ПП, ДСБ и ДБ подписаха споразумение, какво пише в документа?

Заставаме зад една обща цел
5 сеп 2024 16:33, Нели Христова
96
ПП, ДСБ и ДБ подписаха споразумение, какво пише в документа?
Снимка: Facebook

"Продължаваме Промяната“ (ПП), "Демократи за силна България" (ДСБ) и "Движение Да България" (Да България), подписаха коалиционно споразумение за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. под наименованието коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България“ - абревиатура "ПП - ДБ"

Заставаме зад една обща цел: Развитие на България като справедлива държава с конкурентна иновативна икономика, висок стандарт на живот и намаляващо неравенство - страна с образовано, здраво, съзидателно и солидарно общество на свободни и равноправни граждани, се казва в споразумението.

"В общото споразумение лидерите на трите партии се ангажират:

да работим България да стане нормална европейска държава, с гарантирани права, висок стандарт на живот и източник на гордост за всеки български гражданин;

да отстояваме истинско демократично бъдеще, в което гражданите да се чувстват свободни, пълноценни и способни да реализират мечтите си;

да работим за постигане на равенство пред закона за всички и независима съдебна система;

да работим за преодоляване на задълбочилите се регионални и социални неравенства;

да възстановим спокойствието и сигурността в живота на всеки български гражданин;

да градим България на активните граждани и предприемачите с нови идеи и инвестиции в бъдещето;

да спрем рекета на институциите и създадем благодатна среда за честния и свободен бизнес;

да съхраним уникалната българска природа, да работим за чиста и здравословна околна среда и социално справедлив преход към нисковъглеродна икономика;

да съхраним и социализираме културно-историческото ни наследство и да развиваме съвременната българска култура;

да осигурим енергийна независимост на България;

да осигурим националната сигурност и да модернизираме българската армия;

да сме пълноправен и достоен партньор в ЕС и НАТО, член на Шенген и Еврозоната;

да превърнем България в мястото, където искаме да отглеждаме децата си и където те мечтаят да живеят и работят", пише още в споразумението между партиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от Избори 2024
Ще доведе ли политическата криза до събуждане на електората?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
ЗАБРАВИХТЕ НЕЩО--- преди 1 седмица
--- със кого ще се коалирате за да го направите ТОВА ! Ако е със ГЕРБ -- няма да гласуваме за вас ,а направо ще си гласуваме за ГЕРБ ! Нещо мънкате и криете значи сте готови да направите пак СГЛОБКА ! Искаме изрично да се спомене , че със ГЕРБ във никакъв случай няма да имате нещо общо !
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НЕ ГЛАСУВАЙТЕ С МАШИНИ - МАДУРОВКИ-ДЕНКОВКИ. Свобода на България без инсталирани партии от случайно претичали през посолството некадърни неграмотници без срам достойнство и морал.
14
1
 
10
 
! Отговори
Кире преди 1 седмица
Е нема такива долнища. Употребиха Волт да се явят на изборите, а сега му забиха нож в гърба. Ама ще излязат по ТВто и ще ни обещават, че те не са такива:) Е как да гласува човек за тия?:)
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И все пак , вие сте опозорени.От войни срещу Сарая днес сте слуги на Доган, без сараи останал.Падението е видно и има дори физиономия- на Христо Иванов, 15 г цоца от Америка, а сега ходи из тик ток и дрънка как американския хегемонизъм си отивал.Няма бивш комунист, факт.
12
0
 
8
 
! Отговори
Мда преди 1 седмица
Хубавото е, че след изборите вече няма да чуем нищо за тяхАко няма ала бала
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Цялото простокирие е в екстаз! Пълен списък откъде ще се лапат грантове- ще скъсат джобовете на фондациите! И все пак е по- добре непеотата да дават едни пари на тия безделници, отколкото шиши да ги краде през държавата и да се прецакват честните фирми.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
коалиция съсипваме България, ТОВА Е ПРОГРАМАТА НА ТЕЗИ БЕЗСЪРДЕЧНИ И НЕКАДЪРНИ СБИРЩИНА ОТ ПРЕБОЯДИСАНИ КОМУНИСТИ И НАСЛЕДНИЦИ НА ГЛАВОРЕЗИТЕ НА ЦАР БОРИС НЕМЕЦА, ЗАБОГАТЯЛИ С РЯЗАНЕ НА ГЛАВИ НА ОКЛЕВЕТЕНИ ХОРА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО ЧЕ НЕ КОЛЕНИЧАТ ПРЕД НЕМСКИТЕ ПЪЛЧИЩА И БЪЛГАРСКИЯТ ПРОСТАШКОГАНЕВСКИ ЕЛИТ ОТ ЦАРСКИ ЛАКЕИ. .
9
0
 
2
 
! Отговори
Фитока преди 1 седмица
Последна грижа ми е,а на тях ще стане първа след като представителите им в ЦИК раздразниха Пеевски,залагайки на Доган,а след изборите ще има само Шиши без Сокол и ще останат в опозиция.Шиши няма да е доволен да получи регистрация,а ще е доволен само ако той получи,а Доган не и ще ги постигне,а че реве от него Цветан Василев само проверката трае два месеца.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПРЕДИ ДЕСНИТЕ ТРОЛЕВЕЕ ЯДЕХТЕ СТАНИШЕВ ЧЕ БИЛ БЕЗ ДЕН ТРУДОВ СТАЖ, ЕТО ТЕЗИ ТРИ ПАРТИИ - ПОСОЛСТВЕАНО МОДИФИЦИРАНИ ПАРТИИУРОДИ В ПОЛИТИКАТА СЪЩО СЪВКУПНО СА БЕЗ ДЕН ТРУДОВ СТАЖ, ОЛИГАВЯНЕТО НА ФОНДАЦИИТЕ ЗА ПАРИ НЕ Е РАБОТА А БЕЗДЕЛИЕ.
7
2
 
10
 
! Отговори
ДВОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 1 седмица
Паметниците които разрушихте, показахте скритата си нацистко-фашистка цел, ама не сте български нацисти а чужди нацисти, затова съсипвате не само паметниците а и България. НИТО ГЛАС ЗА ВАС
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Изхвърлиха ВОЛТ за да има място за има повече място за нищоправене в парламента Тичайте гласувайте правете ги богати без никаква работа никаква дейност НИЩОООООО караници лъжи викове обиди кал освен да си получават парите облагите изобщо за какво са там ПОЗОР СТЕ
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
общата цел е неизменна откакто тези алчници излъгаха посолството и се намърдаха на политическата софра - пълен слугинаж, пълна некадърност, пълна корупция.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не ме вълнува
3
2
 
16
 
! Отговори
Azz преди 1 седмица
Сигурно си и вярват...????? До каквото се докоснаха - съсипаха.....
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Днес е денят на споразуменията!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какво ни интересува това нас нормалните хора