Да се извадят изборните секции от махалите, иска Каназирева

Идеята е екзотична, но закъсняла, опонира й Славчо Атанасов
Обновена: 22 авг 2011 07:20 | 21 авг 2011 20:20,
82
Да се извадят изборните секции от махалите, иска Каназирева
Дани Каназирева. Снимка: Dnes.bg

„Изборните секции в ромските махали трябва да бъдат извадени оттам, а ромите да гласуват на други места в района”, поиска кандидатът за кмет на Пловдив и настоящ общински съветник Дани Каназирева.

Лидерът на партия „Съюз за Пловдив” обоснова предложението си с масовата практика на купуване на гласове. Според Каназирева пазарлъкът за ромските гласове вече е започнал, а в секциите по махали вотът лесно се манипулирал.

По тази причина тя призова настоящия кмет Славчо Атанасов да извади всички 60 секции от „Столипиново” в други части на район „Източен”.

„Ако Славчо Атанасов има воля за справяне с проблема, ще издаде заповед и ромите ще гласуват на други места в района”, обяви Дани Каназирева.

„Идеята е екзотична и доста закъсняла”. С тези думи Славчо Атанасов коментира предложението да извади изборните секции от ромските махали.

„Ще настъпи истински хаос, ако това се случи два месеца преди изборите, особено в гетата, където ромското население не е особено ограмотено”, коментира настоящият кмет и кандидат за втори мандат от ВМРО-НИЕ.

По думите му едно подобно решение изисква консултации с всички партии и не може да се вземе седмица преди да се утвърдят избирателните секции в градовете.

В Пловдив кметът на Кюстендил обяви, че ще издаде заповед и че ще измести всички шест секции от ромския квартал, за да се получи смесен вот.

„Не може да забраним на хората да продават гласовете си, но кметовете имаме правомощие чрез административни мерки да направим контрол върху изборния резултат”, каза пред журналисти в Пловдив кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той даде пример, че в една секция правото си на глас могат да упражнят 500 избиратели от български и 300 от ромски произход.

„По този начин ще пресечем практиката с организираното извозване на гласоподаватели и злоупотребите в секционните комисии”, категоричен е Паунов.

В Пловдив избирателните секции са малко над 470, като 60 от тях се намират в ромските махали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
до 72 преди 12 години
приятел не знам колко *** е направила, но със сигурност са били на точния човек! А ти понеже си *** ще си тънеш в собствената мизерия и простотия цял живот! Стига си мразил, издигни се ти до нейното положение! ГлОпак!
70
0
 
0
 
! Отговори
sgt.Hale преди 12 години
Натази жена ще си съсипят живота щом се е захванала да чупи хатъра на ***....Жалко, има хубави идеи...
69
0
 
1
 
! Отговори
гггггггггггггггггггг преди 12 години
Това хич не е лоша идея ,и не нарушава демократичните устои на държавата!!
68
1
 
3
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Не е красавица но има еротично излъчване на първо четене!!!
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подкрепям идеята на Каназирева, вън секциите от ромските махали!!!
66
0
 
1
 
! Отговори
Политически страсти преди 12 години
Дани Каназирева направо се влюбих {P}
65
0
 
2
 
! Отговори
God преди 12 години
ВМРО още преди години предложи да се въведе образователен ценз за изборите, но естествено не се прие. Ако това се приеме целият политически бизнес на Доган ще умре от раз. Все пак като гласуваш ти правиш ИЗБОР. Как ще избереш, след като не знаеш какво избираш? Изборът трябва да е информиран, т.е. един неграмотен човек избира това, което му кажат, а не което иска!!! Ако искат да се интегрират това ще е силен стимул. Иначе остават без представители във властта (а и за какво ли са им?).
64
1
 
3
 
! Отговори
70 преди 12 години
Подкрепям, аз не виждам защо трябва да има право на изборен вот неграмотен човек, някой изобщо направил ли си е труда да попита хората, които излизат от изборната секция какво пише на бюлетината и дали могат да го прочетат. Няма човек, който да ме убеди че хората без средно образование са достатъчно отговорни за да вземат кардинални решения - като избора на президент, кмет, парламент без да им бъде вменявано чуждо мнение, но това никое правителство няма да го поправи понеже те са им електорат.
63
2
 
0
 
! Отговори
praa SVIRKI ( 50lv) преди 12 години
taa kolko li ''SVIRKI '' e napravila za da se izdigne do tuka
62
1
 
3
 
! Отговори
Тази преди 12 години
жена е хубава ! Стига сте писали глупости за нейната особа ....
61
0
 
3
 
! Отговори
АРКАН преди 12 години
По скоро да се извадят ромите от избирателните списъци - като в Белгия - право на вот единствено за граждани с минимум средно образование!Така вероятно ще има напредък.ДПС ще остане извън парламента защото 85% от електората им е неграмотен.Ще намалее драстично купуването на гласове и ще започне прилагането на законите към ромската общност,ще секнат всички неправомерни действия на беззаконие и толерантност за ромите и най-вероятно това ще е единствения начин за интеграция на това племе!
60
0
 
2
 
! Отговори
kk преди 12 години
Абсолютно правилно!Да се извадят изборните урни от всички махали в страната!Но "прозрачната" ГЕРБ,няма да си "плюе на сурата",затова ще чакаме това да се случи в някой друг живот!Пари са това,ейййй!!!
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тая тунингована и прекалила със солариумите особа ли ще ни казва какво да правим?
58
0
 
7
 
! Отговори
bbb преди 12 години
Тая луда ли е? Славчо мекерето ги води по организирани екскурзии ся мой ли ги прееба със секциите...
57
0
 
7
 
! Отговори
Буквално преди 12 години
Население,което не е особено ограмотено,както казва Славчо,не е особено полезно и за това не е особено задължително да гласува.Да им дават да четат произволно изречение в избирателната секция и който не може да чете-кръгом и в ***!
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като я гледам - само една орална мисъл ми в главата - за друго не става
55
0
 
0
 
! Отговори
Shlqk преди 12 години
Bih i se izhvyrlil na liceto na taq, ne che predi men ne i se e izredil celiq politicheski "elit" :)
54
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иначе този *** славчо трябва да си ходи *** цял град
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
52добавен от: RAZ DVA===кво фандъкова бе *** ако не погаля фидосова сеедно никога не съм бил с жена :Д
52
0
 
5
 
! Отговори
Бубето преди 12 години
56-60, обичкам те, така по-добре ли е:)))))))))