Проф. Кунчев: Ако не затегнем мерките, по 20 000 заразени дневно

Зеленият сертификат е разумно решение, категоричен е той
30 окт 2021 09:15,
393
Проф. Кунчев: Ако не затегнем мерките, по 20 000 заразени дневно
Снимка: БГНЕС

През ноември и декември може да се достигне ниво от 20 000 заразени с коронавирус дневно, ако мерките не бъдат затегнати, заяви в ефира на Нова тв математикът проф. Огнян Кунчев.

Той допълни, че болниците в страната са на ръба.

Още по темата
„Седмичните данни показват, че заболеваемостта хвърчи нагоре. Имаме официално регистрирани 710 интензивни легла и 9000 COVID легла. Това са границите на нашата система. В момента те са почти запълнени“, посочи проф. Кунчев.

Той определи като разумно решението за зеления сертификат, но само ако изискването се спазва.

„Наблюдението на много хора е, че той не функционира, както трябва. Когато се включи нова мярка, са нужни поне две седмици, за да видим резултат”, обясни математикът.

Кунчев коментира, че до 10 дни ще имаме по 170 починали от коронавирус на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя да не е любовника на другия Кунчев. Аман от просто математици. Хайде като ще дава статистика да каже с това темпо до другия месец ще имаме ли имунитет от преболедуване.
248
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, др. Професор, само след месец всички ще са го преболедували. Това е добра новина.
247
5
 
26
 
! Отговори
SS преди 2 години
ДО ВСИЧКИ МИСЛЕЩИ НЕВАКСИНИРАНИ ! САБОТИРАЙТЕ ВСИЧКО ! ИНАЧЕ БАВНО ЩЕ НИ СВАРЯТ . НЕ СЕ ВАКСИНИРАЙТЕ,НЕ ХОДЕТЕ НА РАБОТА,НЕ ХОДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ,КОНСУМИРАЙТЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО МАЛКО, КУПУВАЙТЕ САМО НАЙ НЕОБХОДИМОТО. ТЕ НИ НАРУШАВАТ ПРАВАТА , НИЕ ЩЕ ПРОТЕСТИРАМЕ ПО ДРУГИЯ НАЧИН.
246
2
 
24
 
! Отговори
Човек преди 2 години
В БГ АПОКАЛИПСИСЪТ СЕ ОТЛАГА ПОРАДИ МНОГОТО ПРЕБОЛЕДУВАЛИ БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ! КАТО МЕН!!!
245
2
 
25
 
! Отговори
Майна преди 2 години
И КОРНЕЛИЯ, И ГЕОРГИ ЛЮБЕНОВ ОТ БНТ1 КАРАТ ВТОРИ ПЪТ КОВИД АБСОЛЮТНО БЕЗСИМПТОМНО!!! Направили си тестовете профилактично. НЯМАТ НИКАКВИ ОПЛАКВАНИЯ!!! Тоест имунната им система вече разпознава вируса и го унищожава НАВРЕМЕ!!!
244
2
 
26
 
! Отговори
Абе преди 2 години
От къде напълзяха някакви пишман математици жадни за изява и публика, като някакви зли орисници са мааму стара.Готов ли си да заложиш валчестата си кратуна бе Кунчев, че точно тъй ще стане?То човек като ги дрънка такива апокалиптични, трябва и да заложи нещо по-така че да се приема на сериозно.
243
3
 
24
 
! Отговори
SS преди 2 години
Значи в заведение без сертификат не мога да отида,но да гласувам дори и да съм под карантина мога да отида ? ???? РАЗБИРАТЕ ЛИ АБСУРДА ! И ВИ РАЗПРАВЯТ ,ЧЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА НАРОДА ! НЕ ВАКСИНИРАНИТЕ СМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ГЛУПАВИТЕ ВАКСАРИ САМОУБИЙЦИ. НЕ ХОДЕТЕ НА РАБОТА И НЕ ХОДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ. САМО ТАКА МЕРКИТЕ ЩЕ ОТПАДНАТ.
242
2
 
