Рецептата Dnes: Домашен течен шоколад с лешници

Лесна рецепта
20 юли 2024 10:04, Михаела Лазарова
3
Рецептата Dnes:  Домашен течен шоколад с лешници
Снимка: Istock

Продукти:

  • 200 г сурови лешници
  • 3 супени лъжици кокосово масло, разтопено
  • 3 ч.л. неподсладено какао на прах
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • 120 мл прясно краве или ядково мляко
  • 120 г фурми без костилка

Приготвяне:

  • Изпечете лешниците за около 15 минути в загрята на 150 г фурна.
  • Оставете ги да се охладят и премахнете люспите им.
  • Накиснете фурмите във горещата вода за около 15-20 минути.
  • След това ги отцедете и сложете в кухненски робот.
  • Смелете ги до получаването на паста.
  • Извадете пастата от купата на уреда.
  • Сложете в нея лешниците и ги смелете добре.
  • След това добавете към тях пастата от фурми и останалите съставки.
  • Смелете много добре всичко.
  • Ако шоколадът е прекалено гъст, добавете още малко мляко.  

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: шоколадмусдесерти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.