ДПС-Доган предизборно: Братя и сестри в Газа са подложени на геноцид

Клипът е изтрит след острата реакция на "Шалом"
8 окт 2024 11:23, Анисия Иванова
226

Снимка: Кадри от клипа, публикувани от "Шалом"

12

Партията “Алианс за права и свободи” на Ахмед Доган е пуснала преди дни в социалните мрежи предизборен клип с кадри от Газа. Видеото показвало разрушенията в региона с обяснение, че "братя и сестри" там са подложени на геноцид и етническо прочистване.

Срещу внушенията остро са реагирали Организацията на еврейте в България "Шалом", писателката и дипломат Леа Коен, Александър Оскар.

След публикуването на позицията им в социалните мрежи, видеото е било премахнато.

Ето целият текст на "Шалом":

"Организацията на евреите в България “Шалом”, както и нашите партньори от Централен израилтянски духовен съвет, Федерация на ционистите в България/Zionist Federation of Bulgaria, AJC - American Jewish Committee и Организация Приятели на Израел в България - Негев, изразяваме огромното си възмущение и недоумение от предизборния клип на партия "Алианс за права и свободи“ (номер 13), разпространяван в интернет и други медии.

Чрез видеото партията “Алианс за права и свободи” се опитва да агитира своите избиратели, като подклажда омраза към Израел и евреите, твърдейки, че техните бивши съпартийци от ДПС подкрепят “избиването на братята и сестрите им в Газа”.

Внушенията са подкрепени и с видео-кадри, илюстриращи разрушени сгради и линейки, които допълнително насаждат омраза и разделение в обществото, отправяйки внушения и директни послания, насочени срещу етническия мир в страната и многовековните български традиции на мир и толерантност.

Считаме, че посланията в предизборния клип директно нарушават етническия мир, реда и закона в Република България, симпатизират на обявени от нашата страна и ЕС терористични организации и насърчават омраза и разделение в обществото.

Създават се лъжливи впечатления за ситуацията в България, като се рушат дългогодишно изгражданите добри отношения между Република България и нейните съюзници.

Осъждаме категорично съдържанието на клипа и настояваме да бъдат приложени законите на страната спрямо неговите автори, а самото съдържание да бъде незабавно премахнато."

Александър Оскар написа в личния си Facebook профил: "Искрено се надявам компетентните институции да се самосезират и да бъдат приложени законите на страната спрямо авторите, а самото съдържание да бъде незабавно премахнато".

“Шокирана съм от предизборния клип на “Алианс за права и свободи”. В него са използвани кадри, илюстриращи разрушени сгради от Газа, както и линейки, които внушават едностранчиви тези в условията на ескалиращ конфликт в Близкия изток. Кадрите насаждат омраза и разделение в дните и часовете, в които държавата прави оценка на заплахите за сигурността ѝ”, написа Коен във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от Избори 2024
Атанасов: Абсолютно наложително е след изборите да има кабинет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Кой финансира всички глупави реклама в тубата за Газа? Защо не видях такива реклами за Украйна? Ислямът и руският империализъм са зло и трябва да бъдат изтребени от лицето на земята без значение колко жертви ще има.
40
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
В тубата е пълно с клипчета как едва ли не до 3-4 дни ше умрат от глад.Пускаш си лайв стрийм да видиш умиращите и какво да видиш.Напалили огън и денсят кюпеци докато плюскат хуманитарка. Значи са добре. Там живеят 5 милиона.От бомбите са умряли 30к .Тва са по-малко от 0.5,% какъв геноцид? Геноцид е планомерно редуциране на конкретно население. Да кажем 50 к седмично
39
7
 
4
 
! Отговори
магареспиратор преди 6 часа
По-добре Доган, отколкото Пеевски. Пеевски е ***, а тия са най-големите турци, доказала го е историята. Те трябва да се докажат, че не са рая. А Доган е просто ромотатарин. Каква е разликата с Пеефски? Нито единият е турчин, нито другия, ама се правят на най-големите турци в България. Не знам кого лъжат.
38
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
А за геноцида над украинците ще каже ли нещо тоя руски ибббрик???
37
4
 
