Над 1500 души се съблякоха голи в името на изкуството

Предишни подобни фотографски сесии са правени в Ню Йорк, Белгия, Барселона и Бразилия, както и в Лондон
12 сеп 2005 10:21,
Над 1500 души се съблякоха голи в името на изкуството
Снимка: АФП
Почти 1500 мъже и жени се съблякоха голи в името на изкуството във френския град Лион, съобщи ВВС.

Доброволците се събраха преди зазоряване, за да се включат в поредната сесия на твореца Спенсър Туник.

Напътствани от Туник, който се бе качил на кран, хората позираха легнали, с вдигнати във въздуха ръце и крака. Предишни подобни сесии са правени в Ню Йорк, Белгия, Барселона и Бразилия, както и в Лондон.

Моделите – мъже и жени на всякаква възраст, повечето от които от Лион, дойдоха в 4.30 сутринта, за да получат инструкции.

Обръщайки се към тях, Туник каза, че гледа на пристанището, където бяха направени снимките, като на място, символизиращо мистерията на половия акт. Мястото, където реките Сена и Рона се сливат, фотографът оприличи като „крака на жена“.

На съмване доброволците се съблякоха голи и се втурнаха към мястото за снимки, налягаха по земята и вдигнаха ръцете и краката си във въздуха. Фотографията ще бъде показана в Лион през ноември, като част от градския фестивал на модерното изкуство, провеждан на всеки две години.

38-годишният Туник направи една от най-големите голи снимки в Барселона през юни 2003 година, когато 7000 доброволци се съблякоха в името на фотографията.

През 1994 година той и придружаваща го манекенка бяха арестувани в Ню Йорк затова, че жената позираше гола на върха на двуметрово копие на елха в манхатънския Rockefeller Center.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание