Как да премахнете негативната енергия на работното място

Ограничете очакванията си към другите
12 авг 2024 12:50, Михаела Лазарова
19
Как да премахнете негативната енергия на работното място
Снимка: Istock

Със сигурност работата заема голяма част от деня на всеки. Но междуличностните отношения с колегите ви са от голямо значение не само за начина по който се чувствате, но и за вашата кариера. Как да премахнете негативната енергия на работното място? Вижте в следващите редове:

Стойте далеч от драмите

Неизбежно на повечето работни места се развиват офис „клики“ или групи. Може да научите, че колеги се събират извън работно време и вие или други колеги не сте били поканени. Или някоя група може да обсъжда разделящи теми като политика, религия и др. Съветваме ви да не се забърквате в този тип офис „драма“. Стойте далеч от конфликти и потенциално разстройващи ви ситуации.

Практикувайте медитация или успокояващи техники

Може току-що да сте имали среща с шефа си, на която сте били обвинени за неща, които не са по ваша вина. Или може да сте били изключени от групата за проект, към който сте искали да се присъедините от месеци. Въпреки че ви се крещи, научете се как да управлявате реакциите си, така че да не се храните с негативизма около вас. За мнозина най-лесният начин да направят това е да практикуват форма на медитация или успокояващи дихателни техники. Намерете тихо място, затворете очи, поемете дълго въздух през носа, задръжте го колкото можете и след това го издишайте през устата. Можете да правите това толкова дълго, колкото се чувствате комфортно или имате време. Това ще ви помогне не само да се успокоите, но и да създадете известно пространство между вас и негативността, за да можете да предотвратите това да повлияе на останалата част от деня ви – и на работата ви.

Източник: 6 начина да премахнете негативната енергия на работното място 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много е натоварващо да работиш с мързелив, но с болни амбиции служител. Лошо е също да мрънкаш, че няма да направиш еди си какво докато си в изпитателен срок. Просташко е да прекъсваш и неизслушваш опитен служител докато те обучава. Арогантно е да пушиш ел. цигара в офис без да съобразиш здравето на колектива.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Трифон - Стига да е възможно. Но понякога се изисква време. Плюс това като кандидатстваш на друго място, оттам често пъти искат препоръка от предишния работодател. Само че на него не му се занимава да пише препоръки и възлага на някой от подчинените си. Често пъти дори не е наясно, че бягаш от интригант(ка). Опазил те Господ, ако се случи да възложи писането на препоръка на лицето, заради което бягаш.
16
0
 
4
 
! Отговори
Трифон преди 4 седмици
Сменете си работата, веднага. За предпочитане на два пъти по-добре платена както направих Яз, мъжът.
15
1
 
2
 
! Отговори
Последният съвет- 2) преди 4 седмици
... хем мразеше шефовете, които я търпяха, но не й вдигаха заплатата, която тя взимаше като соц.помощ, защото нищо не работеше, само висеше в офиса. Но се стремеше да се прилепи към всеки новоназначен и да го настрои срещу някого. Така докрета до незаслужена пенсия-подарък. Друга една ловко повеждаше разговор на 4 очи, за да те накара да изразиш възмущение спрямо "Х" и "У", после пред всички те подпитва с ококорен, невинен поглед "Ама има ли нередности? Кои, кои ги вършат? Хайде, кажи!"
14
1
 
3
 
! Отговори
Последният съвет- 1) преди 4 седмици
Замислете се над него. Има виртуозни майстори на интригите. Прави-струва, крои планове как да ви накара да се чувствате "разочаровани, ядосани, негодуващи" и да насочите гнева си спрямо човек, когото интригантът иска да ядоса, злепостави или ощети. С други думи, той се опитва да ви направи своя маша. Имах такава колежка, хем мързелива, хем не я закачаха, защото беше нечия роднина, но не й увеличаваха и заплатата. Това я озлобяваше и хем се дразнеше от успехите на другите, хем мразеше шефовете,
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Аз /7/ Но тогава друга ще заеме мястото й. Ако шефът е Дон Жуан, от служебна мeтpeca няма да се откаже.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
НОСЕТЕ АМУЛЕТ ПРОТИВ УРОКИ !!! Няма нищо по-изпепеляващо от злобния поглед на завистлива колежка! Но ако вие сте засукано младо момиче с успешна съдба, а тя е неудачница в климактериум, тогава и амулетът на помага. Попаднеш ли в такава ситуация моме, бЕгай, спасявай се! Защото и шеф мераклия няма да успее да те спаси, дори да ти е хвърлил око. Колежката Круела и на него ще намери начин да направи мръсотия само ей така, от кристално чиста злоба.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Идете си у вас и работете дРистанционно!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Снимката е добра.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимна преди 4 седмици
Като изп*сува*м и всякакъв негативизъм изчезва и всички angry birds малъкват. Не разбирам кво се нервят? За нищо не съм им виновна аз. :)
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Щом 50 % от персонала са от фемилито, винаги ще има драми ! Гадно е като гледаш как едни идват на работа в 11,00 и си тръгват в 15,00, а останалите носят отговорност и заплатите не им мърдат. Заради това и толков често персонала се подменя, но не от мениджърския състав.
7
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 4 седмици
Трябва да напусне любовницата на шефа...
6
0
 
15
 
! Отговори
Dum Dum преди 4 седмици
Ами не ходиш ва работа и не приемаш негативна енергия
5
3
 
4
 
! Отговори
Имате грешка в преди 4 седмици
първия съвет. "Стойте далеч от дРамите" - Р-то е излишно. Дамите са източника на драмите на работното място.
4
0
 
6
 
! Отговори
Навитак преди 4 седмици
Мише, ако си дашна на работното място, ще привличаш само положителна енергия!
3
0
 
10
 
! Отговори
баба Пена преди 4 седмици
Кви медитации кви 5лв я хващайте лопатите и бач, да не съм чул некой да се оплаква, няма пари за играчки
2
0
 
11
 
! Отговори
баба Пена преди 4 седмици
Всъщност на тези дето им казвате негативни всъщност са реалисти. Обаче на останалите не им харесва тая работа и са като ммухи без глави. Търсят си причина че някой нещо им е казал а те горките заспали, заблеяни, мързеливи, лльловци.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Точно така, медитирайте, вместо да вършите работа. Шефът ще е много доволен да гледа медитиращи работници.