Гуцанов: Ситуацията е безкрайно тежка, сглобката ни вкара в конституционна криза

Не е нормално да отиваме на седми поредни избори, посочи социалистът
16 окт 2024 20:45, Красимир Ангелов
12

"За "БСП - Обединена левица" е изключително важно да се определят няколко приоритета, защото не е нормално да отиваме на седми поредни избори. Ситуацията е безкрайно тежка. Сглобката на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС ни вкара в конституционна криза. Ако има ниска избирателна активност, под 35%, и има силен купен вот, представете си каква ще бъде тежестта на този купен вот. ГЕРБ си тика нещата единствено към себе си. Благодарение на този егоцентризъм не се стига до редовен кабинет.  Учудвам се с какви очи говорят ПП-ДБ срещу ДПС", заяви Борислав Гуцанов от "БСП - Обединена левица" в предаването "Денят ON AIR".

По думите му трябва да направим всичко възможно да сме страна катализатор на мирните преговори между Русия и Украйна.

"Едно от първите предложения, които ще направим в следващото НС, е да се върне Конституцията такава, каквато беше. Една от задачите на "БСП - Обединена левица" е да бъде пазител на Конституцията, каза Гуцанов пред Bulgaria ON AIR.

"Когато наближиха изборите, решиха да се скарат с ДПС и да се правят на опозиция. Какво е това двуличие от ПП-ДБ? Този Висш съдебен съвет е с изтекъл срок. Трябва да се гледат моралните стойности и легитимността", призова Гуцанов.

Социалистът заяви, че бившият лидер на БСП Корнелия Нинова отправя призиви хората да не гласуват за "БСП - Обединена левица".

"Безалтернативна е новата коалиция. Тя е алтернатива на крайнодясното управление. Няма чуждо влияние в редиците на БСП. Бяхме в коалиция с ДПС преди 11 г. Изпили сме си горчивата чаша и сме си взели уроците. Можем спокойно да кажем, че ние сме моралният стожер както на Конституцията, така и на едно ново морално развитие на България. Сигурен съм, че мисията на "БСП - Обединена левица" е изкарването на държавата от тази криза", коментира Гуцанов.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Избори 2024
Главчев: Ще поискаме извънреден доклад за еврозоната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 минути
Tova ne e moi problem. Nali imate taini slujbi, poveritelna informacia, opraviaite se taino poveritelno bez znanie, razreshenie i otchet pred danakoplatcite izbirateli...pozdrav. danakoplatec izbivatel. Rradev da iska pomost na ekskursiite v chujbina ot drugite prezidenti ;)
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Коледа идва гоним гуцана със сатъра :)))
8
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 час
Гуци,по-полека с предложениятя,които ще правите в следващия парламент.Не е сигурно,че ще сте там.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тоя го съдиха в Варна за милиони ,сега се прави на божа кравичка !!
6
0
 
4
 
! Отговори
Стар преди 2 часа
А вашата сглобка с вицепремиер Нинова ,к8акво стори бе Гуцанов.И нази предишната сглобка когато се целувахте на Орлов мост!?!?
5
1
 
2
 
! Отговори
Карачанаков преди 2 часа
Гуци, Гуци яли те вуци а лека ли бе ситуацията при Жан при Станишката когато бяхте комбина с ПеПи тата или Ви от БСП то помните колкото мумуните по 3 минути.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
ПП,ДБ няма полезен ход. Коалицияхс тях е пагубна за страната, защото членовете на тези две мини партии, със взети назаем платформи от БСП и от ГЕРБ, но повече либерали-прахосници, не са това да което се представят. Коалиция с ПП ДБ означава агония безкрай.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Ситуацията е безкрайно тежка, но се оправя за един ден, когато спечелим изборите. Оправяме си ситуацията и се чудим: какво още иска тоя неблагодарен народ?
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
По-добре коментирайте 18млрд. дефицит и 100млрд. външен дълг!
1
3
 
8
 
! Отговори
ало гуцко преди 3 часа
ситуацията е тежка но за вас бе другарю , влизането ви в парламента е под въпрос , което всъщност много ме радва . а за конституционната криза остави политиците да мислят :)