Мирчев призова: Борисов и Доган да разкажат за Пеевски

Това е бързият начин в обществено-политически план Пеевски да бъде приключен
Обновена: 8 сеп 2024 13:32 | 8 сеп 2024 13:30, Анисия Иванова
152
Мирчев призова:  Борисов и Доган да разкажат за Пеевски
Снимка: БГНЕС, архив

Трябва да е ясно, че нито една партия няма да има 121 депутати в следващото Народно събрание. Трябва да е ясно и друго - и две партии няма да имат 121 депутати, заради това ще се търси много трудно решение. Обаче е много трудно да се започне истински разговор с партии, които се правят на "приятно разсеяни" по отношение на Пеевски. Това каза в предаването "Неделя 150" на Българското национално радио Ивайло Мирчев от "Да, България" част от коалицията "Продължаваме промяната- Демократична България".

Няма как да започнем разговори с ГЕРБ, като не знаем с ГЕРБ или с Пеевски си говорим, каза още Мирчев. Той бе категоричен, че след изборите правителство трябва да има и добави, че под някаква форма трябва да има коалиция.

По думите на Мирчев Пеевски е недосегаем в България. Шефът на Държавна агенция "Национална сигурност" трябва да отиде в парламента и да разкаже какво има по отношение на Пеевски и какво в годините евентуално е прикривано, посочи Мирчев. Той добави, че главният прокурор пък трябва веднага да му поиска имунитета. Бойко Борисов също трябва да каже какво мисли за искането на имунитета на Пеевски, добави той.

"Борисов да вземе да излезе от храста, в който се е скрил, и вместо да си подава едното оченце оттам, да излезе и да каже какво мисли за това, което се случва с Пеевски днес. От друга страна и ДПС - Доган вместо да пускат призиви към останалите партии, че трябвало да се направи общ фронт срещу Пеевски, да вземе Доган да даде едно интервю и в него да разкаже всичко за Пеевски, защото това е бързият начин в обществено-политически план Пеевски да бъде приключен", заяви Мирчев.

На въпрос за желанието на някои от партиите да се върнат старите текстове в Конституцията, народният представител посочи, че промените в Конституцията са одобрени от Венецианската комисия, както и от Европейската комисия. Като казваме "лоши промени в Конституцията", значи вървим срещу Европа, смята Мирчев.

Според него проблемът на Конституцията е, че има овладяна съдебна система и прокуратура от съветски тип. "Ако държиш главния прокурор, държиш всички в страната, всички институции", обясни Мирчев.

Той каза още, че коалицията им е загубила 50% от избирателите си. "Това е реалността, от която ние не трябва да бягаме, а напротив, след изборите трябва да започнем честен диалог с тях", посочи народният представител. По думите му те са платили най-високата политическа цена, която политическа формация може да плати, а именно оставката на лидера на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: политикаизбориГЕРБДБ
Още от Избори 2024
Вигенин: Ситуацията в БСП е много по-различна от тази в ДПС, единни сме
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мирчев 9 месеца къде спахте, че незапочнахте действия срещу Пеевски? Цялото правителство беше ваше! Защо тогава не му поискахте имунитета на Пеевски? Или тогава Пеевски се ороменяше към добро, както Даниел Лорер заяви
23
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво, само така. Време е да обедини сили политическата мафия и да прогони гладния за власт шиши.
22
0
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
кои подкрепи промените в закона за двоиното гражданство пенсиите за таканаречените репресирани доплащане на трудов стаж едни ще работят 40 годинина други държавата ще им плаща защото не им достига защото напуснаха съсзлоба българия кои подкрепи това нац предателство нито един глас за тези хора
21
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Няма как да започнем разговори с ГЕРБ, ама правителство трябва да има!!! Много си Пр о ст бе ка в Ал,, тогава си седете в ПП докато изпаднете под 4% и изтечете в канала, защото самостоятелно ще имате 0.2%.Същата работа е и с гнома ДСБ и на ДБ на лодкаря.ГЕРБ пак ще са първи въпреки ала, балата на зеления чорап и машинките на Мадуро, набийте си го в главата
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мирчев и Ананиев бяха най-противните типове в предишното народно събрание. Тъкмо си мислех, че и от двамата се оттървахме, Мирчев пак поканен в радиото да плещи опорните си. Отврат!
19
1
 
20
 
! Отговори
Нане преди 1 седмица
Тоя ми мяса на мирча кришан с краставицата.... ===))) клоун...
18
1
 
7
 
! Отговори
Сафаров преди 1 седмица
Обичам да чета разкази!
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не знам защо, но този ме е гнус само като го гледам, камоли като си отвори устата.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Едва ли са стха,ха,ха!ояли в скута му,че да има като някои какво да разказват.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
,, Милко и Морко""!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нали си имат анализатори за тази работа!
13
1
 
11
 
! Отговори
спомен за прехода преди 1 седмица
Борисов да разкажел.Ама имаше време вие и Борисов слагахте на дръвника и искахте смъртта му в ефир.Кой ли не унищожихте, всеки с някакво мислене за държавност, родина и го унищожихте.То Гешев, Калин Стоянов, Борисов не успяхте и сега се насочихте към Пеевски.Който ви е по - лесен и го загризвате като политиески пирани, енергинйни вампири от бившата БКП , деца на соц червени б...ци, както им викахме по площадите 90 г.Ако знаехме какво ще стане нямаше да се радваме толкова на демокрацията.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е лошо също така Бойкикев да разкаже за мазните кафенца, а ДенкОFF как шиши го е водил за ръка то двете 00 за да се облекчи.
11
1
 
15
 
! Отговори
54 преди 1 седмица
Махай се бре кой те има тебе за човек.Кълвач такъв.
10
0
 
11
 
! Отговори
Ще, ще преди 1 седмица
Ще издадат сборник,, Разкази"!
9
1
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
И Мирчев е от "приятно разсеяните".КОЙ седя в скута на Пеевски с чаша мазно турско кафе? Дали не беше един Мравояд,който сега се укрива в Брюксел? Нека Мирчев му се обади и после да разкаже за Пеевски.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз мога да разказвам от Червенков, до Костадинов!
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е как Борисов и Доган да излезат за разкажат като дружно с ПЕЕВСКИ ОТ 20 ГОДИНИ П ЪРДЯТ В ЕДНО ГЪРНЕ....
6
1
 
22
 
! Отговори
ШАРЛАТАНИ НЕГОДНИЦИ преди 1 седмица
Удавиха ефира с изхожданията на разни недоразумения , посмешища и карикатури .
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Борисов, Доган, Бойкикев, Атанасов и Кирчо да разкажат за Пеевски. Мирчев, не бъди свенлив, довършвай си изреченията, не крий зависимостите на бойните си другари.