Криза в Румъния - лекуват болни от COVID в колите им

Лечебните заведения нямат легла
5 ное 2021 08:05, Нели Христова
31
Криза в Румъния - лекуват болни от COVID в колите им
Снимка: БГНЕС

В болницата в румънския град Бузъу пациенти с COVID-19 са лекувани в личните им автомобили, защото в лечебното заведения няма свободни легла, съобщава телевизия Диджи 24.

Бутилки с кислород, подавани директно в личните автомобили на пациентите - така лекуват в Окръжната болница за спешна медицинска помощ в Бузъу, на 68 км североизточно от Букурещ. Болничното заведение няма нито едно свободно легло, а броят на пациентите през четвъртата вълна на пандемията е два пъти по-голям отколкото в предходната. Повечето пациенти са неваксинирани.

В двора на болницата пациентите са лекувани директно в автомобилите. Медицинска сестра носи кислородни бутилки и поставя маски на хората, които чакат да се освободи легло. В репортажа на телевизия Диджи 24 роднини на пациенти с COVID казват, че чакат повече от 24 часа.

От три дни в болницата в Бузъу няма свободни легла. Мениджърът на болницата е блокирал осем линейки в двора, за да оказват първа помощ на пациентите.

Мениджърът на службата за спешна медицинска помощ Клаудиу Дамян каза, че се налага да се носят кислородни бутилки на някои пациенти, за да могат да дишат нормално. "Ясно е, че тези, които не са ваксинирани, развиват тежки форми", посочи той. Всичките 182 места за пациенти с COVID в болницата в Бузъу са заети, а броят на хората, които идват в лечебното заведение, продължава да нараства, отбелязва Диджи 24.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Джамбазов преди 2 години
чак сега разбрах, защо повечето от колите в Дупница и Горубляне са нов внос не от Германия, а от Румъния
25
0
 
2
 
! Отговори
Да бе да преди 2 години
Не виждам проблема. При това Румъния е на 11-то място по умрели на милион, а България на 3-то утре или в други ден става на второ.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПрепатилЛеко, селски. В Хипократовата клетва не пише, че си длъжен да работиш за 750 лв., докато индианците те налагат. Вземете я прочетете най-после тая клетва и спрете да се излагате. Нека ти обясня кои точат - големите шефове. Обикновените лекари в държавните болници нямат механизъм изобщо да точат касата, защото пари на ръка през тях не минават, това не ти е Женския пазар. Почнете да задавате правилните въпроси, напр. как шеф на държавна болница взима 50 000 лв. месечно.
23
6
 
1
 
! Отговори
Препатил преди 2 години
На нещастните доктори, дето мякат по-долу, е хубаво да им се напомни , че се издържат с нашите /на неосигурените/ здравни осигуровки и данъци. Защото ние сме мнозинство. И повечето от добавките към заплатите за Ковид идват от бюджета. Много беше добре, когато точихте Здравната каса с фалшиви пациенти или си изписвахте пациентите на втория ден от пътеката /личен опит/, сега ще трябва да си изработвате парите. И още нещо, докажете че Хипократовата клетва, която сте дали не са празни приказки.
22
1
 
6
 
! Отговори
Препатил преди 2 години
И сте прави и не сте. Моята смърт поради тромбоза за мен си е 100% щета. Увреждането на здравето ми поради влошаване на автоимунното ми заболяване от РНК ваксина е 70-80% щета. Смъртта/разболяването на комшията е 10% щета. Смъртта на някакви хора на другия край на държавата е просто статистика. За здравния министър процентите изглеждат по друг начин. Живеем в държава с колабирала здравна система, на която не може да се разчита. Последното е от опит.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо скоро ще започнат да ги връзват към газовата уредба на колата.
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обобщение: 1. Има опасен коронавирус - Няма, това е грипче 2. Умират хора - те са дърти и болни, не ни интересува 3. Ваксинирайте се - ваксините са отрова 4. Болниците са препълнени - пълни са с хора, които не са толко зле 5. Голям брой починали - докторите са виновни, некадърни са 6. Вижте Румъния - фалшиви новини Говорим за 80 % от Българите Въпросът е защо не закрием територията още сега? Някои от Банкя няма да могат да цицат еврофондове, ама си заслужава, да спрем тая агония...
19
6
 
13
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Искам да те видя да чакаш в колата и да не ти пука с какво те лекуват. Много сте ербап, но знам как изглеждате като стигнете до нас.
18
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, с какво ги "лекуват"? Знсчи можело и в колата, значи може и вкъщи, значи не е нужно да чакат в двора на нолницата. Отделно, че човек, който може да издържи 24 часа да живее като куче на паркинга, явно не е болен.
17
6
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Плоскоземните? Какво става с грипчето?
16
0
 
11
 
! Отговори
? преди 2 години
Новото БМВ модел Източна Европа идва с вградена бутилка кислород.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: 13 Да! Шапте мъца ла каруца, шин мортан ла кабриолет!
14
12
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА! преди 2 години
Бе откъде я изкопахте тая телевизия - "Джиджи биджи" бе???!!!А уж се борим с фалшивите новини?"Медицинска сестра носи кислородни бутилки и поставя маски на хората, които чакат да се освободи легло." - Медицинска сестра или един мармот доброволец ги прави тия дейности? Тъй де, щото нали недостигали медицински сестри, затова търсят доброволци!
13
4
 
8
 
! Отговори
един преди 2 години
До @ осигуровките си ги търси дето си ги внесъл- в здравната каса. А срещу тях си получил безплатна ваксина. Като не я искаш ще си последен на опашката на болните.
12
3
 
3
 
! Отговори
Хахах преди 2 години
Скоро и в магарешките каруци. Щом са толкова болни. .,....
11
14
 
7
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 2 години
"Даваха по телевизиите". Ей тва е любимата опорка на ваксите.
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно, Мангъров каза до юни вируса ще изчезне. Е, не каза коя годинаама вие почакайте.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
страшна чума мори добитька!
8
4
 
6
 
! Отговори
@ преди 2 години
До единdo dvamaАми няма да ги търсим, а те да не ни търсят за осигуровки. Веднага се подписвам. Да ми върнат всички осигуровки и по живо по здраво.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, колко мъка има по този свят, боже!