Проф. Кунчев: Ако не затегнем мерките, по 20 000 заразени дневно

Зеленият сертификат е разумно решение, категоричен е той
30 окт 2021 09:15,
393
Проф. Кунчев: Ако не затегнем мерките, по 20 000 заразени дневно
Снимка: БГНЕС

През ноември и декември може да се достигне ниво от 20 000 заразени с коронавирус дневно, ако мерките не бъдат затегнати, заяви в ефира на Нова тв математикът проф. Огнян Кунчев.

Той допълни, че болниците в страната са на ръба.

Още по темата
„Седмичните данни показват, че заболеваемостта хвърчи нагоре. Имаме официално регистрирани 710 интензивни легла и 9000 COVID легла. Това са границите на нашата система. В момента те са почти запълнени“, посочи проф. Кунчев.

Той определи като разумно решението за зеления сертификат, но само ако изискването се спазва.

„Наблюдението на много хора е, че той не функционира, както трябва. Когато се включи нова мярка, са нужни поне две седмици, за да видим резултат”, обясни математикът.

Кунчев коментира, че до 10 дни ще имаме по 170 починали от коронавирус на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
5
 
20
 
! Отговори
SS преди 2 години
ПИТАМ ВСИЧКИ ВАКСАРИ ? ЗАЩО АКО СИ ВАКСИНИРАН НЕ МОЖЕ ДА ДАРЯВАШ КРЪВ ? НАЛИ ТВЪРДИТЕ ,ЧЕ ВАКСИНИТЕ СА НЕЩО ХУБАВО ?
228
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 241 Малoyмнико, нали се опитваме да не минаваме на бързо всички през вируса. Няма как болниците ни да поемат толкова болни. Освен това около 2-4% умират. Само да те светна, че това са 2% от 7млн. са 140 000. От ваксините нищо няма да ти стана а шансовете за оцеляване скачат. Разбира се, че трябва с ваксини да борим пандемията както всички останали заразни болести.
227
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 250 Да ти купя един калкулатор, че виждам не можеш да смяташ
226
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, вижте сега другари, ако вярваме на статистиката за заразените, заболелите и починалите от началото на пандемията в България, и като имаме предвид прогнозите за бъдещата заболеваемост, излиза, че населението на страната е над 10 милиона души....Браво, похвално, давайте със същите темпове :) Всеки един лекар знае много добре, че за тези 2 години вирусът е минал през целокупното население, без изключение.
225
3
 
5
 
! Отговори
USA преди 2 години
ДУПЧАТ ЖИВИ ХОРА КОТУ БИЛЕТИ ВИКАМЕ НИЕ У РЕИСА ...... ЗА МРЪЛЯФ РЕИС ГУВОРИМЕ ! ПОСЛИ ФЛИЗА ФАШИЗ И А ИСКА СЕРТИФИКАД ! Е ТВА НЕЕ ЛИ ХИТЛЕР ? ПОЗНА ВИКА ХИТЛЕР ! НАДУПЧЕН СИ ! РЕИСА С ВАКСИНИРАНИТЕ Е У ПРИКАЗКА ЗА БЪДЕШТЕТО ! НЕ МОЕ СЕ СЛУЧИ У БУЛГАРИЯ !
224
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 244. Честито ти си типичен пример за български интелектуален капацитет.
223
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов и хумор - това са две несъвместими неща.
222
15
 
3
 
! Отговори
анонимен до 242Анони преди 2 години
Поне Борисов има чувство за хумор , като един друг знаете кой е опериран от такова.
221
3
 
16
 
! Отговори
До 243 преди 2 години
То болници няма. При управлението на Бойко Борисов се закриха много болници, а на повечето от останалите орязоха дейността и персонала.
220
1
 
5
 
! Отговори
До 239 преди 2 години
Не си ти човекът, който може да съди за ума ми. Обикновено човек съди по себе си и нарича другите с епитети важащи за него самия.
219
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
500 човека има в цяла България в интензивните отделения. 500 човека. И системата и болниците изнемогвали. На 6 млн. народ, 500 човека са проблем за болниците. Това не е сериозно бе хора, кви са тия изнемогващите болници? Иначе пунктове за ваксинация. Нали уж не можеше ваксината да седи извън фризер повече от 5 часа? Как тогава седи по цял ден и чакат хора да ги ваксинират? Всичко е бош лаф, ама айде... важното е да дупчат хората. Е аз няма да се ваксинирам. Просто няма. Чао.
218
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата година докато Радев беше на Шипка, Борисов направи масово сборище при паметника на Незнайния войн и каза, че вируса бяга от пожарникар с маркуч и да не се страхуват.
217
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека да са по 20000 на ден. Тъкмо по бързо ще преминем всички през този вирус и ще го преболедуваме всички. Да ама не, те не искат това, те ви спасяват с ваксини. Дават ви сертификат за нещо, което то самото по себе си няма сертификат и никой не носи отговорност когато се инжектирате с него. Още години ще минат докато това отмине, не защото е страшна болест а защото искат да ви държат вързани и да не можете да ходите никъде. Ми ок, в Практикер няма да ходим, да се оправят тия от Практикер.
216
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още един мошеник
215
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 222Глупав човек си ти щом не можеш да схванеш иронията в коментара ми (220). Естествено, че няма как да стане за един месец, но идеята е, че трябва да се ваксинират хората, а не такива като тоя да се правят на специалисти и да всяват страх, защото ако не се ваксинираме такива ще се изявяват още дълго а в западните страни отдавна ще са овладели кризата.
214
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
От високия връх Шипка щом Радев каза , че няма вирус какво му мислите щом има кой да мисли вместо вас и обезателно нарушавайте основния закон-конституцията та да може един ден някой от вас да назначава конституционни съдии.
213
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тия неща - по 20к дневно? Направо по 500к на ден и за 14 дена всички сме го преболедували и край с пландемията, хахах.
212
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туй с прогнозните 20000 заразени дневно не е от преоблаващо значение защото не е гарантирано за тях,ако ги има ще са именно само с тоз Ковид19 или още др. заразни вируси включени в него по презумция за еднакво разглеждане без специфика с сертификация,квалификация по лабораторни анализи на научни методи с начини и обозначения за вид,род с основните характерни устройства-строеж,структура,състояния на съществуване,състав,съдържание и свойства по фази на развитие и съществуване различни за всички.
211
5
 
17
 
! Отговори
да бе да преди 2 години
Сезонния грип и настинките и те са Ковид нали?Или така е по-изгодно?Настинеш,теста показва Ковид,ама теста можел да сбърка.Еми какво да коментираме тогава.Или чакаме едни пари от Брюксел и давай ,всичко Ковид,другите грипове и настинки рязко изчезнаха от лицето на Земята/
210
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За две години не достигнахме ли бройката на населението на България от заразени или в действителност сме 15 милиона