ДПС-Доган предизборно: Братя и сестри в Газа са подложени на геноцид

Клипът е изтрит след острата реакция на "Шалом"
8 окт 2024 11:23, Анисия Иванова
229

Снимка: Кадри от клипа, публикувани от "Шалом"

12

Партията “Алианс за права и свободи” на Ахмед Доган е пуснала преди дни в социалните мрежи предизборен клип с кадри от Газа. Видеото показвало разрушенията в региона с обяснение, че "братя и сестри" там са подложени на геноцид и етническо прочистване.

Срещу внушенията остро са реагирали Организацията на еврейте в България "Шалом", писателката и дипломат Леа Коен, Александър Оскар.

След публикуването на позицията им в социалните мрежи, видеото е било премахнато.

Ето целият текст на "Шалом":

"Организацията на евреите в България “Шалом”, както и нашите партньори от Централен израилтянски духовен съвет, Федерация на ционистите в България/Zionist Federation of Bulgaria, AJC - American Jewish Committee и Организация Приятели на Израел в България - Негев, изразяваме огромното си възмущение и недоумение от предизборния клип на партия "Алианс за права и свободи“ (номер 13), разпространяван в интернет и други медии.

Чрез видеото партията “Алианс за права и свободи” се опитва да агитира своите избиратели, като подклажда омраза към Израел и евреите, твърдейки, че техните бивши съпартийци от ДПС подкрепят “избиването на братята и сестрите им в Газа”.

Внушенията са подкрепени и с видео-кадри, илюстриращи разрушени сгради и линейки, които допълнително насаждат омраза и разделение в обществото, отправяйки внушения и директни послания, насочени срещу етническия мир в страната и многовековните български традиции на мир и толерантност.

Считаме, че посланията в предизборния клип директно нарушават етническия мир, реда и закона в Република България, симпатизират на обявени от нашата страна и ЕС терористични организации и насърчават омраза и разделение в обществото.

Създават се лъжливи впечатления за ситуацията в България, като се рушат дългогодишно изгражданите добри отношения между Република България и нейните съюзници.

Осъждаме категорично съдържанието на клипа и настояваме да бъдат приложени законите на страната спрямо неговите автори, а самото съдържание да бъде незабавно премахнато."

Александър Оскар написа в личния си Facebook профил: "Искрено се надявам компетентните институции да се самосезират и да бъдат приложени законите на страната спрямо авторите, а самото съдържание да бъде незабавно премахнато".

“Шокирана съм от предизборния клип на “Алианс за права и свободи”. В него са използвани кадри, илюстриращи разрушени сгради от Газа, както и линейки, които внушават едностранчиви тези в условията на ескалиращ конфликт в Близкия изток. Кадрите насаждат омраза и разделение в дните и часовете, в които държавата прави оценка на заплахите за сигурността ѝ”, написа Коен във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от Избори 2024
Атанасов: Абсолютно наложително е след изборите да има кабинет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
8
 
20
 
! Отговори
до магареспиратор преди 8 часа
В Газа няма никакъв геноцид. Това са лъжите на Хамас и на неговите агенти по света. Не съм видял нито един автентичен видеоклип или снимка, които да потвърждават, че Израел извършва геноцид. Виж, за Украйна съм видял предостатъчно, за да знам, че там е истинският геноцид. Путин натисна Иран да отвори втори фронт на американците, за да отвлече вниманието от престъпленията му в Украйна. Той стои зад атаките от 07.10 миналата. Това е истината. Можете да лъжете, но един ден лъжите ви ще ви унищожат.
63
3
 
7
 
! Отговори
ЧЕ ДОГАН НЕ Е ТУРЧИН преди 8 часа
МОЖЕ ЛИ ОТ РОМ И КРИМСКА ТАТАРКА ДА СЕ РОДИ ТУРЧИН. НАДАЛИ ПО ВЕРОЯТНО Е ДА СЕ РОДИ МЕ ЛЕZ
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Наздраве, добра ракъ.
61
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
До 57 По-добре евреи от мюсюлмани
60
3
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 8 часа
Екимджиев, АКФ и онова прокурорче Андрей Янкулов защитават сподвижник и дясна ръка на джихадиста Доган, Джейхан Ибрямов хванат с белязани пари.Божееее Екимджиев и Янкулов защитават убийства, изнасилвания, осакатявания и отвличане на мирни граждани, че и изтръгнати от утробата неродени деца.СРАМ!!!
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Ауу... евреите са се ядосали на Доган. Но няма да е от пейджър, нещо друго ще измислят.
58
3
 
2
 
! Отговори
ЧЕ ДОГАН НЕ Е ТУРЧИН преди 8 часа
МОЖЕ ЛИ ОТ РОМ И КРИМСКА ТАТАРКА ДА СЕ РОДИ ТУРЧИН. НАДАЛИ ПО ВЕРОЯТНО Е ДА СЕ РОДИ ***
57
2
 
8
 
! Отговори
Аха преди 8 часа
Ами да ходят на фронта да воюват срещу Израел. Така и баба може.
56
2
 
6
 
! Отговори
магареспиратор преди 8 часа
56, тя България няма нужда и от башевреи като Соломон Паси, ама какво да ги правим.
55
5
 
16
 
! Отговори
Възродител преди 8 часа
Като са ви братя и сестри отивайте при тях и не се връщайте ! България е християнска държава и няма нужда от ислямисти и джипадисти ! Браво на бай Тошо, че натика този *** в затвора !
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Вземи си ги у Турция, а Израел ги гони за да има жизнено пространство за европеидните евреи.
53
6
 
1
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 8 часа
До 46. Ти наистина ли мислиш,че Мосад,чиито шеф ДАГАН е от същият еврейски род като ДОГАН ще го ликвидират? За техният съплеменик ДУГИН друг оът ще пиша.
52
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
От години предупреждавам, че исляма е пробил нашата защита и не само с Доган, той е върха на айсберга.Евгений Дайнов е основния агент на ислямистите в България.Има ли по замаскиран като евроатлАНТИК И ТН.Той е техният човек и Мосад го разкри.Следва законно унищожение.Ако видите Дайнов изгорен в Миндя, не се учудвайте.
51
8
 
6
 
! Отговори
магареспиратор преди 8 часа
В Газа не са 5 млн, а по оптимистично данни, 2 млн. Ако апроксимираме спрямо населението на България, това е все едно да избият 150-200 000 от нас. Това е все едно да избият населението на един град като Русе или Бургас. И това за няколко месеца. Още не се е свършило. Жив геноцид е. Ти избиваш хора, които може би още нямат деца. По тоя начин отнемаш живота и на хиляди неродени. Това си е жив геноцид! В Украйна поне на фронта заминават мъже в зряла възраст, които вече имат поколение.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Доган пусна ли го ракъта?
49
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Е, какво сте очаквали от джихадисти и терористи? Взривяват влакове, сега реват за другите ислямисти.
48
4
 
3
 
! Отговори
1989 преди 8 часа
KOMUNIST e Dogan.
47
0
 
5
 
! Отговори
А в България преди 8 часа
Българи, турци, *** процъфтяват. Живял съм при комунизма, играехме на село българи срещу ***, цесекари срещу левскари, женени срещу ергени и т н . Имаше боеве, много рядко, главно за любовни триъгълници щ.
46
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Дано мосад го очистят тоя
45
3
 
4
 
! Отговори
- преди 8 часа
До АнонименДа се махаш с тези украинци