Петков отговори на Борисов: За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата

Политическият егоизъм трябва да бъде сложен назад, каза той
11 сеп 2024 11:52, Нели Христова
195
Петков отговори на Борисов: За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата
Снимка: БГНЕС

"За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата. Истината е, че ние си нямаме доверие между партиите, иначе нямаше да сме на това дередже".

Това заяви пред журналисти съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по повод призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за джентълменско споразумение между партиите.

Още по темата
"Ние предложихме решение за изход от политическата криза и това е равноотдалечен, непартиен икономист или юрист, всички да се съгласим за обща програма и да изведем България напред", припомни Петков. Той сподели, че се чувства като в "Майстора и Маргарита" на Булгаков, а причината за това е, че се "вкарват закони за защита на смяна на пола на деца от ИТН, вкарват се закони като на "Възраждане" за чуждите агенти".

"Възраждане" взима закона на Путин от преди 12 години, вкарва го в България – Русия се опитва между другото да го изнася този закон навсякъде. Спряха европейски път на Грузия с този закон. Ние си говорим от сутрин до вечер за смяна на пола, за джендъри, за чужди агенти. Ние спираме с това. Нашата програма изцяло ще бъде за реалните проблеми, инвестиция в младите и в бъдещето", категоричен е Петков.

Съпредседателят на ПП-ДБ посочи, че една трета от всички медицински сестри, които завършват в момента, отиват в чужбина. "Над една четвърт от всички млади хора завършват университет, искат да работят в чужбина. Нямаме един университет в топ 1000", добави той и допълни, че програмата на коалицията ще бъде изцяло насочена в младите и в бъдещето.

Според него, ако всички тези приоритети бъдат сложени на маса, едва ли би имало партии, които не биха се обединили около тях. "Слагайки една такава общонационална програма за бъдещето на младите хора на масата, вярвам, че е много трудно за която и да е партия да каже ние не сме съгласни", поясни още Петков.

Петков призова Борисов да се замисли каква е дефиницията на джентълмена и кои са приоритетите на България. По думите му в момента политическият егоизмът трябва да бъде сложен на заден план.

"Трябва да намерим един достоен премиер, на който всички да му имаме доверие и да сложим на масата реалните политики за България", заключи той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от Избори 2024
Липсата на доверие е основен проблем в политиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да живее джентълменската интелигентщина, Боко Пъдара, Тошо Свинара, Ицо Комара, Мишо Шамара и Пеевски Шопара! Чалгария култур култур! Всяка мутра с артистичен псевдоним, ном де плюм!
29
4
 
18
 
! Отговори
Наблюдение преди 1 седмица
Кире, когато мълчиш не изглеждаш толкова пpocт.
28
9
 
3
 
! Отговори
История преди 1 седмица
До Анонимен 27...в грешка си...Кирил искаше Габриел...изборите ги поиска Бокич...
27
3
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Пхахааааа, Кирчо нали беше събрал от Гугъл 3 папки доказателства против Боко :))))))))))))))))))))))))))))))) Е кажете не е ли ненормален? :)))))))))))))))
26
5
 
14
 
! Отговори
ало ало преди 1 седмица
джентълмен киро, даваш ли си заплатата за украйна? нали искаше това от народа! май стана - дайте, да дадем!....продажни мошеници сте вие!
25
5
 
11
 
! Отговори
Недоверие преди 1 седмица
И днес йощ Балканът, Щом бурята захваща, Спомня тоз ден бурен, Денят в който на парапета Лена се надупи, а наш Киря изотзаде, полата и надигна и О Боже -бяла пухкава дупарка сластно той омачка...
24
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На Киро главата е на Лена между краката...
23
5
 
13
 
! Отговори
Ешек сики преди 1 седмица
Петков трябва да го препарираме за спомен щото ше ни липсва!
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Киро и Докога така избори явно имаш цел
21
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Киро си удържа на думата. Превърна ни във велика сила номер едно по производство на електромобили. Завода пращи от работа и прави коли.
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кире бе , ама ти жентелмен ли си бе , лажльо надрусан празноглавец . Не , че нещо сме те взели на сериозно , ама десетки мостове на Дунав , тунели под Шипка , стотици хиляди , вече , от Ловеч са неотменимо доказателство за жентълментлъка ти , башка лъженето като от дърт cuгaнuн , дори за самия Буци кво ще му се случи .
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Киро Лудия
18
5
 
10
 
! Отговори
ЛопналКиреМорково преди 1 седмица
Кирчо рече: "Една трета от всички медицински сестри, които завършват в момента, отиват в чужбина", а ние знаеме че сладуреста дебелана остана шо не е сестра. Тоя куролопец съсипа живота, името и честа на съпругата си.
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Киро днес не си пил кристалите ,марш при Зеленски на фронта
16
5
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 1 седмица
Кире, и вие имахте доста спорни закони за нови данъци например, за рязкото увеличение на пенсиите, но не можете да се мерите с то лу па, който взе че ни заключи вкъщи за да не му пречим на кражбите на имоти в полите на Витоша и къде ли не. Не сте цвете за мирисане, но ако премислите с данъците, пенсиите и да не се дървиш на Путин като петленце, защото САЩ може и да не дойдат си по-добре от мазни кр адци като Барселонагейт и неговия активен партньор Шиши.
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кире, от теб чакаме да чуем едно- бибитко мафия ли е все още, или изпирането е завършено? хи хи хи
14
5
 
10
 
! Отговори
Диабетизиране? ОК! преди 1 седмица
Киро я спази. Откри шекерджийница в София за диабетизиране на сладоястното население, наместо да отпуши високия комин в Ловешкия завод за обещаното от него индустриялизиране на бегето с с ел-коли. повалът му се обяснява че не са му стигнали ефективните 7-8см за баьонетна връзка на парапета с ловешка Елендура.
13
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този наглец Вън шайката шарлатани Киро управлява заедно с Радев уволниха Калин Стоянов защо му е да прави правителство пълни си банковите сметки с милиони саботира успешно всичко в държавата Божков е свободен какво повече
12
8
 
18
 
! Отговори
лелеееее преди 1 седмица
Кирчо говори за спазване на дума????!!!!???? Лелееееееее
11
10
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Кирчо с всяко свое показване губи по 1 % на изборите :))))))))))) Абсолютен нeщacтниk. Боко и Шиши го изкривиха от таковане ежедневно :))))))))))))))))))))))