Ново обвинение към Уайнстийн, той вече не ги помнел

Продуцентът се яви в съда в инвалидна количка
19 сеп 2024 10:55, Петър Бойчев
3
Ново обвинение към Уайнстийн, той вече не ги помнел
Снимка БГНЕС

Харви Уайнстийн не се призна за виновен по поредното обвинение в сексуално престъпление в Ню Йорк, докато очаква повторен процес по знаковото си дело #MeToo.

Подробности за новите обвинения не бяха предоставени веднага, посочва агенция АП и добавя, че той е обвинен в извършване на криминално сексуално деяние.

Миналата седмица прокурорите разкриха, че на Уайнстийн са повдигнати допълнителни обвинения за сексуални престъпления, които не са били част от делото, довело до вече отменената му присъда за 2020 г. Новото обвинение обаче е било запечатано.

През април най-висшият съд на Ню Йорк отмени присъдата на Уайнстийн от 2020 г. по обвинения в изнасилване и сексуално посегателство срещу две жени. Този съд разпореди нов съдебен процес, който по предварителен график трябва да започне на 12 ноември, пише БТА.

72-годишният бивш холивудски продуцент твърди, че всички сексуални действия са били по взаимно съгласие.

Уайнстийн, който претърпя спешна сърдечна операция преди малко повече от седмица, се яви в съдебна зала в Манхатън в инвалидна количка, по обвинение за извършване на насилствен сексуален акт.

Някога могъщият филмов магнат беше необръснат и изглеждаше блед и слаб по време на краткото си явяване пред съдия Къртис Фарбър. Уайнстийн беше облечен с тъмен костюм, бяла риза и синя вратовръзка.

Адвокатът на Уайнстийн Артър Айдала каза, че предполагаемото сексуално насилие по конкретното обвинение е „преди почти две десетилетия“ и „в този момент не знае повече от това“.

Уайнстийн излежава присъда от 16 години затвор, след като беше осъден по обвинения в изнасилване в Калифорния. Той също беше осъден в Ню Йорк през 2020 г. за изнасилване и сексуално посегателство над актриса и за насилствен орален секс с асистентка в продукция.

По това дело той получи 23 години затвор. Апелативният съд в Ню Йорк обаче отмени тази присъда през април и Уайнстийн очаква повторно разглеждане на обвиненията.
 

Повече от 80 жени го обвиниха в тормоз, сексуално насилие или изнасилване, включително известните актьори Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Ашли Джъд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от Избори 2024
Общински съветник: Хората са уморени, няма политически диалог
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Ей, там много измамнички се навъдили.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
А Митю пищова помни ли ги стигнал до 1362 :)))