Петков отговори на Борисов: За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата

Политическият егоизъм трябва да бъде сложен назад, каза той
11 сеп 2024 11:52, Нели Христова
195
Петков отговори на Борисов: За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата
Снимка: БГНЕС

"За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата. Истината е, че ние си нямаме доверие между партиите, иначе нямаше да сме на това дередже".

Това заяви пред журналисти съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по повод призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за джентълменско споразумение между партиите.

Още по темата
"Ние предложихме решение за изход от политическата криза и това е равноотдалечен, непартиен икономист или юрист, всички да се съгласим за обща програма и да изведем България напред", припомни Петков. Той сподели, че се чувства като в "Майстора и Маргарита" на Булгаков, а причината за това е, че се "вкарват закони за защита на смяна на пола на деца от ИТН, вкарват се закони като на "Възраждане" за чуждите агенти".

"Възраждане" взима закона на Путин от преди 12 години, вкарва го в България – Русия се опитва между другото да го изнася този закон навсякъде. Спряха европейски път на Грузия с този закон. Ние си говорим от сутрин до вечер за смяна на пола, за джендъри, за чужди агенти. Ние спираме с това. Нашата програма изцяло ще бъде за реалните проблеми, инвестиция в младите и в бъдещето", категоричен е Петков.

Съпредседателят на ПП-ДБ посочи, че една трета от всички медицински сестри, които завършват в момента, отиват в чужбина. "Над една четвърт от всички млади хора завършват университет, искат да работят в чужбина. Нямаме един университет в топ 1000", добави той и допълни, че програмата на коалицията ще бъде изцяло насочена в младите и в бъдещето.

Според него, ако всички тези приоритети бъдат сложени на маса, едва ли би имало партии, които не биха се обединили около тях. "Слагайки една такава общонационална програма за бъдещето на младите хора на масата, вярвам, че е много трудно за която и да е партия да каже ние не сме съгласни", поясни още Петков.

Петков призова Борисов да се замисли каква е дефиницията на джентълмена и кои са приоритетите на България. По думите му в момента политическият егоизмът трябва да бъде сложен на заден план.

"Трябва да намерим един достоен премиер, на който всички да му имаме доверие и да сложим на масата реалните политики за България", заключи той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от Избори 2024
Липсата на доверие е основен проблем в политиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ППДБ, ГЕРБ, Слави, БСП-пеевски, Дпс пеевски ще е коалицията на войната след изборите
49
0
 
20
 
! Отговори
Йордан преди 1 седмица
27 октомври 2021 г. Конституционния съд обяви Кирил Петков за лъжец, мошенник, измамник, крадец, за човек, който се заклева в Конституцията и я погазва.
48
2
 
1
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 седмица
Яко е ! Всички еврейки приличат на мъже и имат мустаци. Те затова от "Шалом" са посветили дните си на каузата за признаване на сто и оетдедет хиляди пола. Което ме подсеща,че съм ционист и искам да заврем всички евреи в Дърбавата Израел и да я обградим с десетина китайски стени. Ясно е защо. Всекиму според генетиката,всекиму според съзнанието и произхода. Маестро,стени и евреи зад тях!
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кире , жентълментството ти е в областта на парапетите , но и там нещо така с обарването на дупарата не е съвсем на ниво .
46
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Боже, вижте само кой говори за джентълменството. Киро, който като женен мъж и баща на 3 деца ходи по стълбища с парапети и бърка под фустите, който лъже на всяка крачка, който наруши основният закон на държавата. И той ще го раздава моралист!!!
45
0
 
7
 
! Отговори
AbbyWintersss преди 1 седмица
В тази държава само Азис е истински мъж.Само той си признава, че е гeйтap!
44
1
 
3
 
! Отговори
тТт преди 1 седмица
Правилно е да се каже - "държи си на думата", а се спазва "обещание"., например: "спазвам обещанието си"
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кире , ти са Буци ли ще оправяш , държава ли ще оправяш , вземи се изясни собствено , май пак не ти е ясно на кой свят си .
42
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като гледам каква простотия се лее по-долу,не се учудвам защо толкова народ гласува за еднокнижника.
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Джентълменът не се катери по парапетите.
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Точно Киро тъ.Пото е този, който не спазва никаква дума и лъже от самото си начало в политиката!! Върхът беше, когато не си спази споразумението за ротирането на Денков с Габриел!! Заради него и останалите шмекери от ПП-ДБ сме в политическо безвремие!! Доказаха, че са тайното оръжие на Путлерова Раша в България!!
39
4
 
6
 
! Отговори
тТт преди 1 седмица
Казва се - "държи си на думата", а се спазва "обещание".
38
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какво стана със завода за електромобили? Построиха ли го вече?
37
3
 
12
 
! Отговори
Винету преди 1 седмица
Шарлатанина казва на мен -вожда да си спазвам думата??? Аз си спазих думата за тяхното правителство начело с академика по сапуни Денков,но когато дойде време за РОТАЦИЯТА и да управлява моето правителство той не си спази думата!!!В задачата се пита кой не е джентълмен и не си спазва обещанията??!!!Няма да споменавам за 5 -те моста на р.Дунав,за 2-та тунела под Стара планина.за завода за ел.автомобили,за завода за ел.батерии и т.н.още колко голи обещания и НЕ СПАЗЕНИ ДУМИ е изрекъл Про100Киро.
36
1
 
15
 
! Отговори
Киро джентълмена преди 1 седмица
Казах че ще докарам газ с танкер-фантом, докарах. Казах че ще пусна редовна самолетна линия до Скопие и я пуснах. Ей на, вчера се върнах оттам. Казах че ще открия завод за електрички в Ловеч - открих го. И най-важното: Казах че няма да участваме в правителство с ГЕРБ и......вие си знаете.
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А лена мустака каква ще я правим? Пак ли на парапета?
34
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Прав е.Борисов и джентълмен е оксиморон.Нещо като дървено желязо.На Боко не може да му се има никакво доверие.
33
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не, че Боко едно казва сутринта, а до вечерта обръща палачинката. Ама всички изпищяха от ПП. И в Коалицията, и в Некоалицията, и в Парламента и в Ощинския съвет. Всички ги оприличават с разглезени деца. Тропат с крак и искат всичко за себе си. ГЕРБ им бутнали първото правителство? ИТН разтуриха коалицията, след като ПП им посегнаха на парите за пътищата. При ротацията само претенции. Ама Никито искал да пътува?! Ами да пътуват всички заедно. Лошото е, че още индивиди им се връзват на кукичките.
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трябва да си спазваш думата... Той е най големия лъжец. Иска другите да спазват ама не и той. Оли.
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Осъденият три пъти за лъжа лъжец киро говори за честна дума! хахахахаххахахахах