27
 
! Отговори
Защо преди 2 години
Да приемем, че целта им е да ни ОПАЗЯТ ЗДРАВИ като ни ваксинират и достигнем до заветните 70% ваксинирани - стаден имунитет. Защо тогава до лято 2022 поне няма да махнат здравния пропуск във Франция? Дотигнаха 70-80% ваксинирани, а диктатурата с пропуските продължава.
241
2
 
8
 
! Отговори
Ген.Мутафчийски преди 2 години
Аз казах ли ви преди..18 месеца..ЧЕ ЯКО ЩЕ СЕ МРЕЕ !! Ама кой да чуе,КОЙ,КОЙ,КОЙ,КОЙЙЙ???? ТАЯ журналистка Бенатова..една пикла се оказа,а министерчето Каруцаров..си е за затвора направо!!
240
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми затягайте мерките, да не сме ви спрели, само се оплаквате, кършите ръце и нищо не правите, после пак ние виновни
239
5
 
18
 
! Отговори
Не е вярно преди 2 години
Заболеваемостта всъщност пада, за последното денонощие около 9% са болните от всички тествани спрямо 13% тази седмица и 20% миналата седмица. 5300 болни при 54 000 теста. Магазините и кафетата са празни, защото хората, които така или иначе са решили да не се ваксинират, са повече отколкото хората, които се продадоха за една вечеря в кръчмата на Алибегов.
238
2
 
15
 
! Отговори
. преди 2 години
Леле що професори математици сме имали... Ако можеше да се впрегнат да свършат нещо истински полезно за народа ама не би........
237
2
 
21
 
! Отговори
Доверие преди 2 години
Правилно, до 20000 на ден, а през януари и до 100 000, така ли, подъл гъзолизник. Цифри, които само във вашите продажни глави се въртят. Защо Африка с под 2% ваксинирани , са с под 2% заболели, това да ми обясни този бАклук? Затова и държава няма да имаме, защото лижем гАзовете на другите.
236
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЗ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ,ЗАЩОТО МН БЪЛГАРИ УМРЯХА ЗАРАДИ МИНИСТРИТЕ НИ МАМКА МУ .ДО СЕГА ТРЯБВАШЕ ДА ИМА ЛОКДАУН ,НЯМАШЕ ДА ИМА ТОЛКОВА СМЪРТНИ СЛУЧАЙ .И БЕЗ ТВА С ТОЗИ СЕРТИФИКАТ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ ФАЛИРАТ ЗАВЕДЕНИЯТА НЕКА ИМА ЛОКДАУН ,ПРЕДПАЗЕТЕ НИ .ЗАТВОРЕТЕ МОЛОВЕ ,ФИРМИ И ГОЛЯМИТЕ ВЕРИГИ!! КАТО ИЗМРЕМ ПИ ДОБРЕ ЛИ ЩЕ Е ?
235
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами другият Кунчев, къде е, аааа, двойно ваксиниран, ама в болница с ковид, така дочух, дали е истина не се знае де, но е факт, че изчезна хахаха
234
12
 
7
 
! Отговори
Ави преди 2 години
ЛОКДАУН ТРЯБВА ЛОКАДУН!
233
0
 
4
 
! Отговори
До 257 преди 2 години
Каква полева болница, там няма достатъчно тоалетни и бани за кислород въобще не може да става и дума а лекари сестри и санитари от къде!? Това бяха измишлйотините на бай ТИКВУН ПРОСТИ!
232
3
 
12
 
! Отговори
SS преди 2 години
Затягането на мерките ще доведе до ново недоволство и нови протести. Ако се въведът нови ограничения за неваксинираните икономиката ще колабира. Единственият начин да се разхлабят мерките е не се ваксинирайте,не ходете на работа ( кажете че сте с температура), и консумирайте колкото се може по малко. Заявете ясно и категорично ,че няма да гласувате.Всичко ще бъде отменено до седмица.
231
1
 
10
 
! Отговори
Б.Б. преди 2 години
А някой помни ли как превърнаха зала Арена Армеец в болница. И мисирkите как тичаха угодно да показват сглобяването на легла и паравани. И сега същите мисирkи не смеят да зададат въпрос, защо като няма места не се направи залата в полева болница. Състезания в момента там няма.
230
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя откъде се появи ,гад продажна духай супата