Поне още трима обвиняеми по кредитната афера "Вълка"

Към Гайтански може да има обвинение и за документни престъпления
18 авг 2024 09:19, Петър Бойчев
77
Поне още трима обвиняеми по кредитната афера "Вълка"
Снимка България днес

Поне още трима обвиняеми се очаква да има по разследването за кредитната афера на Румен Гайтански - Вълка. Анализът на събраните до момента доказателства сочи, че е възможно на Гайтански да бъде повдигнато обвинение и за документни престъпления, пише БНТ.

Очаква се днес съдът да гледа мярката на Гайтански. В момента се проследява и паричния поток след получаването на кредита. Разследващите имат данни, че над 1 милион евро са вложени в закупуването на луксозна яхта, която се е ползвала основно в Средиземно море и Егейските острови. Регистрите сочат, че яхтата редовно е акостирала на остров Миконос, а по нашето крайбрежие е влизала само в южното Черноморие.

Събират се доказателства и за пране на пари, като най-вероятно то е извършено от Гайтански и управители на свързани с него фирми. Румен Гайтански сега е в ареста след като в петък се предаде доброволно. Той се е явил сам още в четвъртък в Антикорупционната комисия, но вместо да бъде задържан му казали да се върне в петък - съобщи вчера пред БНТ адвокатът му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от Общество
Линда Петкова кастрира котки в Рилския манастир
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
4
 
! Отговори
Това е безумие! преди 4 седмици
Защо, бе, хора?Защо са ви такива грандоманщини и помпозности?Себеподобните си (по маниер и ценностна система!) ли впечатлявате?
35
0
 
3
 
! Отговори
Мишок, не Вълк преди 4 седмици
Наименованието на яхтата съвпада с държанието на собственика и. От Румен вълка, стана Румен мишока. Едни 70-80 милиона лева ще успеят да съберат включително и с неговото недвижимо имущество. Но едни 50 милиона са отишли в джоба на бат Ахмед Догананина от там как ще се съберат е под въпрос. Все пак Мавродиеката е лапнал поне едни бързи 15 милиона лева ако комисионната е 10% в повечето случай за необезпечени кредити на схема искат банкерите поне 20% комисиона с посредници 30%.
34
0
 
0
 
! Отговори
Лили преди 4 седмици
Ммм, апетитно парче!
33
0
 
2
 
! Отговори
Ще му хванат куйрука преди 4 седмици
Вълка спешно продава яхтата си за 7 млн. евро! Луксозният плавателен съд е заплашен от конфискация заради разследването срещу Румен Гайтански
32
0
 
4
 
! Отговори
ЕС чака ОСЪДЕНИ!!!!! преди 4 седмици
Дано Румен Гаетански -Вълка да е първия ОСЪДЕН за кражба на милиони от българския народ!
31
0
 
3
 
! Отговори
Искаме ОСЪДЕНИ!!! преди 4 седмици
Вие оставете обвинените! Искаме ОСЪДЕНИ за измама на ББР и присвояване на сума в огромни размери от ББР, която се финансира от Бюджета и съответно от нашете данъци!!
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен (14) Ти или си много глОпав и хипер глОпав. Какво жалиш?! Българи щели да развият бизнес?!?! Не си добре с главата!! Всяка година влизат милиарди еврофондове и ВСИЧКО се краде по схема!! И това го правят така наречените булгарише бизнИсмИени.Всички бухате са КРАДЦИ и СХЕМАДЖИИ. Спрат ли еврофондовете и ЗАКРИВАМЕ държавата.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вълка си купи яхта за 10 милиона евро още през далечната 2009та. Това за 1 милион не е яхта!! За такива пари си купуваш ЛОДКА но не и яхта. Пишете пълни глупости. А че Вълка е далавераджия и крадец няма спор.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вълчо си купил яхта за 1 000 000 евро - да се разхожда в Средиземно море- браво Вълчо напомняш ми на Руските олигарси- ах да забравих, че си рожба на Кремъл!- искаме и ние като теб!
27
0
 
2
 
! Отговори
ПАРИТЕ ИМА ЛИ ГИ преди 4 седмици
НЯКЪДЕ, ИЛИ ОТДАВНА ГИ НЯМА ?
26
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
За да получи 150 милиона без покритие, Вълкът е нахранил с по милион няколко хищни вълчета. Съмнително е защо прокурорката която прекрати делото поради липса на престъпление пак получи делото. Или и тя е от гладните вълчета. На входа на банката поше ела вълчо изяш ме.
25
0
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 седмици
Забелязвам само прякори.Вълка, черепа,простото, чорапа интелигентни хора.Срамно е господа срамно е да имате прякори. Имате пари бизнеси и е много срамно...
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Идат избори, явоно почнаха да рекетират големите "играчи".
23
0
 
6
 
! Отговори
ъъъъ преди 4 седмици
а осъдени ше има ли или само прах вдигаме
22
0
 
4
 
! Отговори
демек оправдани посл преди 4 седмици
Поне още трима обвиняеми по кредитната афера "Вълка"
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ще стане мазало ... Очаквайте редица нападения, палежи и побой.
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ето как се подрежда американската линия-перачи на милиардите на Байдън и син и Фащ...
19
0
 
5
 
! Отговори
THE BEST преди 4 седмици
Другите трима обвиняеми да ги позная ли - Прасчо, Мечо Пух и Червената шапчица.....
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вълчо, минавам да ти кажа, че и аз харесвам къщи тип- дворци на пъпа на София, много харесвам и колите ти- обаче ще трябва да споделиш като как така стана от *** шофьор- едър милионер- ах да с помощщта на Белия дом - значи си американско олигахче- пази се че нещо американските олигаси често се самоубиват - пази се Вълчо!
17
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
14- а аз си мислех че Вълчо се хвърлил сам на лешоядите решил да стане Кремълско олигархче- ами те обраха народа - а га от ЕК обявиха, че БГ е приета в чакалнята на Еврозоната- юмрука на Баджанак Путинов се навири и е те тия олигарсите на Кремъл плащаха ония опикани протести, а после направиха 28% инфлация и 3.90лв литър дизел, а при лошите от ГЕРБ инфлация 0.6%- справка- ФУЕЛО и НСИ калкулатор инфлация!

Спонсорирани публикации