Главчев: Няма да се прави "ала-бала с машините"

Според него са странни твърденията, че МВР провежда изборите
12 сеп 2024 11:27, Нели Христова
47
Главчев: Няма да се прави "ала-бала с машините"
Снимка: БГНЕС

Целта на днешното съвещание е яснаа. И в предишния ми мандат съм казвал, че не трябва да се излиза от рамките на законодателството. Организатор на изборите и този, който ги провежда, е ЦИК и всички избирателни комисии. Органите на изпълнителната власт осъществяват материалната база за изборите. Това заяви служебният министър председател Димитър Главчев на Националното съвещание във връзка с предстоящите предсрочни избори.

По думите на Главчев са странни твърденията, че МВР провежда изборите. "Както служебното правителство, така и МВР по време на изборите е ясно, че трябва да се осигурят честни и прозрачни избори. Освен всички функции, които трябва да се изпълняват, трябва да се грижим за нормалното протичане на изборния процес", добави още той.

"По време на избори има и хипотеза, че има купуване на гласове, но всички знаем, че това е състав от Наказателния кодекс. Така че там МВР действа съвместно с прокуратурата. МВР ще действа безкомпромисно и светкавично при нарушения на изборите. Няма да се прави "ала-бала с машините", каза още Главчев.

Премиерът бе категоричен, че рботата на МВР е в доста сериозен обем. "По време на изборите имате още функции, но такъв е животът, както се казва".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от Избори 2024
Балабанов: Защо ли не му вярваме на Борисов?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Този Гарван ще изкълве цялото зърно в българия и хляб няма да остане!
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Има ли политическа партия в България и коя е тя, която може да обясни на народа, защо след 1944 на българска земя бе въведен закона на крепостничеството. На Българските Ковбои - Селяни земята им бе отнета и Комунистите си направиха свой ТКЗС-та. След 1989г. ужким върнаха земята на наследниците им с арендуване на земята и на арендаторите постоянно им идват писма по пощата, че някой си искал да им я купи! Та коя партия ще се опита да каже: Кой е собственика на Бълграската Земеделска Земя по ТКЗС?
37
1
 
1
 
! Отговори
Истината!!! преди 5 дни
Машините са пржсто принтери, няма как да се прови ала-бала. Ала-бала правят ГЕРБ с хартиените бюлетини, като техните представители драскат по бюлетините на ПП-ДБ, за да ги направят невалидни и с купения и корпоративен вот. Затова печелят изборите винаги! Ако ПП-ДБ провеха ала-бала с машините, щяха да са пърни по вот, а всъщност им се "изпариха" 300 000 гласа на последните избори. Моят глас за ПП-ДБ не беше зачетен, защото ГЕРБ саботират машините с по-дебела хартия от нормалната! ЦИК е на ГЕРБ!
36
1
 
1
 
! Отговори
Не лъжи! преди 5 дни
До 24. Не е хубаво да се лъже! Разпространяваш неистинно твърдение, с цел въвеждане в заблуда на хората! Станалата известна от записа фраза беше "ала-бала с президента", а не с машините!
35
1
 
1
 
! Отговори
Лъжи, лъжи, лъжи преди 5 дни
"Ала-балата" беше с Президента, а НЕ с машините, но ИТН и ГЕРБ го изфабрикуваха и лъгаха повече от 100 пъти, докато хората забравиха откъде тръгна всичко...
34
0
 
1
 
! Отговори
Напротив! преди 5 дни
До 30. ГЕРБ направиха АЛА-БАЛА с машините на последните избори! Нарочно тяхното мнозинство в ЦИК поръчва по-дебела хартия, за да блокират машините, защото знаят, че интелигентния електорат на ПП-ДБ гласува с машини!!! Аз гласувах за ПП-ДБ на последните избори и Гласът ми НЕ беше отчетен, защото ми пусна къса разписка с някакви цифри, вместо с името и партията, за която гласувах!!!ГЕРБ за мен за ИЗМАМНИЦИ!!! Те имат 4 представители в ЦИК, докато Продължаваме Промяната НЯМАТ нито един!!!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Няма да се прави, защото вече е направено..
32
1
 
1
 
! Отговори
Истината!!! преди 5 дни
Ала-бала с машините го измислиха ГЕРБ!!!!
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
'ала-бала с машините' няма да се прави, 'алъш-вериш' сциганите и бюлетините ше се прай
30
0
 
3
 
! Отговори
Ще преди 5 дни
Се прави "ала-бара".
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Забележете, главунчев казва "няма да се прави", не казва "не може да се прави". Точка по въпроса.
28
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Технически е невъзможна измама с машинния вот. Просто няма как. С хартиите - да. То не е толкова трудно да се обясни и разбере от нормални хора. Но други имат нещо друго под каапачките: кемтрейлс, чипиране, плоска зема и какви ли не дивотии.
27
1
 
4
 
! Отговори
Боко-чекмеджето преди 5 дни
Никакви машини поданици мои.Забранявам!Всички да гласуват с хартийки щото аз съм *** и вие сте прости и затова се разбираме...нали се разбрахме.Всъщност най-добре е да не си губите времето с гласуване,има кой да гласува вместо вас.От вас се иска да си плащате данъците щото ние хората с чекмеджета имаме хиляди разходи...то са имоти в чужбина, любовници и мн.други.Ако сте послушни и отново бъда първи ви обещавам,че вече няма да крадеме 40% от обществения ресурс,а само 39%.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Чакай първо да дойде някой да гласува
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Само малко
24
0
 
4
 
! Отговори
Нане Вуте преди 5 дни
И да не си мислиш , че някой ти вярва???
23
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До До долния Май ти не си бил в избирателна комисия. Недей да говориш лъжи и простотии, че ще ти се смеят. Машината е само за евентуална проверка, която се използва един път на хиляда при разни съдебни спорове. В края на деня комисията брои книжния и машинния и състявя протокола. Машината тук НЕ ИГРАЕ.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Да не забравяме, че Кирчо каза, че ще прави ала-бала с машините, а човека е учил в Харвард, знае как се прави. Така че папагалите да спрат да повтарят, че е невъзможно.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ала-бала в Сметната правило ли се е ?
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
За всички неподострени "ала-бала" конспиратори. Технически е невъзможно измама с машинния вот. Това са принтвани листчета от твоя вот. Проверяваш си го, пускаш го и толкова. Докато с хартията стават подмяните. Хопе една точица - и невалиден. Крътчето излязло - невалиден.