Пикът на петата вълна бил преминал, обстановката се успокоила

Броят на заразените спадал, но проблемите оставали
Обновена: 6 фев 2022 10:08 | 6 фев 2022 09:30, Камелия Цветанова
127
Пикът на петата вълна бил преминал, обстановката се успокоила
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Към момента изглежда, че пикът на петата вълна е преминал. Наблюдава се спад в процента на положителните проби и на заразените. Това заяви епидемиологът проф. Мира Кожухарова пред Нова телевизия.

Още по темата


„Мисля, че обстановката се успокои. По отношение на тази вълна - тя изглежда много добре. От миналата неделя процентът на положителните изследвания започна да спада и малко след това и на хората, които са с положителен тест. Към момента можем да бъдем доволни, че заразените хора започват да намаляват”, уточни тя.

Проф. Кожухарова обаче предупреди, че проблемите продължават.

„След повишаване на заболеваемостта се повишава броят на болните хора, които имат нужда от лечение. Сега е моментът да се съсредоточим в заетостта на интензивните легла”, смята епидемиологът.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
22
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Кога отмина? И таз добра! Нали го чакахме някъде в средата на февруари. Нали на 5. 03. точно, щеше да е апокалипсис? Помня всички прогнози и страшни статистики, като специално на 5.03, според математика Огнян Кунчев, щеше да има 70 000 нови заразени! И Витанов така прогнозира. И други велики специалисти също. Ми, аз съм в шок. Изглежда била отминала тази пета вълна. Звучи така, сякаш незабелязано е минала покрай нас. Странно, нали?
24
4
 
3
 
! Отговори
обстановката се успо преди 2 години
На гробищата не се е успокоила...
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много вярно е писал този дето е писал за изненадата че те първа предстои с ваксинираните че ще има една голяма изненада дето всички ваксинирани ще се заразяват повече и ще умрат товае цялата истина забрана за всички ваксини и сертификати и тестове проклети да сте всички лекари дето несе наядоха за пари проклети лъжци и убийци
22
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ходи в някоя болница да видиш колко се е успокоила тия живеят в паралелен свят
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано най скоро време да свърши всичко че ни писна от вашите лъжи и измами и нека всички лекари да бъдат наказани че дето ни лъгаха до сега че имало вирус всички лекари дано да горите в ада проклети убийци
20
0
 
5
 
! Отговори
Бay преди 2 години
дано.
19
1
 
22
 
! Отговори
Док преди 2 години
Как така е преминала?! И къде са 70-100хил. заразени на ден?! Къде са? Защо ги криете? Математиците така казаха.
18
0
 
14
 
! Отговори
Случаен преди 2 години
Пуснете децата на училище *** такива!
17
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
преминал дръжки преминал. тепърва ше има върхове. до средата на април, както някой е писал тука. ама сертификатът няма да помогне, дистанция, маски и дезинфекция трябва.
16
3
 
5
 
! Отговори
10 000 000 преди 2 години
абе , къде се скри кацарОФ ?!
15
0
 
14
 
! Отговори
сокол преди 2 години
Така и великия вирусолог Гейтс каза.Но предупреди,че има много други "подаръци".Търпение.
14
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изчакайте седмица след като се върнат децата в училище и тогава ще говорим!
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за колективно посещение на Кауфланд. И не забравяйте да снимате.
12
8
 
13
 
! Отговори
Живял-видял преди 2 години
Ситуацията ще се успокои чак след средата на април. Зимата си е сезон на всякакви вируси и настинки. Те се развиват в среда, в която има много хора. От утре учениците се връщат в училище и в рамките на две-три семици ще има нова вълна. Голям Сечко посече доста хора, Малък Сечко и той ще се прояви, баба Марта ще ту мрачна, ту усмихната, а през април всичко ще се оправи, защото идва Великден! Пазете се и бъдете здрави!
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снимката с изсипаните костенурки нинджа отдавна остаря. Няма ли нови модели на актуалното облекло на бялата мафия?
10
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не е отминало все още.Работодателите укриват болните,за да не карантинират другите роби.Карат болните да изчакат събота и неделя и да правят тест в понеделник.Така двата дни разлика от събота и неделя им дава възможност да не се карантинират останалите.Кого лъжат като са контактни?Когато се разболее човек от екипа първо го карат да вземе 5 дена отпуск с условие да не ходи да прави тест защото сме щели да си ядем ушите ако затворят за карантина.Камионите чакали и няма кой да плаща неустойки.
9
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пръв път не призовава за препаратизиране? Не може да бъде. Даже май ни хвали, щото вълната преминала, а ние не сме ваксинирани. Сваляйте маските! Нашият модел за справяне с пландемията се оказа правилният.
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости на търкалета. Прие над от екип 38 човека 14 са болни и двама от тях са с двойна пневмония. Не ги приемат в болница, за да няма натоварване на болниците. Хората берат душа както се казва. А онзи ден Деса кихнала и автоматично тест и пускат. За хората едно.. за богопомазаните друго. Нали помним като кихна Корнелия Нинова как и направиха тест за 1 час, докато хората чакаха 24 часа и на втория час Нинова беше паркирана във ВМА. Същият ден почина човек на стълбите пред болница-нямаше легла.
7
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не гледам,или чета новини, няма да разбера,че върлува уханска кихавица. Преди поне зимата виждах кашлящи,кихащи и сополиви хора, сега и такива няма.
6
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обстановката винаги си е била спокойна, ама нагнетявате постоянно напрежението. А аз доживях заклет ваксър и хипохондрик да заяви, че с него е дотук. Каквито игли му заболи-заболи и повече никога. Като се има предвид с какъв ентусиазъм изтича да се ваксинира. Ама отключи главоболие, високо кръвно и куп дедовски болежки. Освен, че го и изкара грипа 3 пъти. За бустери не ще и да чуе. Едно е проваксърската пропаганда, друго е действителността.