ДПС-Доган предизборно: Братя и сестри в Газа са подложени на геноцид

Клипът е изтрит след острата реакция на "Шалом"
8 окт 2024 11:23, Анисия Иванова
226

Снимка: Кадри от клипа, публикувани от "Шалом"

12

Партията “Алианс за права и свободи” на Ахмед Доган е пуснала преди дни в социалните мрежи предизборен клип с кадри от Газа. Видеото показвало разрушенията в региона с обяснение, че "братя и сестри" там са подложени на геноцид и етническо прочистване.

Срещу внушенията остро са реагирали Организацията на еврейте в България "Шалом", писателката и дипломат Леа Коен, Александър Оскар.

След публикуването на позицията им в социалните мрежи, видеото е било премахнато.

Ето целият текст на "Шалом":

"Организацията на евреите в България “Шалом”, както и нашите партньори от Централен израилтянски духовен съвет, Федерация на ционистите в България/Zionist Federation of Bulgaria, AJC - American Jewish Committee и Организация Приятели на Израел в България - Негев, изразяваме огромното си възмущение и недоумение от предизборния клип на партия "Алианс за права и свободи“ (номер 13), разпространяван в интернет и други медии.

Чрез видеото партията “Алианс за права и свободи” се опитва да агитира своите избиратели, като подклажда омраза към Израел и евреите, твърдейки, че техните бивши съпартийци от ДПС подкрепят “избиването на братята и сестрите им в Газа”.

Внушенията са подкрепени и с видео-кадри, илюстриращи разрушени сгради и линейки, които допълнително насаждат омраза и разделение в обществото, отправяйки внушения и директни послания, насочени срещу етническия мир в страната и многовековните български традиции на мир и толерантност.

Считаме, че посланията в предизборния клип директно нарушават етническия мир, реда и закона в Република България, симпатизират на обявени от нашата страна и ЕС терористични организации и насърчават омраза и разделение в обществото.

Създават се лъжливи впечатления за ситуацията в България, като се рушат дългогодишно изгражданите добри отношения между Република България и нейните съюзници.

Осъждаме категорично съдържанието на клипа и настояваме да бъдат приложени законите на страната спрямо неговите автори, а самото съдържание да бъде незабавно премахнато."

Александър Оскар написа в личния си Facebook профил: "Искрено се надявам компетентните институции да се самосезират и да бъдат приложени законите на страната спрямо авторите, а самото съдържание да бъде незабавно премахнато".

“Шокирана съм от предизборния клип на “Алианс за права и свободи”. В него са използвани кадри, илюстриращи разрушени сгради от Газа, както и линейки, които внушават едностранчиви тези в условията на ескалиращ конфликт в Близкия изток. Кадрите насаждат омраза и разделение в дните и часовете, в които държавата прави оценка на заплахите за сигурността ѝ”, написа Коен във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от Избори 2024
Атанасов: Абсолютно наложително е след изборите да има кабинет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
5
 
10
 
! Отговори
НЕУТРАЛЕН преди 4 часа
Няма "ДПС-Доган"!!! Има ДПС-Ново начало (на Пеевски) и Алианс за права и свободи (на Доган). Ако приписвате марката ДПС на отцепниците, значи СЪДЪТ ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА, ТАКА ЛИ??? Това е процедурно и няма никакво значение кой е крив и кой е прав, кой е хубав и кой лош. ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ФАКТИТЕ, МОЛЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
160
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Даааа,онея са му "братя и сестри" щото на 7 окт.23г. клаха,изнасилваха деца мъже и жени ,разпорваха бременни жени ,печаха деца у фурната -братя бе ! -същите от "време разделно"
159
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
За да си върне дворците доган ще направи и невъзможното. Почна с извинения и още какволи не ще чуем. Но вълка козината си мени но нрава НЕ особено за човек на над 70...
158
5
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 4 часа
Твърдо с бюлетина номер 8 за Шиши. Той ще се разправи окончателно с турският екстремист Доганеску и дерибеите. Онзи с белязаните пари ще ходи в кауша като Иванчева :))))))))))))))))))))))) Удри Шиши!!!!
157
21
 
12
 
! Отговори
Не се притеснявайте преди 4 часа
Евреите ще избият всеки един човек на земята,рано или късно!! Именно от тях дойде този ПЛАН с Ковито и събирането на ДНК с ПСРтестовете!!!НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ТЕ ВЕЧЕ СА ЗАБЪРКАЛИ НУЖНАТА ОТВАРА ЗА ИЗБИВАНЕТО НИ ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е КОГА ЩЕ Я ПУСНАТ!!!
156
17
 
16
 
! Отговори
Ахмед Белянски преди 4 часа
Тези евреи убийци на невинни дечица и техните съюзници сащ и др. като са под един знаменател-***
155
3
 
19
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 4 часа
Да бе ,,големи,, братя и сестри са ни тез терористи от Хамас, Хизбула и Иран шиитски радикали...
154
2
 
14
 
! Отговори
до 142 преди 4 часа
До доган ли.Е,как бе?Навремето му правиха реклама,че в котурката в която е под наем ,има към 2хил.тома философска литература и всичко е изчел по няколко пъти.Нещо като Хегел,но от Дръндар.Просто той е изваян образ от ДС.Култ към личността.Или като Ленин,около когото всичко е измислици и лъжи.
153
0
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 4 часа
е то трябваше Доган и Шиши да почнат да си мерят инструментите и изведнъж се сетиха за братята и сетсрите им в Палестина
152
14
 
6
 
! Отговори
Haaaa преди 4 часа
Боли ме к..... за еррейте. Най-долната *** са
151
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Доган си играе с етническия мир с политически цели
150
5
 
12
 
! Отговори
Ники преди 4 часа
Няма такова понятие -ДПС-Доган.Не съществува.Питайте ЦИК.Те ще Ви обяснят кой как е регистриран и под какво име ще присъства в изборните листи.
149
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Господин Сава, ти жали братята ти в България, че заради теб, такива като теб и такива създадени от теб сме най-бедните.
148
1
 
9
 
! Отговори
УОТСЪН преди 4 часа
И в Ливан, един брат пък преди 10 години беше взривен на летище Бургас
147
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Бутнете и джамията, махнете и евреите и мюсулманите. Тази държава стана прекалено мулти-култи, не мислите ли?
146
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
а вие скъпи събратя, знаете ли че, малко преди Бойко да падне от власт, подписа договор с исраел с който даваме всичките си води на тях ?
145
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Браво на Доган, тъкмо се чудих за кой да гласувам
144
9
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 4 часа
В Газа няма цивилни. Всички са алахофашисти.
143
3
 
13
 
! Отговори
До 138 преди 4 часа
По твоята логика, при всеки атентат извършен от мюсюлманин по света, тук трябва да събаряме по една джамия и да убиваме турци ли? Защото са мюсюлмани?
142
5
 
17
 
! Отговори
доган ли преди 5 часа
Този човек го смятах за умен,но сега от първа ръка се убедих,че е глупав колкото си иска!Такава глупост на никой българин няма да му дойде в главата!И като си помисля,че тоя никаквец "определяше порциите" в държавата толкова години и направо ми призлява!!!!!!!!