Oтпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите

Това стана ясно от извънреден брифинг
Обновена: 12 юли 2020 16:02 | 12 юли 2020 15:54,
460
Oтпадат ограниченията за нощните заведения и сватбите
Снимка: БГНЕС

Oтпадат ограниченията за нощните заведения, при спазване на всички мерки за дистанция. Груповите събития на открито, както и сватбите също се разрешават, заяви зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева.

Още по темата

Промяната в заповедта на здравния министър идва два дни, след като бяха въведени част от ограничителните мерки заради високия брой заразени с коронавирус у нас.

Разрешава се посещението на нощните заведения на открито и закрито при спазване на площ от 1 кв. м на човек., допълни зам.-здравният министър. Промените влизат в сила от утре.

„Всички заведения са оборудвани с всичко необходимо и считаме, че е абсолютно безопасно да се посещават. Не мислим, че ние сме развъдник на заразата. В момента единственият затворен бранш е този на нощните заведения, а заетите в него са 80 000”, заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„След като толкова много хора могат да бъдат по площадите, не считаме, че ние трябва да стоим без работа и пари. Броят на заразените не е скочил заради заведенията”, допълни Алибегов.

За последното денонощие положителен резултат за COVID-19 са дали 211 PCR теста при направени 2806 броя.

Близо половината от новозаразените са от София – 94. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
14
 
! Отговори
Свиня преди 4 години
С такива хаотични непредвидими мерки..днес едно утре друго в други ден трео в по други ден 1 и 3 вече отмененни....не виждам са кави очи ще се изтъпанчиш пред хората и ще кажеш не просто че се справяш най-добре а в минало време да говориш че си се справил най-добре... справка цар Бойко от Банкя...
110
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После от бранша ли ще ги лекуват? При положение, че там почти не плащат осигуровки.
109
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че кой ви кара да ходите на барове? Който иска да ходи еми да ходи! Същото важи за всяко място и заведение! На сила никой никого не завлича! Какво ревете?!
108
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щаба в затвора,че лъгаха хората!
107
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Огромна е разликата между събирания на открито и събирания на закрито! Просто Баце иска да махне младежите от площада. Днес и пред посолството ни в Лондон имаше протест, там още преди години при посещение на Баце хората го пититаха дали не вижда в огледалото Пеевски, ако помните.
106
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми тогава да махат всички ограничения. Сега за едни така за други иначе.
105
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НОЩ защо мълчи?
104
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си говорим пак когато болниците спрът да приемат болни.............Тогава ще ви питам КАК сте Ганюввци ......Жална ви майка какво ви чака.Ооо, забравих, изкарах вируса ДВА пъти, леко.Така че който ви лъже че не може да те повтори просто не му вярвайте.В Бг ще стане КЛАННИЦА !!ЗАПОМНЕТЕ ми думите!
103
2
 
6
 
! Отговори
До Тонката преди 4 години
Педроти ти браниш ли вожда в тия смутни времена и как?
102
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кралю Тикварю отвори порти за кеф на мутрите.
101
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толупа се опитва да тошира недоволството като пусне да се заразяват младоците по дискотеките, защото иначе ще скачат на протести вечер ...
100
4
 
20
 
! Отговори
MEH преди 4 години
Единствената причина поради, която свалят ограниченията е за да изтеглят част от протестиращите от площада... по същия начин постъпиха, когато отмениха извънредното положение и го нарекоха извънредна епидемична обстановка, с една единствена цел - да започант да си получават заплатите!!!
99
11
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Забравих да добавя,че на ограничението(90)между Ст.Загора и Чирпан имаше на 3 места камери през 10км:):):):)Аз там за 2 години съм налял около 2000лв за актове:):):):)Плащам си,боли ме фара:):):):)Прибрах се:):):)
98
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата къде хайманосва? Никакъв го няма днес. Да не е избягал с еврото?
97
0
 
31
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Абе откачалки! Първо ясно е, че който иска няма да ходи, ама после заразените ще предат вируса на роднини или случайни хора в магазина/офиса! Второ, бранша, ако не криеше обороти и данъци, щеше да има адекватна помощ, но в баровете осигуровки няма и всичко е измама! Трето, няма къде да си пласират дрогата и ***, затова искат да бачкат!
96
10
 
2
 
! Отговори
За пръв път преди 4 години
Да съм съгласен. Няма логика да има ограничения за дискотеки след като има протести и се събират много повече хора на едно място.
95
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако в този "щаб" имаше поне един мъж с достойнство щеше да подаде оставка и да не изяпълнява налудничавите нареждания на Тиквата от Банкя.Сами си правете изводите каква ПАССМИНА ви решава съдбите........Тиквата утре ще ви продаде за кило картофи щото така му е изгодно.Жалки сте!!!
94
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
98- А ТВОЙТУ ТВ НЕ ХВАЩА ЛИ БСТВ ИЛИ 7/8 ТАМ НЯМА ТИКИВИ ИЗЯВЛЕНИЯ...НЕ ГЛЕДАЙ НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ- ГРИПЕНА КАЗА ЧЕ ВИ ЛЪЖАТ- ГЛЕЙТИ СИ САМО ВАШАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ОТ ТАМ РАЗБРАХ- МИХАИЛ ХАЗИН- БГ ПРЕЗ 2023 Г ЩЕ БЪДЕ ПРИНУДЕНА ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРАЗИЯ...ТА ГРИПЕНА ТРЪГНА ДА НИ ВОДИ НА ТАМ.
93
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ми занесли са му една бутилка роял салют 21 годишно, човека е пинал и ......
92
1
 
20
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Шоуто на Бойко Севда ТВ