Политическата криза тласка българите към авторитарен режим

Партиите не могат да предложат алтернатива
21 авг 2024 15:26, Инна Ангелова
180
Политическата криза тласка българите към авторитарен режим
Снимка: БГНЕС

31% от българите са категорични, че искат да живеят в авторитарен или комунистически режим. Проучването е на “Алфа рисърч”. Според социологът Павел Вълчев това е леко притеснително относно нагласите на българина, а настоящата политическа ситуация само спомага за тези нагласи.

“Свидетели сме на безпрецедентна политическа криза. Оказва се проблематично и излъчването на служебно правителство, което да проведе изборите”, очерта картината социологът.

“След преглед на домовата книга трябва да се види дали ще има друг кандидат за министър-председател. Другите сценарии за момента са по-неработещи – единият е преназначаването на Димитър Главчев. Третият е запълване на свободните постове с потенциални кандидати за служебен премиер”, допълва Вълчев пред БНР.

Социологът обаче подчерта "опасността по-скоро да се избира кой ще е подходящ за служебен премиер, а не за омбудсман".

Вълчев изказа опасения, че основната причина за ниската избирателна активност се дължи на невъзможността на партиите да предложат реална алтернатива.

"И до момента нови политически субекти печелеха избори, но това не доведе до сериозно отместване и разрешаване на политическата криза. От друга страна и екзотичните решения не ги изключвам. Това е протестен вот. Не изключвам и в следващия парламент да има подобни участници."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от Избори 2024
Оказва ли се натиск за постове? Радев демонстрира сила
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ОК, ама не съм видял и 1% от тия "30%" да е заминал да живее в северна корея, иран, рашисттан или поне венесуела!!!Значи просто ЛИЦЕМЕРИ СЪР!А НИКОЙ не ги спира! Виж, ако те имаха власт биха спрели (ПОМНИМ ДОБРЕ) дори с изстрели в гръб , искащите да заминат за "гадния, загниваш запад".
5
6
 
9
 
! Отговори
Шарлатаните преди 3 седмици
и рундьо клатят държавната лодка.
4
1
 
8
 
! Отговори
:) преди 3 седмици
Че в момента какъв е :)
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дрън-дрън, та пляс!
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Партийте не могат да предложат алтернатива :) Ама да спрем да им плащаме субсиидии и заплати на депутатите, докато предложат алтернатива. Как ще се разработят!
1
6
 
19
 
! Отговори
Роки преди 3 седмици
Да заминават в Серверна Корея, копейки-мопейки и други соц ***. Там цари рай на земята!