Каракачанов: Ако конфликтът в ДПС завърши без кръв, ще е добре

Той призова властите да привикат спорещите лидери на партията
4 сеп 2024 10:24, Елка Василева
34
Каракачанов: Ако конфликтът в ДПС завърши без кръв, ще е добре
Кадър: bTV

„Ако конфликтът в ДПС завърши без кръв, то ще е добре“. Това заяви пред bTV бившият вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов. По думите му борбата за власт в смесените райони вече се прехвърля в структурите.

Още по темата
„Вече се говори за това как българи превземат ДПС от едната страна, от друга страна за деребеите. Спомнете си как избухна гражданската война в Босна. Всичко започна от вътрешни проблеми в общностите“, каза Каракачанов. Добави, че не може институциите и останалите партии да гледат равнодушно какво се случва в една етническа партия.

„Опасявам се, че тези конфликти могат да прераснат в нещо страшно, от което държавата да се измъкне много трудно“, предупреди Каракачанов. Призова властите да извикат лидерите на партията, за да им бъде казано, че няма да бъде допуснато вътрешните им боричкания да се превърнат в междуетнически конфликт.
    
Според Каракачанов след предстоящите избори отново няма да бъде излъчено правителство, тъй като ПП-ДБ искат от ГЕРБ анти-Пеевски коалиция, а това няма да стане. Настоящият служебен кабинет пък бил на ГЕРБ и ДПС, с 1-2 човека на президента. Каракачанов обобщи, че никой не се интересува от проблемите на хората, а иска да се докопа до властта, за да се облагодетелства финансово. Това се виждало от хората и избирателната активност отново щяла да е много ниска.

Бившият екоминистър в кабинета „Петков“ Борислав Сандов се опасява, че скандалът в ДПС ще доминира цялата кампания, което не е полезно за демокрацията и страната, тъй като кампанията ще е доминирана от вътрешнопартийни проблеми.

„Защо сега някои хора осъзнаха с кого съжителстват дълго време е друг въпрос и е свързан с това как се развиват българските партии, доколко в тях има реална демокрация и доколко лидерите водят към вождизъм и някакво узурпиране на властта вътре в партиите. Често пъти това се проявява и в управлението на държавата“, посочи Сандов.

Според друг бивш екоминистър – Емил Димитров – разговорът за доверието вътре в партиите е много важен, тъй като най-близките са предали Корнелия Нинова, а утре на тези хора може да им се наложи да правят кабинет.

Извън темата за ДСП разговорът прерасна в спор има ли влияние от чужди държави в управлението на страната, за каквото говори Красимир Каракачанов, но Борислав Сандов отрече.

Емил Димитров пък засегна темата за безводието, за което обвини президента Румен Радев, който чрез „двамата си спонсори на кампанията“ инсталирал министър, заместник-министър и служител в екоминистерството и от 3 години язовирите се точели за нуждите на вецове. „Всяка политическа сила има ВЕЦ“, каза Димитров, като за пример даде Кирил Добрев от БСП, както и ДПС, откъдето точели яз. „Жребчево“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от Избори 2024
Илков: Месец преди изборния ден ще има спецакции
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Объркан Избирател преди 1 седмица
Пеевски е на ромите Дуган на турците къде са българите в етническият конфликт питам
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе ти и ти подписа милиардите за хвърчащите щайги дизайн 1960, ама още си жив! Всички сте за бой - да ви изпочупят крака, ръце и устата и да ви оставят за храна на животните в гората.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Истината е че ВМРО крадоха като за световно, докато бяха на власт с ГЕРБ и сега само гледат сеира и излизат във ефир само да помогнат на ГЕРБ!
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В България може да има война! И това е начина! Това може да стане , когато се направи опит да се махне мафията от власта и се наложи правовата държава! Догато мафиотите притежава всичко в България няма да има война! Богатите Турци в България са част от Мафията и те са основните взимащи решения! Може да има конфликт също ако има риск Ердуган да загуби власта в Турция! Тук той има доста приятели( Боко, Дуган ...) , които да започнат каквото им каже!
24
0
 
