели проф. Александър Малинов. Според него поведението на Пеевски е обяснимо от психологическа гледна точка и той се намира в безизходица.

“Пеевски заема голяма позиция и трябва да носи отговорност за думите си. Очаквам вместо да дава указания, кой, какво да провери, да даде доказателства. Ако не ги представи, е просто един интригант, доносник, клюкар“, каза проф. Маринов пред БНР.

Според него Пеевски е диктувал преди, а “сега нищо не диктува, създава впечатлени е, че е силен. Разчита на старите си, остатъчни, лостове в някои институции, но скоро ще се лиши от тях, защото никой не иска да бъде на страната на губещия“.

Наричайки президента “Мистър Кеш”определено не говори добре за възпитанието на Пеевски и агресивност.

"Пеевски попадна по странен начин в българската политика и по съвсем логичен ще си отиде, защото мястото не му е в политиката”, допълни Маринов.

"Не виждам публични знаци за близост на президента и стопляне на отношенията с ПП-БД. Тук става въпрос за принципни позиции. Борисов не коментира нищо, обран е. Той е човек с опит и инстинкт. Преценява, че е добре да мълчи, защото така печели лично и ГЕРБ. Няма логика Борисов да напада президент, те не са противници."

Според него ИТН нямат шансове за съставяне на кабинет. След края на третия мандат ще има цикъл на консултации за избор на нов служебен премиер.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ДПСизбориПеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен А кои ще бъдат избиратели на поредните избори? Ние, обикновените граждани, дето гласувахме до края на миналата година, се отказваме от това си право. Търсете си други балъци.
21
2
 
2
 
! Отговори
123 преди 1 месец
що бе, мистър КЕШ да не се е притеснил нещо?
20
2
 
2
 
! Отговори
ОцелялОтСДС-Чумата преди 1 месец
К.Костафонов за мистър Магнитски: " Тумор, който трябва да бъде изрязан."Аз бих допълнил, че става дума за 150 килограмов Тумор, от най-злокачестве ните за народ, държава и Родина, създаден, отгледан и насаден в обществото от шпионите ( господарите му) от Козяк.За жалост няма "хирург"в англо-краварс ката Колония, който може да изреже такъв голям Ту мор.Това могат да сторят само шпионите от ранга на МИ-6,Сереуто или МОСАД.Вероятно някой ден и това ще се случи, след като Туморът и свърши работата
19
0
 
1
 
! Отговори
vale_karo преди 1 месец
До Банкеръ Браво .Явно си вътре в нещата. Или си от ДАНС , или ДАНС трябва да се заеме с теб .Ама въобще има ли ДАНС ?
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевски го играе като "план Б" за Борисов. Както джипко бибиткович постоянно търсеше с какво да се заяде с Радев, сега Пеевски е в тази роля. И какво се получи .. че Борисов изгуби пълното управление в държавата, сетете се сега за съдбата на глигана.
17
1
 
1
 
! Отговори
НЕУТРАЛЕН преди 1 месец
Е как е в безизходица феноменът, диктуващ дневния ред на БГ??? Как точно??? Да не е като мен - сам с една заплата и с няколко хиляди лв. спестявания??? Я се дръжте сериозно! ДП заговори за м-р Кеш и веднага стана лош, а Повелителят на обръчите стана ценен. Ами смешни сте...
16
2
 
10
 
! Отговори
Смешник преди 1 месец
Мястото на Пеевски и Данчо Ментата е при бай Ставри а не в парламента
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голям автогол на дебелия е, че почна да плюе по президента ни .....
14
3
 
14
 
! Отговори
пеевски преди 1 месец
попаднал по странен начин в политиката. Какво му е странното, майка му присвои голяма част от приходите на спортния тотализатор и...и синчето й забогатя и влезе в политиката. Превърна се в абсолютен шо*пар исега *** на умряло от ***.
13
4
 
6
 
! Отговори
Guci преди 1 месец
Все говорим за модела Борисов,а сега и за Модела Пеевски. Някой ще обясни ли какво представляват тези модели,или само внушаваме и осъждаме нещо,без да знаем какво е и дали изобщо съществева.
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Юмруков се окъква- тоя разчиства- нека всички им благодарим за разрухата за милионите не взети по плана за възстановяване- за 28% инфлация за безизходицата в която ни натикаха, за 1 ният милиярд метнат в нищото - за избори- позор- и моля те купете му на вашият човек барем една риза!
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След края на третия мандат, щели да имат цикъл за избор на нов служебен премиер? Така ли го направихте? Повод да си спретнете едни джангър, даже и с неизпълнен трети мандат? Консултации за избор на нов служебен премиер!?! Аз пък чак сега разбрах как сте разбили постановката, така че да изглежда неизбежно демократична.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 8, борисов разбра че да тръгнеш срещу президента не е печеливша позиция, той и сега е в неизгодна позиция след протестите срещу него, пеевски и гешев в защита на президента, гешев е аут, пеевски беше спасен от доган след санкциите магнитски но прояви неблагодарност и си отива окончателно, а самият борисов вече пета година не може да състави правителство, никой не иска с него, дори ДПС, само пеевски персонално
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Агент Майстора! абе селски до би тък ,я кажи как човек от Кремъл тичаше от урна до урна и успя да ги напълни с бюлетини на Радев !
8
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Агент Майстора! 8 - Колко трябва да си изпаднал че да харесваш Пеевски който е символ на всичко най-пошло в политиката и не само там?
7
3
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 1 месец
6-к, няма вечни врагове - има интереси, а в момента Радев и То лу па нямат изгода да си крякат. Затова не го и правят. Радев ще се опита да смени то луп а , който би трябвало отдавна да е в пенсия, но го държат за т**ките и няма мърдане от властта - алтернатива затвор.
6
28
 
8
 
! Отговори
Агент Майстора! преди 1 месец
По-добре "разярен глиган", отколкото коварно двуличен, мръсен, подъл и до безбожие противен кремълски лакей, назначен за български президент лично от чудовището в Кремъл! Това чудовище изпрати Решетников да уреди въпроса със серяндурката от Крушовица и ни натресоха национален предател и *** на лудия Путин! Това е позор, агент Майстора, повече от позор! "
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма логика Борисов да напада президент, те не са противници. --- Толкова години Борисов плюеше по Радев като каруцар, но сега не били противници. Кой по-точно се предполага, че трябва да се върже на тая опорка?
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак техните интриги и пак никой не мисли за народ и държава !
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Агент Майстора много ги разбира тези работи.