ДПС-Доган предизборно: Братя и сестри в Газа са подложени на геноцид

Клипът е изтрит след острата реакция на "Шалом"
8 окт 2024 11:23, Анисия Иванова
226

Снимка: Кадри от клипа, публикувани от "Шалом"

12

Партията “Алианс за права и свободи” на Ахмед Доган е пуснала преди дни в социалните мрежи предизборен клип с кадри от Газа. Видеото показвало разрушенията в региона с обяснение, че "братя и сестри" там са подложени на геноцид и етническо прочистване.

Срещу внушенията остро са реагирали Организацията на еврейте в България "Шалом", писателката и дипломат Леа Коен, Александър Оскар.

След публикуването на позицията им в социалните мрежи, видеото е било премахнато.

Ето целият текст на "Шалом":

"Организацията на евреите в България “Шалом”, както и нашите партньори от Централен израилтянски духовен съвет, Федерация на ционистите в България/Zionist Federation of Bulgaria, AJC - American Jewish Committee и Организация Приятели на Израел в България - Негев, изразяваме огромното си възмущение и недоумение от предизборния клип на партия "Алианс за права и свободи“ (номер 13), разпространяван в интернет и други медии.

Чрез видеото партията “Алианс за права и свободи” се опитва да агитира своите избиратели, като подклажда омраза към Израел и евреите, твърдейки, че техните бивши съпартийци от ДПС подкрепят “избиването на братята и сестрите им в Газа”.

Внушенията са подкрепени и с видео-кадри, илюстриращи разрушени сгради и линейки, които допълнително насаждат омраза и разделение в обществото, отправяйки внушения и директни послания, насочени срещу етническия мир в страната и многовековните български традиции на мир и толерантност.

Считаме, че посланията в предизборния клип директно нарушават етническия мир, реда и закона в Република България, симпатизират на обявени от нашата страна и ЕС терористични организации и насърчават омраза и разделение в обществото.

Създават се лъжливи впечатления за ситуацията в България, като се рушат дългогодишно изгражданите добри отношения между Република България и нейните съюзници.

Осъждаме категорично съдържанието на клипа и настояваме да бъдат приложени законите на страната спрямо неговите автори, а самото съдържание да бъде незабавно премахнато."

Александър Оскар написа в личния си Facebook профил: "Искрено се надявам компетентните институции да се самосезират и да бъдат приложени законите на страната спрямо авторите, а самото съдържание да бъде незабавно премахнато".

“Шокирана съм от предизборния клип на “Алианс за права и свободи”. В него са използвани кадри, илюстриращи разрушени сгради от Газа, както и линейки, които внушават едностранчиви тези в условията на ескалиращ конфликт в Близкия изток. Кадрите насаждат омраза и разделение в дните и часовете, в които държавата прави оценка на заплахите за сигурността ѝ”, написа Коен във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от Избори 2024
Атанасов: Абсолютно наложително е след изборите да има кабинет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
5
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 5 часа
Доган да си ходи при брат му Ердоган. Да си събере и дерибеите. Ама май и там не ги искат, а? Шиши ще ги оформи всичките :))))))))))))))))))))))))))))))))))
140
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
2005 Израел подари цялата Газа на арабите да си правят държава, заедно с фабриките за храна и електростанциите. даже изкопаха гробовете, извадиха костите на евреите и ги пренесоха в Израел да не дразнят арабите. 2006 палестинците си избраха Хамас и оттогава не са правили избори. Това е ПЕТАТА война, започната от Хамас срещу Израел, а преди това направиха 6 войни в съседните арабски държави - Кувейт, Йордания, Египет, Ливан, Сирия и Ирак. Ето затова никой арабин не ги ще тия джихадисти.
139
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Веднъж ДС-ocманец-КГБ такъв и за винаги!
138
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Разрушете им синагогата в София на тези еврейски убийци! Идва Кристалната нощ за българките евреи. Депортирайте ги всичките, изгонете ги от държавата! Гадни еврейски касапи!
137
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Първо, де ги тия 'цивилни в Газа'? Ония дето хвърляха гьобеци върху трупа на изнасиленото дете и крещяха алахуакбар? Второ, във всяко гаджalsko *** 'семейство' там има по два терориста. Трето, същата пасмина взривиха автобуса на летището у нас и отвлякоха десет невинни български моряци, още са в плен. Малко са им бомби, дано ги изличат! Народът ни не случайно пее за чер арап и три синджира роби.
136
0
 
