Гей сцена с ром и българин в нов наш филм предизвика скандал

В "Любен" младата звезда на Народния Димитър Николов е обладан от мургав фризьор
Обновена: 7 юни 2024 10:51 | 7 юни 2024 10:51, Петър Бойчев
451
Гей сцена с ром и българин в нов наш филм предизвика скандал
Снимка БД Онлайн

Гей скандал предизвика филмът "Любен". Лентата на младия режисьор Венци Костов, който от години живее в Мадрид, скандализира пуританите с гореща еротична сцена между млади мъже. Филмът ще бъде излъчена за първи път в България в рамките на програмата преди "София прайд" на 22 юни. Под голям въпрос е обаче дали продукцията ще бъде представена по кината у нас заради острите реакции, които вече предизвиква, пише "България днес".

В епизод от "Любен" с продължителност няколко минути главният герой - 27-годишният Виктор, прави любов с 18-годишното ромско момче Любен. Главните роли се изпълняват от младата звезда на Народния Димитър Николов и от дебютанта с ромски произход Божидар Асенов. По професия фризьор, той от дете мечтаел за кариера в киното. И сега мечтата му се осъществява благодарение на близостта му с режисьора Венци Костов.

Актьорът Димитър Николов се опита да отбие нападките, посипали се откъде ли не, върху "Любен", с твърдението, че "това е филм за човешките взаимоотношения изобщо, за сложните съдби и време, в което живеем".

"Сексуалната ориентация е нещо, което няма нищо общо с житейската проблематика и човешката душа. Както и объркаността на съдбите. Твърдо заставам зад филма и позицията ми не е платена от никого. Освен че е защитена от моята ценностна система. И морал. За който има. И където е останал", казва екранният Виктор.

Режисьорът на лентата намекна, макар и много завоалирано, че търсенето на автобиографични моменти в нея може би не е напълно лишено от основания. Самият Венци Костов признава, че "този сюжет е бил дълго време рана, която е носил в душата си". Той признава, че много наши продуценти са отблъснали поканата му за сътрудничество. Костов не ги упреква, нито споменава конкретни имена, но изтъква смелостта и професионализма на продуцентката Ваня Райкова, която се нагърбила с нелеката реализация и промотиране на "Любен".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още по темата: филмлюбенгей скандал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
15
 
! Отговори
Qwerty преди 3 месеца
Аз от кога съм казал, че съвременното родно кино трябва да се забрани със закон...
144
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никакво намерение нямам да го гледам, но не желая да участвам във финансирането на тая простотия. Да си го финансира гей-обществото. И големи логики вадят някои - Митко Палаузов и гейпрояви. Нерде Ямбол, нерде Стамбул!
143
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е то и в истинския живот си е така. На турско кафе в скута на Пеевски на Христо му е най добре.
142
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стига с тези реклами на ППДБ и Смучи София
141
9
 
4
 
! Отговори
Хунка преди 3 месеца
До Анонимен-----през соца с общите пари показваха в централната новинарска емисия как дядовците Живков и Брежнев се целуваха в устата. Беше отвратително да гледаш как двама дядовци се целуват. Гледаха го и децата. Сега никой не ти натрапва този филм
140
9
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 3 месеца
Аз съм хомосексуалист и се гордея с това
139
1
 
9
 
! Отговори
Pomiya преди 3 месеца
Няма да се гледа
138
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако бях шеф на филмовият център в България щях да уволня както създателя на това извращение наречено филм Венци Костов, така и самият главен герой Димитър Николов. То бива бива извратения....
137
0
 
14
 
! Отговори
българина преди 3 месеца
кой му финансира филма ? от такива филми не се печели? кой финансира извращенията? втората серия ще е между българин и африканец, следва българин и китаец, българин и *** и т.н. важното е, българите да са смачкани
136
2
 
7
 
! Отговори
Сър Джеймс преди 3 месеца
Евроатлантици сър! Забавляват се!!!
135
0
 
14
 
! Отговори
Ббб преди 3 месеца
Значи, у нас или си гей или си ром, това разбрах, може да бъркам, но и снимката ми подсказва че ромът не е гей. Излиза че гей-ром няма, така ли.. Или поне така излиза от това тука.
134
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ох ... леко повърнах, когато го прочетох това статийче. Докъде я докарахме!
133
0
 
5
 
! Отговори
Чичо Чеп преди 3 месеца
Това е и моята мечта в живота - да съм ***, ако си Чернокож Евреин ***.....т, всички врати в този живот са отворени за теб!
132
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Хунка - Виж, какво ти гледаш в совободното си време и какво те възбужда, си ... лично твое извращение. Ама с общите пари, да ми правиш гейщини и да ги наричаш нормално ...
131
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички представители на ЛГБТ+ трябва да разберат, че в християнска България никога няма да се чувстват "нормални". Ако щете си правете прайдчета, филмчета, протестирайте си и тн. Няма да пречупите исконните житейски ценности на българина. От друга страна сте свободни да отивате в Европата, където ще ви приемат радушно...
130
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Ели - Син да имаш, зет да ти доведе :)
129
10
 
5
 
! Отговори
Хунка преди 3 месеца
Никой не ви кара филма да го гледате. Виж друго си е в централната новинарска емисия да гледаш как двама дядовци се целуват в устата. Единият плешив, другия с дебели вежди.
128
1
 
5
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 месеца
КИРЕ БЛАГОДАРИМ ТИ ЗА ПРОМЯНАТА
127
7
 
7
 
! Отговори
Ели преди 3 месеца
Голяма работа. Който не иска просто да не гледа филма.
126
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 151 - Как може, да се боледува от нещо, което е признак на здраве :)