Кунчев: Не е нужна масова реимунизация, безумно е да имаш държавата за враг

Ще бъде коригирано ограничението за публиката на спортни събития
Обновена: 26 сеп 2021 11:24 | 26 сеп 2021 11:24,
150
Кунчев: Не е нужна масова реимунизация, безумно е да имаш държавата за враг
Снимка: БГНЕС

Към момента не е необходима масова реимунизация, обяви пред БНР главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Общото мнение на специалистите е, че в масовия случай при човек, който е реагирал нормално на антигенното дразнене, трета доза не е необходима“, поясни той.

„Само че в медицината 2 и 2 не винаги е 4. Всеки реагира на база на собствения организъм. При хора, които по някакви причини имат по-ниско ниво на антителата, което предполага изследване на антитела и на клетъчен имунитет, може да се препоръча трета доза. Подробностите са важни – каква ваксина да бъде направена, в какъв срок, какви изследвания трябва да направят хората. Искаше ми се да има единно европейско решение, но няма смисъл да чакаме, интересът е голям. Това ще се случва минимум 6 месеца след завършения цикъл на ваксиниране“, допълни Кунчев.

По думите му в момента сме свидетели на поредната вълна на коронавирус, а положителните проби са между 8  и 9,5% от всички направени тестове. Той добави, че расте броят на приетите в болници, което поставя здравната система под натиск.

“Ако през следващите две седмици започне лек спад, това би било добър вариант.Не трябва да гледаме на този процес като на някакво чисто природно явление, в което сме просто наблюдатели, защото другите данни, които имаме от различните страни показват, че общества, които реагират единно и изпълняват указанията на експертите, преминават много леко през тази четвърта вълна“, коментира Кунчев.

Още по темата
„Колкото по-малко имунизирани имаме, толкова по-интензивна е вълната, толкова повече хора с в болница, съответно процентът на починалите е по-голям“, каза още държавния здравен инспектор.

Според него у нас антиваксърството е толкова активно заради социални явления.

„Да имаш държавата за враг, да не вярваш на никого, а да вярваш на това, което прочиташ в абсолютно неясни източници. При 6 млрд. направени ваксини до момента да твърдиш, че има неясноти, е безумно“, коментира специалистът.

Доц. Ангел Кунчев поясни, че другата седмица ще бъде коригирано ограничението за публиката на спортни събития.

Здравният инспектор посочи, че хора, които са изградили имунитет по време на боледуване, за което не са разбрали, е нормално да притежават сертификат. Срокът на ваксинационните паспорти според него ще бъде автоматично удължен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
37
 
! Отговори
Докажете ми обратнот преди 2 години
НЕЕ БЕЗУМНО ТАЯ ДЪРЖАВИЦА САМО ДЕТО СЕ НАРИЧА БЪЛГАРИЯ 30ГОДИНИ РАБОТИ ДРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ И ТО СИ ЛИЧИ ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ ЕТНОСИ НЕ И ЗА БЪЛГАРИТЕ
41
33
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
отново антиваксърски коментари пълни с лъжи и омраза щедро финансирани от антиваксърската мафия
40
3
 
31
 
! Отговори
моля? преди 2 години
Не можах да разбера за каква държава говори този човечец? Оглеждам се внимателно, нищо такова не виждам наоколо?
39
4
 
19
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Държавата не е Враг , ГЕРБ са Враг на Държавата .
38
2
 
33
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Ако враг е една идея пресилено, то мащеха в най-добрия случай.Да допълня - може ли да разчитаме на съдебната система и полицията - не, защото корупцията и мутрите са страшни. Може ли толкова много родители да събират пари за лечение в чужбина на болните си деца? Къде е държавата? Може ли да има казина на всеки ъгъл /аз живея под едно такова в постоянен стрес и шум, защото с малко врътки законът го позволява/. Понягога съжелявам, че не емигрирах когато бях млад, както много други.
37
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименРазбира се, ютюб видео е по-компетентно от лекар. Замислял ли си се, че тези които са във филма, не са лекари? Геолог, широпрактор и билкар говорят срещу ваксините, страхотен филм.
36
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия сега ли разбраха че хората имат държавата за враг?!? Че то след толкова наглост, корупция, крадене и репресии - народа трябваше да е от бавноразвиващи се, за да няма държавата за враг.
35
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунче, безумно е да ме караш да си сложа ваксината и да не поемеш отговорност. Все едно да те вкарам при двата кангала в летката и да ти кажа - Ако те изядът, твоя е отговорността, не е моя. Аз те карам да влизаш, но ти влизаш на своя глава и аз не нося отговорност че са те изяли. Така разбра ли за кво хората не се ваксинират? Ако държавата гарантира здравето и никакви последствия след ваксинирането-лично аз още утре ще се ваксинирам. Както и над 50% от населението. Ама така... няма да стане.
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е след като години наред държавата беше ГЕРБ хората да нямат доверие. Трябва да мине доста време за да спечелят доверието отново, само че други държавници
33
1
 
28
 
! Отговори
Кратък виц преди 2 години
Вяра на държавата? Хаххаххааа
32
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев ако не разбира какво причиняват ваксините да гледа този документален филм основно лекари говорят в него:https://youtu.be/cqsT5EoIk8U
31
2
 
1
 
! Отговори
кво общо преди 2 години
имат двете изаявления в едно изречение или мало умието завладява всички, по-страшно от корона
30
4
 
18
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Аз на жена си,вяра нямам,как да вярвам на държавата!??Още повече,че и всеки вижда,колко приятелски ни помага,да затъваме,че и копаем...
29
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ше играе винкело
28
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде по света протестират. Полицията напада гражданите сякаш са терористи. Държавния апарат и политическата С-Г-А-Н врагът! Този на сминмката е един от тях.
27
4
 
25
 
! Отговори
АНТИ преди 2 години
Аз пък невярвам на никого и хич не ми е лошо, всъщност е нормално, особено когато става въпрос за живота и здравето. Смятам да поизчакам, ваксините са експериментални. А ако станат задължителни...да дойдат и да ме убедят, че са безопасни, след като ги измислиха миналата година, и са в пробен период. Но вместо мишки ги пробват на хора, или пак мишки, но двукраки. Бъди плъх- ваксинирай се.
26
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата е загрижена за моето здраве. Държавата ме кара да си сложа препарат против някаква болест. Държавата ако е загрижена, ще поеме отговорност а не да ме кара да подписвам че аз на собствена глава си слагам въпросния препарат и само аз нося отговорност ако нещо се случи с мен. По този ли начин държавата е загрижена за мен, моите близки и моите сънародници? Това ли е любовта и приятелството на собствената ми държава? Ами значи тази държава не ми е приятел, то е ясно.
25
2
 
26
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
До Додо: come on man! На държавата винаги трябва да се вярва! Всичко друго са безпочвени теории на конспирациите! Казаха ни истината и за Чернобил, и за Фукушима, и за атентатите от 11.09.01, и за оръжията за масово унищожаване в Ирак, и на чернюгитe в САЩ им казаха истината, когато ги заразяваха умишлено със сифилис по държавната програма Таскиджи. Държавата НИКОГА не лъже! За малоумнитe - това е сарказъм.
24
3
 
28
 
! Отговори
Хахахахаха преди 2 години
Държавата е врагът! Доказа го многократно от началото на пландемията!
23
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да прочетох последното изречение значи хората които са преболедували леко или без да са разбрали също трябва да имат сертификат без да се ваксинират защото са изградили имунитет *** а де защо тогава ги тормозите да, се ваксинират