4
 
! Отговори
Бебо преди 1 седмица
До ГРАМАТИК Тоя беше сложил в листата на партията си певачката Кристина и Искрен Пецов - велик певец.....
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Война винаги има как да се започне! Хубавото е обаче , че над 75% от хората не ги интересуват от литичеаките игри и искат да живеят спокойно! Другото важно е че бигатите Турци в България са на власт и са част от мафията! Проблем ще бъде ако се опитат да махнат мафията от управлението на България! Докато мафията( ГЕРБ ) е на власт няма да има проблем! Махната ли я тогава може да очаквате всичко! Гражданска война, война със съседи , всичко! Путин защо започна войната според вас?
22
1
 
3
 
! Отговори
ГРАМАТИК преди 1 седмица
Македонецът от Русе да не се обажда повече,моля!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Войната в Босна може да бъде сравнена само с войната в Украйна.И там руското население не искаше да е под украински закони.И направиха това дето стана и досега в СВО на Москва.Дали ще се стигне накрая до бомбардировки на НАТО над Москва?Знае ли човек.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Страха е от Турция, който не е за подценяване! Трябва много да се внимава, защото Каракачанов вече финанасово е добре и не трябва да му се разваля рая, който си подсигури докато беше на власт с ГЕРБ! Питайте Каракачанов да каже, как така от план за парк в Младост 3 София до метростанцията се построиха три блока! Това беше земя на Военните и я продадоха. Това стана по негово и време на ГЕРБ(Фандъкова)
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ние българите да следим какво става в Сектата на Сциентологията на Ивелин Михайлов , това е най-голямата опасност за националната сигурност
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сравнява се начина на започване н конфликта, а не самите държави!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Може да има конфликт, но тогава Каракачанов няма да е в България, а ще е в САЩ или Канада. Може и Дубаи
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Босна не може да се сравнява с България.Босна ставаше независима държава след края на Югославия и това не разпали конфликта, сърбите искаха да са в Сърбия, а не в държава командвана от мюсюлмани.Ние сме в НАТО и ЕС.Геополитически това е най - голямата ни гаранция.Ако Москва иска гражданска война тук това е вече друго, но е възможно ако не сме в НАТО.В НАТО няма как.Ние сме под железния купол.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нали си войвода , какво се плашиш? Или новите войводи са женски полови органи?
14
0
 
6
 
! Отговори
Шиши преди 1 седмица
Не го е срам тати Доган на стари години да се отцепва от ДПС и да окървави постигнатата с толкова много пари заедност!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой раздава тези докторати.Те са с преписване, а не по можене.В моменти като войната в Украйна си проличава колко знаеш.Кел файда, че си преписвал Каракачанов и знаеш нещо от историята след като не можеш да анализараш сегашните процеси.Пак посредственост, България федерация ли е, че я сравняваш с Югославия.
12
4
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
Ей шкембар да мълчиш.Оставка на Радев кокарджата
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каракачанов пак говори наизуст.Така не предвиди сигурна война между Киев и Москва.Сега пак взел да ги мъдри. Не ставаш бе, момче.Щгото бяха федерация,а ние несме.И това не знае нашия уж "доктор" по международни!И той доктор на каишка на Москва.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ако някой си мисли, че някаква съществена част от българските турци или мюсюлмани ще се хвърли в някаква кървава разпра за да брани Доган или Пеевски не е в час. Шоумените около двата лагера са близки и облагодетелствали се от някой от двамата пряко, а косвено на гърба на хорицата и държавата. А вече бай Хасан, който го е страх, че ще му сменят името не е толкова млад, докато сина му Ахмед може да смята и знае, че няма смисъл да брани властта на Делян или Доган.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Слушах интервюто. Прав е Каракачанов. То и в бившата Югославия нещата изглеждаха съвсем невинно, но видяхме до къде стигнаха.