ПП, ДСБ и ДБ подписаха споразумение, какво пише в документа?

Заставаме зад една обща цел
5 сеп 2024 16:33, Нели Христова
96
ПП, ДСБ и ДБ подписаха споразумение, какво пише в документа?
Снимка: Facebook

"Продължаваме Промяната“ (ПП), "Демократи за силна България" (ДСБ) и "Движение Да България" (Да България), подписаха коалиционно споразумение за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. под наименованието коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България“ - абревиатура "ПП - ДБ"

Заставаме зад една обща цел: Развитие на България като справедлива държава с конкурентна иновативна икономика, висок стандарт на живот и намаляващо неравенство - страна с образовано, здраво, съзидателно и солидарно общество на свободни и равноправни граждани, се казва в споразумението.

"В общото споразумение лидерите на трите партии се ангажират:

да работим България да стане нормална европейска държава, с гарантирани права, висок стандарт на живот и източник на гордост за всеки български гражданин;

да отстояваме истинско демократично бъдеще, в което гражданите да се чувстват свободни, пълноценни и способни да реализират мечтите си;

да работим за постигане на равенство пред закона за всички и независима съдебна система;

да работим за преодоляване на задълбочилите се регионални и социални неравенства;

да възстановим спокойствието и сигурността в живота на всеки български гражданин;

да градим България на активните граждани и предприемачите с нови идеи и инвестиции в бъдещето;

да спрем рекета на институциите и създадем благодатна среда за честния и свободен бизнес;

да съхраним уникалната българска природа, да работим за чиста и здравословна околна среда и социално справедлив преход към нисковъглеродна икономика;

да съхраним и социализираме културно-историческото ни наследство и да развиваме съвременната българска култура;

да осигурим енергийна независимост на България;

да осигурим националната сигурност и да модернизираме българската армия;

да сме пълноправен и достоен партньор в ЕС и НАТО, член на Шенген и Еврозоната;

да превърнем България в мястото, където искаме да отглеждаме децата си и където те мечтаят да живеят и работят", пише още в споразумението между партиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от Избори 2024
Ще доведе ли политическата криза до събуждане на електората?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
0
 
! Отговори
Питанката преди 1 седмица
До Пешо Питанката.Пешо, ти не си ли Пешо Копейката? Стиха с тези преструвки! Като не харесваш умнокрасиви, стой си тъповато гроззен. Ако харесваш мъже, ходи с мъже. Аман то това лицемерие!
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ае кой одряза дървета на опълченска ве, не ва ли е срам ве, нямам думи
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кирцата изглежда тамън е ударил едан линийка хахах
53
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Знаете ли, че над 30% от икономиката ни е в руски ръце? Колко американски има? Та да ви кажа, има такива пpимaти, които си вярват, че живеят в колония, защото са пpимaти и роби по душа. Утре такива пpимaти няма и да се замислят защо децата им бягат на Запад, в държави, в които не е стъпвал руски бoтуш, в които не управляват мyтри и крaдци.
52
0
 
9
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 седмица
ГЛЕДАМ ГИ ТЕЯ ХУБАВЦИ НА СНИМКАТА И ИЗПИТАВАМ ОГРОМНО ЖЕЛАНИЕ ДА ГИ НАПРАВЯ С ГЛАВА ПО НИСКИ.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
57 нпо тролясен, тук става въпрос за това че си подкупен и манипулиран, а не за басейна на Прокопиев, който е само следствие от това
50
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой бетонира и завзе Черноморието ни, американците ли? Защо в България има 50 000 руски фирми и почти нито една от тях не плаща данък? Защо имат вече над 400 000 имота тук? Знаете ли, че за 10 години Лукойл е декларирал тук приходи от над 60 милиарда лева и не е платил и стотинка данък печалба? Като си купуваш цигари на *** табак, къде ти отиват паричките - при руските собственици или при американците?
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пише - ние получаваме грантове от американски фондации и когато ни заповядат правим сглобки или врътки. Когато е изгодно на американците ставаме 5 отделни нпо файтона за така нареченият gerrymandering
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
143 държави от 195 общо в света през 2023 г. осъдиха влизането на Руска фашисткаПедерация в Украйна. Европейският парламент обяви Русия за държавен спонсор на тероризма, взе още има една група русофилски българи които вярват на руската фашисткаПедерация. Неутралните Финландия и Швеция изпращят военна помощ с адекватна причина на Украйна. Неадекватните български русофили, не могат да осмислят реални факти. ТъпиПроРуски българи, образовани в скапания съветски модел на СССР Райха.
47
1
 
3
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 седмица
Наяли се, напили се от свойте се отрекли и при чуждите отишли....
46
1
 
3
 
! Отговори
До 50 преди 1 седмица
АБЕ И ТИ ГРЕШИШ - ТОГАВА ИЗОБЩО НЯМАШЕ ХРАНА - ПУСКАХА ОТПАДЪЦИТЕ ПО МАГАЗИНИТЕ, ДЕФИЦИТИ И ШКАРТО - КАЧЕСТВО
45
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
От петимата само Надето става,но не за политик.
44
1
 
8
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 седмица
Кво пише у "Документъ"??? Пише, че шъ грабят заедно държавата, каквото могат и колкото могат, ако се докопат до власта, по-любопитното е : Как шъ делят награбеното??? -)))))
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 44 щом си пенсионер си живял по времето на Тодор Живков ,и знаеш тия от ПП дето ги хвалиш ,а знаеш ли че теса внуци на БКП или по точно техните дядовци са членове на полит бюро на БКП яз също заварих малко БКП или Живков ,пенсии и заплати бяха ниски ,но всечко беше евтино особенно храната )
42
0
 
9
 
! Отговори
ЗАСТАВАТ ЗАД ДОГАН преди 1 седмица
УЖ СЕ БОРЯТ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА, А ЗАСТАВТ ЗАД ОБРЪЧИТЕ НА ДОГАН И РУСИЯ, И НЕ СПИРАТ ДА АТАКУВАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРТИИ ГЕРБ, СДС
41
0
 
9
 
! Отговори
ъъъъ преди 1 седмица
лена одобри ли всички тия обещания ?
40
0
 
2
 
! Отговори
До номер 43 преди 1 седмица
имаше - зелено движение, които с новия си шеф излязоха още миналия път от коалицията, и естествено не влязоха в НС. Не му помня името, но е доста противна личност.
39
0
 
2
 
! Отговори
Знаещ преди 1 седмица
"Никой не може да ти даде повече, отколкото аз могада ти обещая"
38
1
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 седмица
К'ва победа ли? Победа над екземата дето за малко да ме убие в комета, заради свиняяяя хирург и с която се боря от три години! И вече два месеца ни едно хапче от лекаря и няма и помен от скапаната екзема! Победа над невежеството и простотията на едни алчни и долни копилетатааа!
37
14
 
2
 
! Отговори
Шестото ми чувство преди 1 седмица
е, че един и същи драскач пълни форума на днес. Това са пълни лъжи и опорки на мафията. Пенсионер съм, безпартиен, никога не съм гласувал за Герб, но в ПП видях светъл лъч и изпълнение на обещаното, въпреки свалянето им от власт на мафиотите от Герб, Възраждане, ИТН. А не се осъществи ротацията, защото Борисов видя, колко слаб премиер ще бъде Габриел.