В Германия отново разполагат оръжия, които могат да достигат територията на Русия

Това ще стане за първи път след Студената война
12 юли 2024 07:03, Елка Василева
86
В Германия отново разполагат оръжия, които могат да достигат територията на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

НАТО иска да засили капацитета си за сплашване в Европа. За пръв път от Студената война в Германия пак ще бъдат разположени оръжия, които могат да достигат територията на Русия, пише Дойче веле.

За възпиране на Русия САЩ ще засилят мерките за защита на европейските си партньори в НАТО. Поради това в Германия от 2026 г. първоначално временно ще бъдат разположени крилати ракети "Томахоук" и други далекобойни оръжия, се казва в съвместно изявление на САЩ и Германия, публикувано на десети юни. В документа се споменават зенитни ракети SM-6 и нови образци хиперзвуково оръжие, които имат много по-голям обсег, отколкото сегашните системи за наземно базиране в Европа.

Агенция ДПА подчертава, че в Германия за първи път от Студената война насам отново ще бъдат разположени оръжейни системи, които могат да достигат територията на Русия.

Крилатите ракети "Томахоук"

Крилатите ракети "Томахоук", както и германските "Таурус", могат на малка височина да проникнат дълбоко в територията на противника и да унищожат важни цели като командни центрове, бункери и радари. "Томахоук" се изстрелват от кораби и подводници, а "Таурус" - от самолети.

Президентът на САЩ Джо Байдън още от началото на руското нахлуване в Украйна разшири американското военно присъствие в Германия и другите европейски страни за по-ефективна защита на територията на НАТО. Байдън постоянно подчертава, че САЩ твърдо се придържат към задължението да помагат на партньорите от НАТО и възнамеряват да защитават "всеки метър" от територията на Алианса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
16
 
8
 
! Отговори
Десен сектор преди 1 месец
"САЩ правят каквото си искат на територията на Германия," - Германия се грижи за териториите си и хората. Ако американските ракети ще помогнат, ще разполага американски ракети. А ти можеш да отплаваш при руский военний ***́бль!
36
21
 
9
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 месец
След като Путин реши без да мисли много, да разположи ядрено оръжие на тероторията на Беларус, беше ясно, че ще има ескалация.Путин ни води към ядрена война, да се надяваме, че скоро той и неговата шайка ще бъдат отстранени.
35
11
 
3
 
! Отговори
Десен сектор преди 1 месец
Перфектно!
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Трябва да се - "ядрени технически оръжия" Явно тия са някой нови оръжия ,високотехнически :)))))
33
1
 
3
 
! Отговори
Шахматист преди 1 месец
До Анонимен 50........Ако не беше ти, такъв "виден експерт" да ни научиш за тези "шахматни удари" така щяхме да си умрем ненаучени!
32
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ правят каквото си искат на територията на Германия, а Германия послушно изпълнява всички заповеди на САЩ също като България.
31
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая Русия мра им не дава. А Германия сигурна ли е, че Русия вече не е разположила оръжия, които да достигнат нейната територия? Мисля, че е. Руснаците вече са подготвени за западните номера и 55 държави обединено не могат да я пречупят. Това би трябвало да ги усмири, но не.
30
9
 
20
 
! Отговори
Смешниците и Кл0уни преди 1 месец
от НАТО ще Плашат СвръхЗвукова Сила с Крилати Ракети от Миналият Век?!
29
17
 
9
 
! Отговори
Прекрасна новина преди 1 месец
Но такива оръжия трябва да има на територията на цяло НАТО
28
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, тези оръжия се утилизират лесно и накуп с няколко шахматни ядрени удара.
27
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През 2026 г. Пиндостан иска да разположи в Германия оръжия, които могат да достигат територията на Русия. Германският политик Сара Вагенкнехт веднага реагира срещу пиндостанското намерение като го нарече безумие, което трябва да бъде спряно.
26
9
 
18
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Истинското грозно лице на нато се показа....
25
13
 
7
 
! Отговори
Трябва да се преди 1 месец
Разположат ядрени технически оръжия навсякъде около Русия . Във всяка източно европейска страна трябва да има !
24
10
 
10
 
! Отговори
Русофоб преди 1 месец
Колко са смешни и жалки русофилите с тези халюцинации. Избиват си комплексите с разни коментарни фантазии. Уж щяха да ходят до Лисабон, а вече две години и половина не могат да мръднат на повече от 20 км от Донецк.
23
7
 
9
 
! Отговори
до слава на путин преди 1 месец
да вземем само една от всичките глупости които си наръсил - ускорил зелената сделка. ЗС я ускориха неизбраите хемороиди в бриксел за сметка на такива като тебе. затвориха ни тецовете, затвориха ни АЕЦа, скоро нацяло, забраниха ни Белене, сега ще покрием цяла българия с перки и соларки да може едни ППДБта да усвоят една кинтя и ще стоим на тъмно и студено през 90% от времето. какво общо има Путин с нашите ТЕЦове? Германците защо отварят техните? промит мозък *** на заплата на Америка за Бъглгари
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жалко , има 15 % нормални руснаци .
21
10
 
9
 
! Отговори
ясно като 2+2 преди 1 месец
Ако не беше Богата и щедра Америка да дава оръжие и храна Германия сама щеше да смачка руския пиян мужик
20
7
 
12
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Тия ще възпрат руснаците, колкото ясрените оръжия на Русия спряха американците да участват във войната. Айде стига смешки. Всичко е до това, че Америка загуби пазарът Европа поради неадекватната си оръжейна политика. Искат да изместят европейските оръжейни компании. Това е истината, не че ще възпират Русия! Та нали нашите евроатлантици твърдят, че руската *** за половин час няма да я има? За какво са им на швабите тогава ракети и то американски?
19
7
 
12
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Но щом Берлин отново иска да е развалини, нямам нищо против.
18
17
 
12
 
! Отговори
слава на путин преди 1 месец
Докара Швеция и Финландия в НАТО, съживи НАТО, показа на целия свят ,че на русия и руснаците НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЯРВА, донесе на западните компании повярвали в руснаците милиарди загуби---дали пак ще инвестират ? Ускори зелената сделка и това ще доведе до намаляне на използването на въглища и петрол, в частност намали зловещото влияние на руснаците в България. Слава на путин най-добрия посланик на мира и демокрацията в света, на екологията и на могилизирането на руския народ!