Не, Курск не е рейд, Украйна влезе в Русия с най-мощните си оръжия

Това е реално нахлуване с дългосрочни последици, пише Forbes
18 авг 2024 07:01, Петър Бойчев
311
Не, Курск не е рейд, Украйна влезе в Русия с най-мощните си оръжия
Снимка БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна използват малкото си британски танкове Challenger 2 за операцията в Курска област и един от тях вече е загубен. Освен това в това направление са включени и американски бойни машини на пехотата Stryker, пише Forbes.

Полската батарея за противовъздушна отбрана S-125, която защитаваше украинските сили в района на Суми, и една от ценните американски високоманеврени артилерийски ракетни системи също бяха в арсенала. Според Forbes това показва, че украинската операция в руския граничен район не е рейд, а реално нахлуване с дългосрочни последици.

Отбелязва се, че украинските генерали вероятно планират да превземат и задържат значителна част от Курск.

"Наблюдавайки изявленията на украинските официални лица и последните им ходове, все повече изглежда, че Украйна се стреми да създаде буферна зона, която би могла да послужи и като лост за потенциални преговори", е коментирал финландският анализатор Йони Аскола.

Съществуват обаче строги ограничения за размера на такава зона. По-специално, съществува вероятност Кремъл да организира мащабна контраофанзива и да спре украинското настъпление. Друго ограничение е и украинската логистика. Колкото по-надълбоко напредват 82-ра въздушнодесантна щурмова бригада и други бойци, толкова по-трудно е за тиловите им зони да ги снабдяват с храна, гориво и боеприпаси, предава Фокус.

"Украйна трябва да избягва прекомерното разрастване", е предупредил Аскола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, да, те укрите всеки ден ги пишат загубили, ама те не знаят и напредват все по навътре у матушката.
120
7
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 138 преди 1 месец
"Все чакаме да дойде истинската руска армия, тя все не идва." - - - Нито някой е заявявал, че в тази военна операция ще се пуска армията на Русия, нито някой я чака. Защото няма нужда. Частната армия си се охравя нормално и добре. Офанзивата на зелените нацисти беше самоубийствена и приключи още тази седмица. Сега из блатата се водят отделни партизански битки, което не е и война.
119
19
 
7
 
! Отговори
Live TV преди 1 месец
Погребват мумията на Путин в мавзолея.
118
6
 
20
 
! Отговори
Фалшиви новини ! преди 1 месец
Танковете вече почти ги няма, изпепелени са почти всички. Укронацистите НАТОвски са избити на 60% и вече са тор на червеите. Цялата НАТОвска терористична фашистка *** до няколко дена ще е изпържена. Бягат, крият се по горите на малки групички. Фашистката ви преса е най долната лъжлива пропаганда на планетата
117
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко да е слаба играта, с тая царица за седмица взеха повече руска територия, отколкото руснаците за последните 8-9 месеца украинска. А и царят все по-гол остава, няма кой да го пази вече. Руснаците сигурно копаят окопи край Курск понеже са много силни играчи.Путин и да го обесят на площада копейките пак ще кажат - какъв гениален ход на стратега ни.
116
18
 
