Таско Ерменков: Най-важното е, че левицата се обединява

Партията отива на избори под името “БСП-Обединена левица”
5 сеп 2024 12:18, Инна Ангелова
40
Таско Ерменков: Най-важното е, че левицата се обединява
Снимка: Bulgaria ON AIR

На предстоящия вот на 27 октомври БСП и още над 20 леви парти ще се явят на изборите заедно. преди това те ще подпишат коалиционно споразумение, а "Обединена левица" ще бъде името на новата коалиция.

"Последна грижа e кои и колко ще бъдат депутатите ни в НС. Грижата ни е как да оздравим обществото. Свидетели сме на разруха - политическа, икономическа, нравствена. Преминаваме и към конституционна криза. Стремим се да сменим този неолиберален модел с по-справедлив. Общественият ресурс да бъде в ръцете на държавата. Разпределението трябва да бъде справедливо, а не пазарът да решава всичко", заяви Таско Ерменков от БСП в студиото на "България сутрин".

Социалистът посочи, че разработват програма, която ще защитава трудовия човек и ще даде перспектива на младите хора. Защитаваме интереса на обикновения човек, изтъкна социалистът.

"Излъчените депутати няма да са на партиен и квотен принцип, а на висшите качества и да бъдат убедителни на парламентарната трибуна. Да са с чисто минало. Да, има знакови лица. Има хора, с които сме си разменяли тежки думи. Загърбвайки стари обиди, ще гледаме заедно напред за по-социална и по-солидарна България", обясни Ерменков пред Bulgaria ON AIR.

Проблемът с Корнелия Нинова е заради възникналото обединение?

"Надявам се 9 септември да бъде знакова дата за онези, които знаят, че ние сме правите и на наша страна е законът. Нямаме друг избори, освен да обединим левите сили. Хората не гласуват, защото не виждат алтернатива. Все си мисля, че здравият разум на досегашния лидер на партията ще надделее над егото и ще реши да се подчини на решенията на Националния съвет", посочи събеседникът.

Ерменков съобщи, че "ако все пак антипартийното и антинародно поведение вземат връх", ще се регистрират може би с "Обединена левица". "БСП ще ни даде разпознаваемост, но по-важното е, че левицата се обединява. Идеалното име е "БСП-Обединена левица", отбеляза гостът в студиото.
Ерменков добави, че ще намерят най-подходящите за съответните области и отрече да има сближаване на БСП с ГЕРБ. Чувам еднакви послания от ДПС-Пеевски и г-жа Нинова, каза още той.

Гледайте видеото с целия разговор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от Избори 2024
ЦИК отказа регистрация на "ДПС-Ново начало" за частичния вот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
6
 
! Отговори
Боцко преди 1 седмица
17 Тоз пък ти си некав съвецкишиз о ф р е н и к
17
4
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 1 седмица
какво му е на името хубаво българско,а сега ги е срам от истински български имена като Таско,Тотю,Гатю и т.н. и ги кръщават със западни и източни изгъзици
16
4
 
4
 
! Отговори
Таско е име преди 1 седмица
На руски содомит
15
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Заведението ново , дамите стари. Остава да ги регистрират двете БСПта, Двете ДПСта и двете малки Величия. Господи,избиратели , до кога ще ги търпим тези.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Последна грижа e кои и колко ще бъдат депутатите ни в НС" - важното е Тасо да се вреди
13
1
 
5
 
! Отговори
Д1ртите вампире преди 1 седмица
Измреа сега само Исус от Бургас квито гласове успее да купи за вас тва ше ви е.
12
1
 
13
 
! Отговори
опа преди 1 седмица
бабишкера дето гласуваше за вас умре. а честито обединение!
11
1
 
10
 
! Отговори
киро преди 1 седмица
каквото и да правите БСП умре але, але, але......
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Значи двадесет партии и партийки по сто хиляди гласа средно, ето ти ги два милиона електорат. Та вие с толкова гласове може да върнете и живковата конституция и даже НРБ. Кеф и успех на начинанието!
9
1
 
9
 
! Отговори
ХиМлЕрА преди 1 седмица
Обединява се у един масов гроб с петолъчка
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вода и олио! Неставате пич - много потребители , никакви производители
7
1
 
8
 
! Отговори
мокър сън преди 1 седмица
Червенушките си възмечтават власт на едро!:)))))))))))
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колко ли трябва да са те мразели родителите ти за да те нарекат - Таско.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Комиците и вицовете на сценаристите на Слави Трифонов не могат да измислят такава смешка : "Таско Ерменков - Най-важното е, че левицата се обединява" . Умрялата вмирисана на труп левица вече не е фактор ! Още повече че преизборните им идеи са от преди 40 години назад стари .
4
2
 
7
 
! Отговори
23452453234 преди 1 седмица
Гаварит Мацква...
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя льольо винаги ми е смешен, щото си го спомням от 9-то майските русофилски шествия накичен като паун с 50 СССР ордена купени от битака.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Баси и шегаджията тоз Таско.
1
2
 
11
 
! Отговори
ПРЕМЕНИЛ СЕ ИЛИЯ.... преди 1 седмица
КОЙ СЕ ОБЕДИНЯВА.?..... МИЛИАРДЕР ДО МИЛИАРДЕРА. ....... КОЙ СЕ ОБЕДИНЯВА - МАЯ МАНОЛОВА, С ТАТЯНА ДОНЧЕВА, С РУМЕН ОВЧАРОВ, С ТАСКО ЕРМЕНКОВ, С КАДИЕВ, С ДОБРЕВ....... ОЛЕЛЕ..... ПАК СЕ СЪБРАХМЕ..... НИЕ ПАК СМЕ ТУК.....