Математик очаква до 4000 заразени с COVID-19 на ден до месец

Огнян Кунчев прогнозира смъртност като миналата година
7 сеп 2021 09:05, Елка Василева
226
Математик очаква до 4000 заразени с COVID-19 на ден до месец
Снимка: архив, БГНЕС

„През следващите седмици заразените с коронавирус може да достигнат до 3000 – 4000 на ден. Ако децата тръгнат на училище, може би ще имаме 3000 заразени още в края на септември, в началото на октомври”. Такава прогноза направи математикът от БАН проф. Огнян Кунчев пред Нова тв.

Още по темата

„Смъртността върви след заразяването. Очакването за нея, ако оставим да се случи това, което беше миналата година, е същото – за миналата година имаме 18 500 официално починали заради COVID-19. Сега не виждам да са много по-малко”, коментира още той.

„Успокоителното е, че вече имаме над 1 млн. ваксинирани срещу коронавирус, както и преболедували го”, посочи Кунчев.

По думите му през август е имало покачване на заразените, а сега се наблюдава лек спад на този ръст.

„Това се дължи на факта, че хората отидоха на море, там има отворени заведения, в София също има много такива, т.е. на тези контакти плюс факта, че вариантът „Делта” се оказа много по-заразен”, обясни математикът.

„Спадът не трябва да ни успокоява, защото децата тепърва тръгват на училище. Това е другия развъдник. При тях „Делта” варианта е много по-тежък и се стига до хоспитализации. Сегашният спад показва, че трябва много внимателно да си напасваме моделите”, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
8
 
11
 
! Отговори
Сметките са ясни преди 2 години
При 3 почивки дни в които не са работили много лаборатории и болници - като знаем, че средно до петък бяха 1600 на ден - а вируса няма почимен ден - означава, че утре ще са над 3500 - 4000 - това е ясно
87
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия математици събират 2 плюс 3 с калкулатор ама...
86
4
 
21
 
! Отговори
Гошо Шекела преди 2 години
Еййй !!!! Козелът някъде се покри...сега този тапир се изказва....и пак пророкува черни статистики.... Бе тези шекели не свършиха ли бе ей!
85
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси, медицината се оказа много по-лесна наука от клокото си я предсатявах....
84
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че покрай тази пЛандемия изплува пяната на нашата нАучна мисъл, та да видим какви и колко много безсмислени и комични професори, доценти и прочие нАучни капацитети хрантутим с данъците си.
83
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
... и ще дойдат много лъжепророци и лъжеспасители.
82
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ковид електУрат 76 Не ти ли омръзва да пишеш глупости ? Предложили му 700 лв . Че те разходите за погребение на човек с Ковид са в пъти повече от обикновеното погребение . Преди поне "предлагаха" по 2000 , че да остане някой лев и за близките след разходите
81
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
когато нямаш реална икономика като учен в БГ, започваш да се занимаваш с неща от които не разбираш,за да преживяваш- но това показва и каква продажна личност сте, вашият личен интерес на гърба на болката на другите. Затова от много учене , хората губят човешкото , спок скоро ще си припомните от къде сте тръгнали , умници на хартия
80
2
 
11
 
! Отговори
ехо преди 2 години
кунчев ти си *** математик и също и нагъл гледай си само математиката но не давай мнения извън твойта област математиката е далече от медицината
79
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аре още един ... математик ...
78
2
 
10
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Според вас затрихте България. Ай стига вече с тия ковчези!
77
3
 
23
 
! Отговори
ехо преди 2 години
вие математиците съвсем полудяхте някой формула вие фраснала много яката в мозъкане давайте мнения където не разбирате
76
3
 
23
 
! Отговори
Математик Томов преди 2 години
Колегата математик Витанов се закани да съди професор Огнян за плагиатство! Още в началото на август математик Витанов прогнозира че до края на месеца ще има по 3-4 000 заразени на ден!
75
1
 
25
 
! Отговори
доц. Мангъров преди 2 години
Тези гледачки никнат като гъби. Явно здраво ги плющяT щом се раждат нови и нови. Бaнда нeкадърници се месят в медицинските дела.
74
6
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Така и така училището е изцяло безсмислено, защо изобщо ще ги пускат присъствено?
73
7
 
14
 
! Отговори
Ковид електУрат преди 2 години
До АнонименНа мой приятел баба му почина от инсулт. Певдложили му 700 лв, за да я пишат умряла от Ковид. Ето така се прави статистика на смъртността в България..... ШЪТ .... не го разгласявай така публично. Ще те цензурират . Да не мислиш че си само ти ? Плаща се и на тия дето се съгласят да се пишат заразени. И на тролчетата да разказват страховити истории "случили се с близки родниони". Но , нямакак да е различно. Ваксините се купуват от правителството с народни пари. Комисионните са ОГРОМНИ .
72
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Чакам аз някой от тези математици да си даде официално моделите и факторите в тях,та да си преценим."------Еее, има да си почакаш. Тези конкретно набедени математици за такова нещо не ги търси...За целите на мероприятието, действат доста по-семпло: залагат неверни изходни данни, работят с некоректни модели и - получават смехотворни резултати. Но това е напълно достатъчно, важното е с осигурената им медийна трибуна да не се нарушава ритъма и всеки ден-ВСЕКИ БОЖИ ДЕН-да има апокалиптична прогноза
71
2
 
26
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Крайно време е математиците да се изхождат по математически въпроси!Вирусите и тяхното разпространение е много далеч от тяхната компетентност.
70
2
 
26
 
! Отговори
Слави преди 2 години
Само "експерти"и"капацитети"създават психологически натиск върху хората.!Смуче си пръста и решил че 4000 е подходящо число да сее смут
69
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГерберскатаИзмет отново атакува с ковид заплахи ! Защо се дава трибуна на такива безмозъчниСъщества ?