Математик очаква до 4000 заразени с COVID-19 на ден до месец

Огнян Кунчев прогнозира смъртност като миналата година
7 сеп 2021 09:05, Елка Василева
226
Математик очаква до 4000 заразени с COVID-19 на ден до месец
Снимка: архив, БГНЕС

„През следващите седмици заразените с коронавирус може да достигнат до 3000 – 4000 на ден. Ако децата тръгнат на училище, може би ще имаме 3000 заразени още в края на септември, в началото на октомври”. Такава прогноза направи математикът от БАН проф. Огнян Кунчев пред Нова тв.

Още по темата

„Смъртността върви след заразяването. Очакването за нея, ако оставим да се случи това, което беше миналата година, е същото – за миналата година имаме 18 500 официално починали заради COVID-19. Сега не виждам да са много по-малко”, коментира още той.

„Успокоителното е, че вече имаме над 1 млн. ваксинирани срещу коронавирус, както и преболедували го”, посочи Кунчев.

По думите му през август е имало покачване на заразените, а сега се наблюдава лек спад на този ръст.

„Това се дължи на факта, че хората отидоха на море, там има отворени заведения, в София също има много такива, т.е. на тези контакти плюс факта, че вариантът „Делта” се оказа много по-заразен”, обясни математикът.

„Спадът не трябва да ни успокоява, защото децата тепърва тръгват на училище. Това е другия развъдник. При тях „Делта” варианта е много по-тежък и се стига до хоспитализации. Сегашният спад показва, че трябва много внимателно да си напасваме моделите”, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
28
 
! Отговори
Арни Ваксинатора преди 2 години
Тия математици взеха да ги редуват ... Къде отиде оня "математик" дето през юни прогнозираше че ще има 2-3 хил. заразени НА ДЕН в началото на Септември ? Сега и тоя се напъва.... Гаранция ще утихне и ще се покрие в началото на Октомври. ..И ще изпълзи поредния многознайко дето ще "прогнозира" гарантирани 4 хил. заразени в началото на Декември . В германия има ежедневни протести срещи това мошеничество ... в Италия ... във Франция ... в Израел масово ваксинираните мрът като мухи. Тук сме кротки .
67
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
отсега на матурата по математика да събират и изваждат брой бактерии, бацили,геноми и т.н. , като неизвестно да се търси колко ще измрат до месец като функция от лъжите умножено по корен квадратен от ръста на заплатата на математиците и лекарите за всяка изречена лъжа и продадена ваксина на тази база.
66
1
 
1
 
! Отговори
до 62 от 60 преди 2 години
Не бе,бех в Спартакус....
65
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мой приятел баба му почина от инсулт. Певдложили му 700 лв, за да я пишат умряла от Ковид. Ето така се прави статистика на смъртността в България.
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лекар - Юдеите просто НЕ отчитат, че някой с Ковид е умрял от Ковид, а от някое придуж.заболяване, докато в БГ, ако някой е имал Ковид и умре - ВИНАГИ пишат , че е от Ковид, а не от придуж.заболяване. Затова израелците нямат нито един умрял от Ковид в последните 6 месеца, а ние имаме 1200 души.....
63
2
 
15
 
! Отговори
Истина преди 2 години
Тоя са го купили евреите. Обаче е слуга от ниско качество. Неубедителен, мърморещ и дава смешни отговори и прогнози. А целта на новите мерки е да се внуши, че който не иска да се боде, ще има проблеми с работата си; който пък се набоде, ще работи свободно; но последното е измама, защото във ваксинираните държави пак ги затварят. Накратко казано мерките са инструмент за подбуда към ваксинация на по-лабилни хора. Това е същинската цел, а не спад на случаите.
62
4
 
9
 
! Отговори
Фалшива пандемия преди 2 години
Може, ама надали. Тоя "вирус" не обичал избори, доказаха го вече "учените", тъй че няма страшно.
61
10
 
7
 
! Отговори
мнение преди 2 години
Ако тази зима си заминат поне 1 500 000 мрънкащи и недоволни пенсионери, но пенсионната реформа в България ще се оправи! Хора на 40 или 50 г. с ТЕЛК, по цял ден киснат пред блока, приказки, клюки, яки и прави, водят редовен полов живот, но получават пенсия. За сметка на това, нестабилната икономика в Държавата трябва да издържа подобни хора, да им дава по 50 лв всеки месец, при условие, че те са си продали земите или са дали някое жилище под наем, но сега и са недолони ... От кое точно?
60
3
 
15
 
! Отговори
Професор ПРЪЦ преди 2 години
Тоаааа КАЛЪ.Ф нема нищо с вирусологията, ама седнал да ръси акъл
59
11
 
5
 
! Отговори
до 60 преди 2 години
А ти тогава защо не стана професор? Нямаше време ли?
58
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе човека само подава информация какво требе да се направи от страна на болниците с бройките в бъдеще време.
57
4
 
24
 
! Отговори
Да, преди 2 години
гледайки го този е ясно, че куцо и сакато е с професорски титли в България, а част от тях за няколко лева са готови на всичко.
56
3
 
9
 
! Отговори
мнение преди 2 години
Ами няма лошо, поне за погребалните агенции ще има стабилна работа, все пак и зима идва, дърва за огрев ще трябва де се купува. Но и нещо друго - по-малко мрънкаши пенсионери, хазната няма да се топи с такива темпове. Пенсионирали са се на 55 или 60 год., а средната продължителност при мъжете е 73,4 г. Аз ще се пенсионирам явно на 68 г. Въпроса ми е колко година ще вземам пенсия? Колко? Пенсионерите в България са повече от работещите. Имаме пенсионери и да предложим на ЕС за баланс на икономикат
55
6
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
На платото сме последните 2 седмици имаме по 309-308 починали/седмица.Същото важи и за броя на пациентите в интензивното!!Разбира се,далече сме от Израел който е с 187-162 починали и е с 50 % по голямо население!Колкото и антиидиотите да твърдят друго...
54
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айдеее, още един шмоторльок математик пуснаха да обгазява с нелепи "изчисления" и "прогнози" хората... наистина, без грам акъл трябва да си, за да си мислиш, че има резултат от това
53
15
 
5
 
! Отговори
do 49 преди 2 години
хахааха, лекарство имало. Българина на аксини не вярва, че на лекарства ли. Нали, друго си е да го изкараш в болницата с маркучите и да имаш "доживотен имунитет", както се кълнат тук антиваксърите.
52
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя някакъв нов лъжец.Козела да не са ги изчегъртали.
51
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уж математик, а не вижда зависимостта?! Преминахме пика, врачкеееее! Всичко свършва и то в световен мащаб. Вече обявиха и крайният срок - март 2022.
50
4
 
2
 
! Отговори
до 49 преди 2 години
Това лекарство, специално за теб утре жжжжжт със самолета, карат го в аптеката до вас и си го купуваш на промоция. Ще минеш да го вземеш с таксито между клиенти.
49
3
 
22
 
! Отговори
Пак ли започват? преди 2 години
Прави са били в древността да обезглавяват тези, които носят лоши новини. А този даже не носи новина, а прави лоши предсказания. На д'ръвника!