8
 
! Отговори
Уткин преди 1 месец
След разрушаането на мостовоете за снабфяване, Теткино и Глупково скоро ще паднат, защото там рушките гащници са в котел. С това превзетите територии ще удвоят, а друзята пак разправят тук сказки за последния украинец.
115
21
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ВОЙНАТА Е НАПЪЛНО ПРЕДВИДИМА И ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ НА ТЪПОТЕРОРУСКАТА ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЯМА ДА СПАРИ РЕЖИМА ТАМ ОТ ПАДАНЕ! ВЪВ МОМЕНТА ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ЩЕ ОПРЕДЕЛИ КОЙ Е ПОБЕДИТЕЛЯ СА ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ В САЩ! ПЕЧЕЛИ ТРЪНП ПЕЧЕЛИ ТЪПОТЕРОРУСКАТА И РЕЖИМА ТАМ СЕ ЗАПАЗВА А УКРАЙНА Е ПРИНУДЕНА ДА СКЛЮЧИ НЕИЗГОДЕН МИР! ПЕЧЕЛИ КАМАЛА ХАРИС И РЕЖИМА В ТЪПОТЕРОРУСКАТА СЕ СВАЛЯ МОЖЕ И ОТ САМИЯ СЪВЕТ ЗА СИГУРНОСТ В ТЪПОТЕРОРУСКАТА В ОТЧАЯН ОПИТ ДА СПАСЯТ ПОЛОЖЕНИЕТО ОТ ТОТАЛЕН РАЗПАД!
114
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това, че Украйна е влязла в капана с най-мощните си оръжия, показва явно как се прави капитална грешка във военни действия. Като по учебник - вкарваш царицата самотно в дълбочина и ти я взимат чрез размяна на пешка. Изключително голяма глупост! Просто невероятна. Докато по главните флангове на фронта другият иглач буквално си разигра конете и окупира дъската. Слаба игра за Украйна, много слаба.
113
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами то в момента на мечката и го тресат доста слонски.
112
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цяла русия ще се срине като домино отведнъж.
111
20
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 141 преди 1 месец
Тавриш, ти в телеграм сигруно си гледал и превземането на киев вече, нали? Ха-ха-ха , хей туй ватняците сте чугунени задничета, слон да ви го натресе , не помръдвате.
110
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин губи престиж всеки изминал ден, въпрос на време е да го гътнат неговите хора. Никой не обича лузърите.
109
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стъпка по стъпка ще унищожим Русия и ще я нарежем на парчета за да могат нашите деца да живеят в един по добър и спокоен свят без руска агресия.
108
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Войната е непредвидима,рейда е дързък,но дори да се разшири и закрепи,с кои ресурси ще се поддържа?С хората ,които ловят по улиците ,или другите ще се върнат,като знаят,че вече преговори няма да има и ще се мре до край?До октомври ако не се миряса,загазили сме го всички!
107
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Телеграм каналите са пълни с унищожена бронирана Натовска техника и много избити Украински свiне. Украинските свiне вече абсолютно нищо не контролират а имат присъствие на дадени места разпръснати из горите като диви свiне. Ловът на праsетата върви много успешно това виждаме по Телеграм каналите. Снощи Укрозомбираните са избягали от позициите си на Крутий Яр и така отварят пътя към Покровск. Много критично положение на този участък вместо да закрепят фронта свiнете ги пратиха на сигурна смърт.
106
21
 
6
 
! Отговори
Руски от Варна преди 1 месец
Кадировски член или украински плен! С тия листовки всеки ден пленяват срочници на червената армия! В руските канали са като подивяли и само вашите копейки живеят в паралелна вселена... Ама нищо след отрицанието ще дойде и примирението.
105
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все чакаме да дойде истинската руска армия, тя все не идва. Руските безаналогови оръжия дето все ще изпепеляват нещо в бъдеще време също така и не си ги показоха. Абе много е велика Русия, ама все от утре.
104
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите евроатлантици -мекк китки вият на умряло защото дори на т ..аци като тях им е ясно че ако се наложи руснаците ще изпепелят до основи селата в които се крият хохлите,и после ще ги построят наново. Измъкване за наркокартела няма.
103
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като гледам украинците и към москва да тръгнат *** освен да се разбягват като *** няма какво друго да направят. Предават се с такава скорост, че няма с какво да ги извозват към Украйна. Ами на кой му се мре за вилата на другаря Пу.
102
20
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ДИКТАТОРИТЕ НА БЕЛАРУС И СЕВЕРНА КОРЕЯ ОБЯВИХА, ЧЕ НЯМА ДА ИЗПРАТЯТ АРМИИТЕ СИ ДА ПОМАГАТ НА ТЪПОТЕРОРУСКАТА ОТ СТРАХ ТЕЯ АРМИИ ДА НЕ СЕ ОБЪРНАТ СРЕЩУ ТЯХ И ДА ИМ СВАЛЯТ РЕЖИМИТЕ! ИРАН ОБЯВИ, ЧЕ НЕМОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НИТО С АРМИЯ НИТО С ОРЪЖИЕ! КУБА СЪЩО ОБЯВИ, ЧЕ ОСВЕН НАЕМНИЦИ С ДРУГО НЯМА ДА ПОМОГНЕ! РЕЖИМА В СИРИЯ Е ОБЕЗКЪРВЕН И КАКВОТО Е ПОМОГНАЛА ТОВА Е! ТЪПОТЕРОРУСКАТА Е НАПЪЛНО САМА В МОМЕНТА И ТОВА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ! САМО АКО СПЕЧЕЛИ ТРЪНП МОЖЕ ДА СЕ СПАСИ РЕЖИМА НА САМОЗВАНИТЕ ТЪПУТИН!