Не, Курск не е рейд, Украйна влезе в Русия с най-мощните си оръжия

Това е реално нахлуване с дългосрочни последици, пише Forbes
18 авг 2024 07:01, Петър Бойчев
311
Не, Курск не е рейд, Украйна влезе в Русия с най-мощните си оръжия
Снимка БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна използват малкото си британски танкове Challenger 2 за операцията в Курска област и един от тях вече е загубен. Освен това в това направление са включени и американски бойни машини на пехотата Stryker, пише Forbes.

Полската батарея за противовъздушна отбрана S-125, която защитаваше украинските сили в района на Суми, и една от ценните американски високоманеврени артилерийски ракетни системи също бяха в арсенала. Според Forbes това показва, че украинската операция в руския граничен район не е рейд, а реално нахлуване с дългосрочни последици.

Отбелязва се, че украинските генерали вероятно планират да превземат и задържат значителна част от Курск.

"Наблюдавайки изявленията на украинските официални лица и последните им ходове, все повече изглежда, че Украйна се стреми да създаде буферна зона, която би могла да послужи и като лост за потенциални преговори", е коментирал финландският анализатор Йони Аскола.

Съществуват обаче строги ограничения за размера на такава зона. По-специално, съществува вероятност Кремъл да организира мащабна контраофанзива и да спре украинското настъпление. Друго ограничение е и украинската логистика. Колкото по-надълбоко напредват 82-ра въздушнодесантна щурмова бригада и други бойци, толкова по-трудно е за тиловите им зони да ги снабдяват с храна, гориво и боеприпаси, предава Фокус.

"Украйна трябва да избягва прекомерното разрастване", е предупредил Аскола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
7
 
15
 
! Отговори
мдаа преди 1 месец
Влезе и няма да излезе.
100
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе копейки, не ви ли омръзна 10 дена да пишете как хиляда души били влезли в Русия и вече били обкръжени и избити. Всеки ден все ги обграждат руснаците, все ги разбиват с все техника и хора. И ония въпреки това всеки ден превземат нови и нови територии. Руски територии. Ми айде де, що не са изчистени досега. Ядрена сила, уу, аа....пък срочниците се предават на талази, урките няма кой да ги отблъсне и с малко.
99
4
 
13
 
! Отговори
Virtuozzo преди 1 месец
Един такъв чаланджър така гръмна от попадение с лансет че и атомите не останаха от него наистина мощно оръжие :)
98
18
 
7
 
! Отговори
Геле преди 1 месец
10% укр техника унищожена, срещу 100% руска, мислА не е зле
97
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 114 Абе кълвач защо според теб след като Форбс съобщи че през първия ден на нахлуването 925 хохли са фира повече никоя западна медия не посмя да даде информация за загубите на хохлите?
96
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинската армия настъпва в Курска област?! И в кои направления по-точно?
95
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
12-ти ден и тия в Кремъл не знаят какво да правят
94
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 110, мypзилка, ако слушаме вас, толкова много бригади унищожихте, че ми се струва че украинците са нахлули поне с милион войници! ХАХАХАХ, отчаяни мypзилки, yмря ви Руснята - най-презряната държава на света!
93
10
 
8
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 месец
Киевска Рус е точно руска държава. Още тогава са били много войнствени и са дошли чак по българските земи да безчинстват подкупени от императора на Византия. Един от малкото случаи, когато са били враг на България.
92
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Билд пише че 10% от техниката на хохлите в Курска област е унищожена,а руснаците още не са пратили сериозни подкрепления. Ама какво ли знаят тези от Билд,да вземат да плтат нашите тротинетки според които наркосите вече са едва ли не пред Москва.
91
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Морските пехотинци от 810-та бригада напълно унищожиха мобилна група от въоръжените сили на Украйна, която се движеше в района на Курск в конвой от бронирана техника от страните от НАТО", е коментирал командирът на частта.Според посочените от него данни, "две американски бронирани машини HMMWV, няколко канадски бронирани коли Rochelle Senator и американска тежка бронирана машина са унищожени".
90
18
 
10
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
До 98 Е и ? Дори Украйна да е изкуствена държава , никой няма право да нарушава международно признатите и граници.Никой след Ленин не е успял да навреди на Русия , така както го направи Путин. Вътрешен враг.
89
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 105, ФАЛШИВА НОВИНА, а ти си обикновен, но НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ!
88
12
 
14
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 месец
Руската армия ще ги засипе с ФАБове, КАБ, ОДАБ, Солнцепеци и прочие. Хеликоптерите с ракети Вихър ще разпорят като консерви Страйкърите и Чалънджърите. За снарядите Краснопол да не говорим. Който е нагазил в руска земя хаир не е видял. И сега няма да е различно. Те умишлено нямат развита пътна инфраструктура именно за да затрудняват потенциалните нашественици.
87
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руската армия унищожи конвоя на 82-ра специална десантно-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна с бронирани машини от страните от НАТО...
86
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До бай Пешо, мypзилка, това го пишете вече от две седмици насам, а то все не става и не става... Кога ще дойде това бъдеще време, на което се уповавате отчаяните мypзилки, и като ще става, защо до сега не са го направили???
85
4
 
21
 
! Отговори
asdddd преди 1 месец
Русия вече е минирала района на границата. така че реално силите на Украйна са в обкръжение. Колко време ще издържат преди да бъдат унищожени ще видим. Но пътят назад вече е миниран.
84
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за всеки е ясно че с тази авантюра просто Зеленски вкара НАТО във война с Русия, преди от укронациаемияга да не е останало нищо.
83
6
 
16
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 месец
да де, ама отлично.! Точне теа оръжия ще бъдат ликвидирани, барабар с укро-нациститските им превозвачи!
82
6
 
19
 
! Отговори
Bai Dun преди 1 месец
Превзели 10 километра и вече за Мосва мечтаят глупавите укри, *** от Курска област само в чували ги изнасят !!!