Захарова: Атака срещу Тръмп е последица от "политиката на Вашингтон за разпалване на омраза"

Китай също реагира на стрелбата срещу Тръмп
Обновена: 14 юли 2024 14:50 | 14 юли 2024 14:35, Красимир Ангелов
268
Захарова: Атака срещу Тръмп е последица от "политиката на Вашингтон за разпалване на омраза"
Снимка: БГНЕС

Китайският президент Си Цзинпин изрази съжалението си във връзка със стрелбата срещу бившия американски президент Доналд Тръмп, заяви китайското Министерство на външните работи, цитирано от ДПА.

Китай "е обезпокоен от стрелбата", се казва още в изявление на министерството.

Реакцията на Москва бе по-приглушена, отбелязва ДПА.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза, че опитът за убийство е последица от "политиката на Вашингтон за разпалване на омраза".

“Съединените щати трябва да направят равносметка на политиките си по отношение на политически опоненти, държави и народи”, заяви Захарова. САЩ трябва да се съсредоточат върху вътрешнополитическите си проблеми, вместо да доставят оръжия на Украйна, каза още тя, цитирана от БТА.

Кремъл осъжда проявите на насилие в политическата борба в контекста на нападението срещу бившия американски президент Доналд Тръмп, каза и говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Русия винаги е осъждала и сега също осъждаме категорично всякакви прояви на насилие в хода на политическата борба", посочи говорителят на Кремъл. Настоящата власт в САЩ създаде атмосфера на насилие, с която е свързан и опитът за убийство на кандидата за президент на страната Доналд Тръмп, добави Песков.

"Ние изобщо не вярваме, че опитът за ликвидиране на Тръмп е организиран от сегашното правителство, но атмосферата, която беше създадена от тази администрация в хода на политическата борба, атмосферата около кандидата Тръмп, именно тези са нещата, които провокираха това, с което Америка се сблъсква днес", заяви прессекретарят на руския президент Владимир Путин.

Кремъл изрази съболезнованията си за жертвите на нападението, но добави, че руският президент Путин не планира да разговаря с Тръмп.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп оцеля при стрелба, открита вчера по време на предизборен митинг в град Бътлър в щата Пенсилвания.

Тръмп, който ще бъде кандидат на Републиканската партия на президентските избори през ноември, бе ранен леко в дясното ухо и бе изведен бързо от сцената на митинга от агенти на Сикрет Сървис. В резултат на стрелбата загина човек, взел участие в митинга, а още двама бяха ранени.

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ пое случая и каза, че става дума за опит за убийство. Двадесетгодишният нападател бе убит от агенти на Сикрет Сървис секунди след като произведе няколко изстрела с автомат на митинга на Тръмп.

Държавни глави и правителствени ръководители от цял свят осъдиха покушението срещу бившия американски президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По добре мияч на чинии на запад, отколкото да живея като руснак.
33
9
 
1
 
! Отговори
Захарова казва преди 2 месеца
само видими неща - американофилите а контрирайте де!
32
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е в кръвта на евроатлантическата пeдерастия вижте наще евроджендъри каква омраза се вихри между самите тях
31
5
 
7
 
! Отговори
До 22 преди 2 месеца
Нация ,която проси в чужди страни,а и нагла,няма право да се обажда в чужди страни.Да си гледат техния Зеленски и да си стоят в Уколандията
30
2
 
4
 
! Отговори
дедо поп преди 2 месеца
до 22 По-добре летец отолкото синоптик
29
8
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ТЕЗИ КОИТО РАЗПАЛВАТ ОМРАЗА СА ТЕРОРУСКАТА И ПОСЛЕДИЦИТЕ ТРЯБВА ДА СА ПЪЛНОТО ИМ ЛИКВИДИРАНЕ БАРАБАР СЪС ПРЕСТЪПНАТА СЪУЧАСТНИЦА ЗАХАРОВА!
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Темата за подкопаването на газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2" от гледна точка на шведското правителство е затворена, тъй като разследването не даде резултати, заяви шведският премиер Улф Кристерсон.
27
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да ама САЩ са на страната на доброто а Путин е агресор който напада без причина суверенни държави.
26
6
 
2
 
! Отговори
западна липса на преди 2 месеца
политици казващи истини по наболели въпроси - та все Захарова цитират! не вървят на добре нещата там!
25
8
 
10
 
! Отговори
До 21 преди 2 месеца
Да ама като копаш гроб сам падаш в него нали знаеш. По-скоро ще гледаме ново смаляване на Росия както през 1990
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Пуканките са готови! Даже не си разбрал, че току що тази перспектива се провали, именно ЗАЩОТО опита беше неуспешен.
23
10
 
5
 
! Отговори
ТОЙ Е !!! преди 2 месеца
Тръмп е ВЕЛИК__ ВИДЯХТЕ БОЖИЯТА НАМЕСА ДНЕС !!!! ДАНО ДОНЕСЕ МИР - ДА СПРЕ ТЕЗИ ЖАДНИ ЗА ВОЙНИ И УБИЙСТВА ХОРА-КАТО ОНЗИ ПАМПЕРС КОЙТО СЕ ЗДРАВИСВА С ДЪРВЕТАТА В ПАРКА В БРЮКСЕЛ
22
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нация, два пъти избирала Радев за свой президент, няма право да се смее над американците и Байдън... или която и да е страна.
21
8
 
7
 
! Отговори
Пуканките са готови! преди 2 месеца
Чакаме да гледаме "Гражданската вийна 2" в краварника! ДА знаете от колко време я готвят тая продукция!
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Реакцията на Москва бе по-приглушена" По-приглушена е, защото поръчката на Путин беше да отстрелят Тръмп и да предизвика гражданска война. И сега, когато се разбере това, "приятеля" му Тръмп ще разбере какво озачава руското "приятелство".
19
1
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 месеца
До Анонименкъва пушка, сега ли ставаш? некв кьоравец с 10 диоптера и пистолет, според последните сведения. разбира се, ако не искат по некв начин да оправдаят сватбарска стрелба на американското нсо с косвени жертви.
18
11
 
12
 
! Отговори
Мечо преди 2 месеца
Нещо много ги дразнят брентушките американските санкции и оръжията, които дават на Украйна. Втарая армии в мире ха ха ха...
17
12
 
5
 
! Отговори
западен похват преди 2 месеца
Медиите като има нещо негативно да се конастатира за запада, което е и истина -ВИНАГИ ползват цитати я на Путин, я на Лавров, я на Захарова! Абе, там зад океана нямат ли си политици които да казват истината бе?
16
16
 
9
 
! Отговори
Тръмп Оцеля преди 2 месеца
Ортаците на Зеленски - се Провалиха! Заговорниците в Брюксел - НаПълниха Старческите Памперси!!
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз ако бях на мястото на Сикрет Сървис щях да произведа предупредителен изстрел някъде около въпросния тип с пушката на съседния покрив? Какво прави там с насочена към Ралито на Тръмп пушка? После щеше да бъде задържан и да си изпее всичко.

Спонсорирани публикации