ДПС-Доган предизборно: Братя и сестри в Газа са подложени на геноцид

Клипът е изтрит след острата реакция на "Шалом"
8 окт 2024 11:23, Анисия Иванова
229

Снимка: Кадри от клипа, публикувани от "Шалом"

12

Партията “Алианс за права и свободи” на Ахмед Доган е пуснала преди дни в социалните мрежи предизборен клип с кадри от Газа. Видеото показвало разрушенията в региона с обяснение, че "братя и сестри" там са подложени на геноцид и етническо прочистване.

Срещу внушенията остро са реагирали Организацията на еврейте в България "Шалом", писателката и дипломат Леа Коен, Александър Оскар.

След публикуването на позицията им в социалните мрежи, видеото е било премахнато.

Ето целият текст на "Шалом":

"Организацията на евреите в България “Шалом”, както и нашите партньори от Централен израилтянски духовен съвет, Федерация на ционистите в България/Zionist Federation of Bulgaria, AJC - American Jewish Committee и Организация Приятели на Израел в България - Негев, изразяваме огромното си възмущение и недоумение от предизборния клип на партия "Алианс за права и свободи“ (номер 13), разпространяван в интернет и други медии.

Чрез видеото партията “Алианс за права и свободи” се опитва да агитира своите избиратели, като подклажда омраза към Израел и евреите, твърдейки, че техните бивши съпартийци от ДПС подкрепят “избиването на братята и сестрите им в Газа”.

Внушенията са подкрепени и с видео-кадри, илюстриращи разрушени сгради и линейки, които допълнително насаждат омраза и разделение в обществото, отправяйки внушения и директни послания, насочени срещу етническия мир в страната и многовековните български традиции на мир и толерантност.

Считаме, че посланията в предизборния клип директно нарушават етническия мир, реда и закона в Република България, симпатизират на обявени от нашата страна и ЕС терористични организации и насърчават омраза и разделение в обществото.

Създават се лъжливи впечатления за ситуацията в България, като се рушат дългогодишно изгражданите добри отношения между Република България и нейните съюзници.

Осъждаме категорично съдържанието на клипа и настояваме да бъдат приложени законите на страната спрямо неговите автори, а самото съдържание да бъде незабавно премахнато."

Александър Оскар написа в личния си Facebook профил: "Искрено се надявам компетентните институции да се самосезират и да бъдат приложени законите на страната спрямо авторите, а самото съдържание да бъде незабавно премахнато".

“Шокирана съм от предизборния клип на “Алианс за права и свободи”. В него са използвани кадри, илюстриращи разрушени сгради от Газа, както и линейки, които внушават едностранчиви тези в условията на ескалиращ конфликт в Близкия изток. Кадрите насаждат омраза и разделение в дните и часовете, в които държавата прави оценка на заплахите за сигурността ѝ”, написа Коен във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от Избори 2024
Атанасов: Абсолютно наложително е след изборите да има кабинет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 47 минути
Е, щом е еврйско може.
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Че нали вече Пеевски е ДПС!
202
0
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 2 часа
И ние сме подложени на геноцид. Сега береме плодовете от вашето крадливо управление. Кога ще се за грижите най-накрая и за българския народ? Окрадохте всичко и сега се правите на благородници.
201
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Бачкотещият бачкер русофил е объркан... В Израел има много руснаци, избягали от руското блато. Бачкерът бачкотещ не обича арабите, че го е страх да не му вземат хляба бежанците, нищо че той е бачкер, а те са с професии 100 пъти по-кадърни от него. Бачкотещият бачкер мрази турците. Той е Копейка. Ами сега?! Руският бедняк е срещу Израел и е съюзник с беден нагъл Иран. Бачкотещият бачкер е вече в тотален шах-мат. Не знае къде се намира и на чия страна е.
200
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Какви пък точно братя и сестри имат тези в Газа, все едно ние да сме братя със сирийските християни...
199
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
ДОГАНИСТИТЕ ТУК Е БЪЛГАРИЯ КАКЪВ ВИ Е ЗОРЪТ ЗА ГАЗА ВЪРВЕТЕ ТАМ ВЪН ИМА ЛИ ЗАКОНИ ЗА ТЕЗИ ДЕРИБЕИ ЛЪЖАТ НАГЛО БЕЗОЧЛИВО
198
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Рече бай Доган и слезе от майбаха после влезе в един от дворците и замъците си, а утре щял да посети красивото море с яхта за милиони....това предизборно- а като минат изборите ще заседне зад чашката- ех наборе, наборе....
197
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
А нещо за 7.10.2023г и избитите евреи, а за а за изчезналите в тунелите....аз уважавам Натаняху, че не предаде паметта на избитите си сънародници.
196
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Откога па на ГaHяТа му пука за такива работи?
195
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Ами отидете там ... Преместете цялата партия там :)
194
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
ПП-ПЪЛНИ ПОДЛОГАРИ
193
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
а ООН ще бъде ли заклеймено че казва за хуманитарната катастрофа на мирното население в Газа?!?!?!
192
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
За това,на 27.10.2024г. с бюлетина N 13,за да с отървем от магнитски,и неговите дерибеи амид Бари амид,Цонев и т.н.
191
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Всички небългари с арабски имена и ислямска религия да ги изпратим на екскурзия в Газа за оказване на морална и религиозна помощ. Най-добре да не се връщат.
190
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До 182 *** анонимен,твоя шиши,да не би да е бедняк.
189
4
 
4
 
! Отговори
Ддд преди 4 часа
Тези от Догановото ДПС, се наведоха на Ердоган!
188
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До 183 след правоглавите,като теб,и ние ще отидем г..а..н...ч...о..
187
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Че ние сме имали повече организации за любоф с Израел от колкото със Големият брат бе!
186
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Драги ми от Шалом,и ние сме възмутени ,от убийството на над 20000 хиляди палестински дечица,но ето вашите ционисти не спират да избиват невинни.
185
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Боже, колко са жалки платените жълтопаветни ***! Търкаляха се по жълтите павете срещу Шиши, ама сега му седнаха в скута в името на евро-атлантизма. И на тези избори ще сте поне - 100 000 гласа!