11
 
! Отговори
xeex преди 6 часа
га рязаха глави и изнасилваха нямаше геноцид нали
36
5
 
16
 
! Отговори
Турко-циганска драма преди 6 часа
Изчезвайте при братята си гюбрета порезани!
35
3
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 6 часа
До 26. Правилно казано! И ще допълня. За разлика от първите векове на Ал Андалус,когато наистина е имало ислямски мир в Западна Иберия,последната династия там бе ХАЗАРСКА ,тоест КРИПТОЕВРЕЙСКА и унищожи Ал Андалус,за да създаде Османската Еврейска Лъжеислямска Държава,чиито Султани бяха евреи,а не араби. Доган е потомък на испански и кавказки ИБЕРИ...криптоевреи. Това е допълнението ми.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Добре, де, кое не му вярното на клипа?! Или защото в него я няма дъгата и другите европейски ценности трябва да бъде премахнат?
33
5
 
7
 
! Отговори
- преди 6 часа
Да покажеш истината ... веднага цензура. Това , че са го използвали предизборно е меко казано падение.
32
5
 
10
 
! Отговори
Някой преди 6 часа
Руската мажоретка ,агент Сава, го изгониха отвсякъде и той изпълзя от бърлогата, и взе да пее , каквото му кажат!
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Сюлейман Пуси няма да подкрепи това мнение на Доган. Той ще се навре в дебелия скут на Пеевски да пие ... мазно кафе.
30
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Не е геноцид, а справедливо и заслужено възмездие за многовековните издевателства над християните. Москва отново активира агент Сава, за да спъва европейския път на развитие на България. Слав Ана Христос, Слава на Украйна и Слава на Израел!
29
3
 
13
 
! Отговори
Па л ячо преди 6 часа
Проскубания сокол оправи България, сега ще оправя и Газа, ай сиктир
28
5
 
11
 
! Отговори
Братя и сестри имаме преди 6 часа
в България! А този комунист Доган и сътрудник на Държавна Сигурност от Живково време трябва да се изпрати по-скоро в затвора за внушения и раздори в етническия мир на България! Този е по-голям приносител за разделението в България на етносите отколкото самите османци през робството са били! Такива теабва да имат привилегията без съд да влизат в затвора (по презумция)! А за Газа има хора там както и в Украйна! Заключенията си правете сами!
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Къде бяха Коен и Оскар, когато празноглавчев докара два самолета с тези, които не знаели, че в мазетата им Хизбола правят бомби. Това е тотално пробита квази държава.
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Доган, ако беше истински мюсюлманин, нямаше да пие алкохол. На този клип целта е да се привлекат гласовете на вярващите мюсюлмани у нас и в Турция.
25
6
 
7
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 6 часа
И как така са подложени на геноцид щом поне четири милиона от тях са с израелски паспорти в,които в графс националност пише ИЗРАЕЛЕЦ,ИЗРАЕЛКА? Но ако Доган вижда свои братя и сестри под гнет,защо не се хванат с Пеевски и Еврдоган и не отидат да се бият за свободата им? Тази "война" е същият фарс като руско-украинската. Няма никакви войни,а само начини да Ви вкарат в подръжка на едните или другите,за да бъдете обвинени ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ.Хайде,Доганевци и Пеевски в Палестина на техните братя и сес
24
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
силно се съмнявам българските мохамедани да се имат за част от хизбула, доган какво си мисли че ще постигне с това освен да не го подкрепят, никой нормален не се отъждествява с терористи
23
11
 
9
 
! Отговори
магареспиратор преди 6 часа
А вие, тъппа ари, дето пишете тук, какво сте? Каква е разликата спрямо вас и Доган? А евреите прекалиха. Добре, сринаха малко сгради в Газа за отмъщение, сринаха ту елите, а защо не се махат вече? Вместо това продължават като Зеленски. Братът им по кръв.
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Доган отново стана терорист.А Райчев и Дайнов го хвалят.