15
 
! Отговори
Братя ли? преди 5 часа
Сестри ли? Ти нямаш ни братя, ни сестри.Твоите "братя" и твоите "сестри" са само тези дето има дебели пачки и могат да ти осигурят охолен и безгрижен живот на гърба на същите тези "братя" и "сестри"! Гледам те, слушам те и се чудя на какви ли низости е способен човек само и само да запази рахатлъка си!
135
4
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 часа
Падение. Братята на Доган от Газа убиха 1200 празнуващи жени, старци и деца. Няма да гласувам за убийци.
134
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
ДПС Доган нищо не коментираха преди година за да знаем отношението им към случилото се тогава . Иначе хора празнуващи по площади убийства и изнасилвания , гаврещи се с телата на мъртви момичета които разнасяха по багажниците на пикапи НЕ СА ми никакви братя и сестри. Вече година не чух и един от т.нар палестинци да се разграничи от това к Хамас направи на 7 Окт - е сега им излезе през носа на всички
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Всичко което имате на света ви е дадено по волята на Белия човек. На него просто му писна и реши да си вземе своето
132
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Плюват по Запада, меки китки, неверници и после ууууу спасявайте ни и дайте пари
131
2
 
10
 
! Отговори
ОСМАН преди 5 часа
ДЕРЕБЕИТЕ НИКАКЪВ КЛИП НЕ МОЖЕ ДА ГИ СПАСИ!!!!КРАЙ НА ПРОКЛЕТИЯ ПРЕХОД !!СЪД ЗА ВСИЧКИ ДЕРИБЕЙИ И КОНФИСКАЦИЯ НА КРАДЕНОТО ДО ДЕВЕТО ШУРОБАДЖАНАШКО КОЛЯНО!!!НОВО НАЧАЛО ЗА БЪЛГАРИЯ!!!
130
1
 
1
 
! Отговори
до 115 преди 5 часа
До магареспиратор Прибирай си акъла от Мавриций,че без него си гола вода!:)))))
129
1
 
6
 
! Отговори
Мухаха преди 5 часа
*** и КГБ чекисти за някой глас се направиха и на ислямисти. Да се смееш ли, да плачеш ли. Мъка.
128
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Не знам дали има по-голяма противоположност от ислямски палестинец и християнски българин! За това, че какви братя, какви 5лв!Доган да не в някое друго измерение, службите в България, пак спят!
127
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
То самите ционисти насаждат омраза към евреите, щом чрез тази статия показват подкрепата си за нацисткият режим. Като си се осрал си мълчиш, а не размазваш по лицето всички да видят. Всъщност и всв е било същото висши чиновници и генерали на Хитлер са били евреи и те са организирали геноцида
126
0
 
3
 
! Отговори
Коко преди 5 часа
Цомчо рязаната къса гладкоцева пушка или накратко Цомчо КарабинерО
125
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
На българина не му дреме за шепа терористи през 3 морета от тук, искаме разни е такива като Доганя да ги нема в нашата политика и държава и да живеем достойно в Европа. Нищо общо с Газа.
124
2
 
15
 
! Отговори
:))) преди 5 часа
Значи,преди Хамас да направят оная простотия евреите не ги колеха и всичко си беше мирно и тихо,нали така?!Но когато Израел тръгна да се защити,изведнаж евреите станаха лошите,така ли!?Да ви имам логиката божествена!!!:))))))))))))
123
0
 
10
 
! Отговори
Колелото на времето. преди 5 часа
Първата ссветовна война палестинците неочаквано и предателски нападат в гръб немците и турците. Английския агент Ловрънс им обещата велика Палестина ако възтанат срешу османците и немците и обръщат хода на войната. Ззаради тях и България губи 51% от територията си. Да били сме с 51% по-големи по площ от сега (виж карта от 1917г) . Над 50% от българия са заграбени от Гърция,Сърбия и Румъния в края на ПСВ. В българските земи под гръцка окупация са избити и прогонени стотици хиляди българи.
122
3
 
4
 
! Отговори
Koko преди 5 часа
Цомчо карабинерО искам да питам гърмят ли го в подлезите около Джамията и вярно ли е, че е имало групови изпълнения и с шефа Копейкин заедно с *** момчета в Малкия Дамаск >