Юлияна Антонова-Мурата представя книгата си за Япония

“Хай хай, Япония” може да се намери и на Алеята на книгата
Обновена: 10 сеп 2024 12:55 | 10 сеп 2024 12:41, Инна Ангелова
4

Четвъртата част от поредицата на Юлияна Антонова-Мурата за Япония е озаглавена "Хай хай, Япония". В събраните кратки истории авторът търси не толкова екзотика и сензации, а пролуки към ядрото на японската душевност.

"Това е последната група от четирилогията. "Хай Хай" означава "здравей". Бях в универсален магазин и видях ескалатор с 4 стъпала, когато се качих на него ученици ми казаха "хай хай". Когато слязох видях майка с малко момиченце и му казах "хай хай" и то ми отговори. Само "хай" означава "да", сподели Юлияна Антонова-Мурата в студиото на "България сутрин".

Тя посочи, че георгафски Япония не е близо до България, лети 12 часа между двете страни, но българите и японците са близки. По отношение на начина на живот не е толкова далечна и техният не е непостижим за българите.

“Има една доброта и наивност в тези хора, българите я носим в сърцата си със самото ни раждане. Ние винаги имаме шанса и възможността да живеем спокойно, не в непрекъснат стрес. В Япония няма псувни и нецензурни думи. Някой може наум да си помисли да обиди някого, но няма на глас да го каже", каза авторът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Юлияна Антонова-Мурата даде пример колко изпълнителни са не само японците, но и българите, които живеят там. Тя посочи, че там никога не се купуват дори хранителни добавки, ако не са предписани от лекар. А към медиците има голямо доверие.

"Хай хай, Япония" е сред предложенията на "Алея на книгата".

"Не само шатрата на "Книгомания", но и другите около нас бяха посетени от възрастни и млади хора. Никой да не вярва, че българите не четат. Четат, при това и младите", категоричен е писателят.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: япониякнига
Още от Книги
Есенното издание на “Алея на книгата” започва на 9 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
ами преди 6 дни
ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ
2
0
 
2
 
! Отговори
Роки преди 6 дни
Аз съм съгласен да станем владение на Япония за 15 години, да не сме суверена държава дори. Точно за толкова ще направят от България рай. Ще изметат цялата *** от алчни и зависими политици, магистрати. Иконимката ще е рязко във възходяща линия, просто ще имаме японско вместо българско знаме и ще трябва да поработваме повече :D
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
:)